Starší komentáře ke článku: Festival muzejních nocí 2005

Zpět na článek | Úvodní stránka Interval.cz

Avatar

Autor komentáře: Jiří Šebek

Datum vložení: 30.5.2005 11:15:23

mohu tuto akci jen vřele doporučit. Byl jsem loni v Praze a letos půjdu zas. Fakt je to super si ta takhle v noci projít. Prezentace je ale fakt bohužel tristní :o( Už loni mě štval ten flash s kterého byl docela problém si vytisknout pořádnou mapku no a tak letos pro jistotu neběží vůbec nic. Fakt škoda jelikož informace se o této akci nějak nedostávají.

Avatar

Autor komentáře: LAMKA

Datum vložení: 1.6.2005 7:26:09

Minulé stránky byly děsné, psal jsem jim a kdosi z ND mi odpovídal, že o tom vědí, že příští rok to bude lepší. Není. Zřejmě nějaká tlačenka, synátor nebo dobrý známý. Každý návštěvník zřejmě chce od stránek následující - najít si muzea, která navštíví, aby byla blízko sebe a vytisknout si seznam a mapku. To nešlo ani předtím, ani teď. Buď můžu scrollovat seznamem (ale vidím jen adresy, které jsou k ničemu, nebudu je po jednom hledat v mapě), anebo můžu zoufale bloudit kurzorem po mapě a při mouseoveru se snažit zapamatovat kde co je. Naštěstí autor stránek objevil možnost xml a ne všechno je natvrdo ve stránkách. Takže jsem stáhl http://katalogy.nm.cz/muzejninoci/seznam.xml a částečně ručně, částečně programem zapsal údaje do mapy a tu vytiskl.

Avatar

Autor komentáře: Květoš

Datum vložení: 1.6.2005 8:52:27

Skvělý nápad na kulturní zážitek a relaxování vůbec! Ovšem celá prezentace ve Flashi? Myslím, že to není optimální řešení.

Avatar

Autor komentáře: milan

Datum vložení: 30.5.2005 11:32:58

možná jsem blbej, ale nevím proč je na vykreslení velkého čtverce s žlutým okrajem potřeba Flash, myslím, že by to šlo udělat i kombinací html a css a už vůbec nechápu proč celý web neobsahuje nic víc než ten čtverec a proč není v titulku napsáno jméno webu česky?

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 30.5.2005 11:44:10

Ono je to vše dáno tím, že původně ten Flash běžel na jiné adrese. Po přesunu do "archivu" už se nikdo nenamáhal se znovuzprovozněním prezentace, která původně v tom čtverci byla ;-)

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 30.5.2005 13:13:15

Mimochodem, až dodnes nedostupné stránky s prezentací pro rok 2005 jsou již v provozu. Archiv roku 2004 ale ještě neopravili ;-)

Avatar

Autor komentáře: Klara

Datum vložení: 3.6.2005 18:54:25

Jako brigdu "provadim" seniory po zajimavych internetovych strankach, ale kdyz jsem jako tema zvolila muzea, dost jsem si nabehla. Jejich presentace je cesto otresna, neni vyjmkou aktualizace jednou za nekolik let. Asi nejhorsi jsou stranky Naprstkova muzea - uz jen ta adresa...

Zpět na článek | Úvodní stránka Interval.cz