Interval, jak ho možná neznáte

17. února 2003

Jak jsem nedávno zjistil, řadě z vás se mi celý minulý rok podařilo tajit mnoho věcí, aniž bych chtěl. O to těžší to měl se mnou vydavatel Intervalu, kterému jsem stál u dveří tak dlouho, až jsme všichni dostali velký novoroční dárek. Jinde se zase snažili jiní, a tak se na Intervalu můžete setkat s novým auditem vaší návštěvnosti. Pojďme se tedy pročíst tím, co je fikce a co skutečnost.

Dostávám od vás mnoho e-mailů se screenshoty chyb na Intervalu v alternativních prohlížečích. Došlo to tak daleko, že jsem si je začal posílat i já sám. Na současném Intervalu mě rozčiluje řada věcí, které jsou mnohdy řešeny podivně, a navíc poté, co jsem to tu viděl v Mozille, chtěl jsem odinstalovat buď Mozillu nebo Interval.

Nechal jsem zatím obojí, neboť se mé celoroční prosby setkaly s ohlasem. Získali jsme již zmíněný dárek a od února se stal interním zaměstnancem také Vilém Málek, který je v oblasti webdesignu člověkem na svém místě. Po jeho zásazích na Intervalu mu můžete začít s klidným svědomím posílat screenshoty a vězte, že se rád zase přidám ;o)

Redakční koutek

Nyní jsem se dostal ke kamenu úrazu. Mnozí vlastně nevíte, co se skrývá pod pojmem „redakce Intervalu“. Pro ilustraci přikládám drobnou fotografii, za jejíž kvalitu se předem omlouvám:

A že jste slyšeli o více než jednom redaktorovi? Ano, správně, na stránce redakce najdete jména těch, kdo mi prakticky zadarmo vypomáhali a vypomáhají (Ondřej Kopp, Pavel Růžička, Vilém Málek a Jiří Plíštil). Proto jsou čtyři – na Intervalu je mnoho práce a asi nikdo z nich by neměl tolik času při svém zaměstnání, aby mi mohl takhle na dálku pomáhat. Rád pracuji v týmu a tohle mi ho alespoň trochu nahrazovalo :) Vážím si jejich práce a doufám, že nejsem sám.

Nyní se o Interval budeme starat dva, což bude o něco veselejší. Samozřejmě, že ne všechny věci jsou zadarmo, a tak musíme vydavateli dokázat, že tento model může být udržitelný a úspěšný. Pravda, sice jsme dostali minulý rok dotaci od společnosti CZ.NIC, ale ta pokrývá v současné době méně než 50 % nákladů na Interval. Dotace Intervalu spíše zachránila život, než aby ho dostala zcela nad hladinu červených čísel.

Vilém Málek by mi měl pomoci zvýšit kvalitu Intervalu, měl by vyřešit řadu problémů, které byly v minulosti neřešitelné. Nejprve se to dotkne webdesignu a formátování článků. Věřím, že pokud nebude na Intervalu řada věcí rozčilovat mě nebo jeho, budete i vy daleko spokojenější a ochotni nás podpořit. Jsme tu totiž pro vás a nyní vlastně ve vašich rukách. O změnách na Intervalu vás budeme informovat pomocí editorialů, které by měly být letos častější.

Přehled vaší návštěvnosti

Interval byl v loňském roce auditován v rámci NetProjektu, který byl na podzim ukončen. Nepovažovali jsme za seriozní uvádět čísla zkreslená v Toplistu či v Navrcholu a hledali jsme jiný možný audit. Kdo hledá najde, a tak jsme se zapojili do nově vznikajícího auditu NetMonitor. Pro tento audit je nezbytné získat údaje o některých z vás pomocí dotazníku v pop-up okně. Získávání těchto údajů bude probíhat na českém internetu 14 dní jednou za tři měsíce. První sběr dat byl zahájen před třemi dny, proto budeme rádi, zúčastníte-li se i vy, v případě, že se zmíněný dotazník objeví v pop-up okně. Děkujeme.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Předchozí článek rar.cz
Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *