Starší komentáře ke článku: Vyhlášení výsledků soutěže Interzen 2005

Zpět na článek | Úvodní stránka Interval.cz

Avatar

Autor komentáře: jirka

Datum vložení: 13.2.2006 12:32:39

ale my přece víme kdo je nejlepší ...

Avatar

Autor komentáře: pozorovatel

Datum vložení: 13.2.2006 12:46:00

nechcem uberat z kvalit autorov tychto webov ale preco mam tak ako minuly rok ten isty pocit ze je to vsetko na jedno kopyto...

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 13.2.2006 13:05:12

Pro takový pocit mne napadá jediný důvod - na žádný z vítězných, potažmo soutěžních webů jste se nejspíš ani nepodíval ;-)

Avatar

Autor komentáře: jirka

Datum vložení: 13.2.2006 13:30:02

domnívám se, že pan Málek zde neodpověděl na spoustu dotazů na které odpovědět měl. složení poroty silně zavání a o jejich objektivitě bych silně zapochyboval. co se kvality webů týče je to vše přespříliš css přelayoutováno ale proti gustu ... jestli má být uvedená porota topkou v hodnocení webové scény, tak nás chraň jezus kristus ... (mluvím především o pánubohu jménem špinar a o osobě jménem salomonová - o té slyším mimochodem poprvé v životě). asi by jste se měli zamyslet nad smyslem této soutěže, občas odpovědět na logické otázky a nabídnout návštěvníkům tohoto webu konečně něco méně žalostného než co zde publikuje v posledních měsících ...

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 13.2.2006 13:36:37

Čím složení poroty zavání? Jaký důkaz o neobjektivitě poroty máte? Pokud někoho neznáte, pak to nejspíš nebude chybou toho člověka, že? A pokud za "logické otázky" pokládáte osobní invektivy prezentované na některých weblozích, buďte si jist, že na ně skutečně reagovat nebudu ;-)

Avatar

Autor komentáře: lukas

Datum vložení: 13.2.2006 13:51:12

Freya i Spinar jsou docela znami, takze problem bych - byt vami - hledal spis u sebe. Co se tyce "css prelayoutovano"... je to mozne. Ale nemyslim, ze by to byla katastrofa. Proste to vyplyva z toho, ze nejdrazsi weby delaji reklamni agentury a ty vetsinou na nejakou technickou evangelizaci kaslou. U webu, ktere se dostavaji do techto soutezi, pak vetsinou delali grafiky koderi a to vede k takovemuhle "CSS look-and-feelu", ktery vas prasti do oci jakmile na nejakou validni stranku vstoupite. Je to asi trosku problem, ale nerekl bych, ze zasadni..

Avatar

Autor komentáře: Jiri Maly

Datum vložení: 13.2.2006 16:28:37

Myslim, ze bychom vitezne projekty souteze nemeli kritizovat. V ramci kriterii vymezenych soutezi a poradateli totiz udelali dobrou praci. To, ze vysledne projekty nechytaji za srdce, ze nijak nevynikaji kreativitou a unikatnim obsahem je ciste jen dusledek formulace zadani souteze. Kriteria, ktera porota deklarovala jsou v naproste vetsine pripadu ciste technicka: pristupnost, validita, semanticka kvalita kodu (i to byl duvod proc se vetsi agentury, ktere na weby pohlizi v sirsim konextu, podobne souteze nezucastnily). I hodnotitele interzenu se ve sve denni praci na technickou stranku problematiky webu orientuji - David Spinar, Martin Kopta, Radek Pavlicek, Martin Snizek - to vsechnou jsou odbornici technologickych webovych disciplin. Pokud bychom chteli soutez, ktera se snazi najit skutecne nejlepsi webove projekty, museli bychom kriteria i komisi slozit zcela jinak a vysledkem by pak samozrejme byl i zcela jiny zebricek. Staci kdyz podobne hitparady nebudou svuj pohled povysovat na univerzalni a pochopi svou pozici.

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 13.2.2006 16:33:43

Naprosto souhlasím s vaším názorem, až na jednu drobnost - Interzen nebyl nikdy deklarován jako univerzální soutěž s patentem na pravdu. Jde o soutěž technologického webu, proto klade důraz na technolgickou kvalitu. Obdobná soutěž pořádaná někým jiným by logicky kladla důraz na něco jiného. Třeba na velikost zisku dosaženého prezentovanou firmou - i takovou "webdesignérskou" soutěž v ČR máme ;-)

Avatar

Autor komentáře: dgx

Datum vložení: 13.2.2006 17:12:16

Ano, to máme :-) Právě u této soutěže je zajímavé, že kritérium je stejně tak rozumné a vhodné, jako kdyby jím bylo velikost poprsí současné parterky webdesignéra. Tedy... v tom druhém případě bych měl asi větší zájem se zúčastnit společenské akce spojené s vyhlašovaním výsledků :-)

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 13.2.2006 17:18:36

Inu, já bych velmi rád sezval všechny zainteresované třeba do Kongresového centra a uctil je chřestem, kaviárem i lanýži, jenom se mi nějak nedostává fondů. Tak snad příští rok, až každý čtenář zaplatí tisícovku za článek a každý účastník soutěže padesát tisíc vstupného ;-)

Avatar

Autor komentáře: lanek

Datum vložení: 13.2.2006 14:33:51

Reknete mi jak muze pristupnost hodnotit pan Marek Fišer prezdivany tabulka ci virtuósní elektronik :) Mozna ze v 90tych letech pro internet udelal spoustu, ale v soucasnosti se na jeho portfolio da divat pouze skrze prsty.. Nebo hodnoceni pana Lesetickeho jehoz meta skoncila v pouhem katalogizovani prace ostatnich clenu komunity. Mimochodem pane Leseticky, tag <a href muze mit i atribut title - opravte si to. Co se tyka zen v porote, snad jim pan Spinar vysvetlil o cem je pristupnost.. nebo snad opravdu verite, ze Alena Freya Salamonova ci Ivana PGN Bednarova ci Blanka noname Zonerova o tom maji paru? Bohuzel stavajici interzen je poslapan bezovymi polobotkami pana Malka ktery udela nejvetsi sluzbu Intervalu svym odstoupenim.

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 13.2.2006 14:43:17

1. Navrhněte složení poroty pro Interzen 2006. 2. Navrhněte mi módní salón, kde si mohu zakoupit béžové polobotky ;-)

Avatar

Autor komentáře: jirka

Datum vložení: 13.2.2006 14:49:04

nezbývá než s komentářem souhlasit ... pan málek mluvil něco o objektivitě, já tvrdím že objektivita souvisí i s profesionalitou ... a jak tady říká lanek ... tvrdím že freya ač moc hezky maluje, těžko může "profesionálně" odborně hodnotit webové prezentace ... že někoho neznám ? ano je to moje chyba, že neznám lidi co nic nedokázali, neprezentují žádný odborný a profesionální proud právě v oblasti webdesignu, přiznávám - stejně tak jako to, že tyto lidi asi do budoucna ani nepoznám když nemají co nabídnout ? css feel vs. kodeři :-) a co jako ? když už dělám profi prezentaci, která ma za cíl vydělávat peníze tak svěřím grafiku člověku, který ji rozumí ... to je stále typický český domácí kutil, který vše udělá na koleně ... podívejte se na 6. místo - gyncentrum ? to je jako co ? můj syn, který ještě nechodí do školy vyprodukuje v programu malování čistější grafiku, než představuje tento subpixelovatý humus v pravém horním rohu ... Prohlašuji: toto není soutěž, toto je hraní si na soutěž s přátelským pozadím (H1,Zoner), které je spíš ke smíchu. Jo a pane Málku, nevím přoč argumentujete, že nebude reagovat na cizí blogy ???? Vy nejste schopen reagovat, a odpovědět ani na webu vlastním.

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 13.2.2006 14:54:41

Na co že bych to měl reagovat? Na invektivy anonymů, kteří nejen že nic nedokázali a pro ostatní nic neudělali, ale ani se o to nikdy v životě nepokusili? ;-)

Avatar

Autor komentáře: Alena Salamonová

Datum vložení: 13.2.2006 15:00:01

Není mi jasné, proč by ženy v porotě neměly mít páru o přístupnosti. Za sebe mohu prohlásit, že na přístupnost kladu důraz a snad se v ní i vyznám. Z čeho jste nabyl dojmu, že tomu tak není?

Avatar

Autor komentáře: Diskobolos

Datum vložení: 13.2.2006 14:47:20

# Ivana Bednářová - webdesignérka - www.art-pgn.info - nevalidni CSS # Blanka Dudašková - webmistress - www.zoner.cz - naskakuje chybova hlaska: " Microsoft OLE DB Provider for SQL Server error '80040e31' Timeout expired //global.asa, line 60" # Marek Fišer - webdesignér - marek.fiser.cz - nevalidni web, frame verze webu, kvalitativne i obsahove NULA # Martin Kopta - publicista - www.garcon.cz - 1 stranka s nijakou informacni hodnotou (to je vase maximum?) # Alena Salamonová - webdesignérka - freya.webz.cz - nevalidni HTML, nema na webhosting? # Martin Snížek - odborný konzultant - www.snizekweb.cz - nevalidni CSS # David Špinar - manager www-projektů - www.h1.cz - validace CSS - "Invalid content type" Jinak - jestli toto je prezentovane maximum techto porotcu, tak... se nedivim vysledkum souteze. Vzkaz porotcum - sami jste ze zostudili a dobre vam tak ;-)

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 13.2.2006 15:42:55

Říká se, že "kovářova kobyla chodí bosa". Na druhou stranu výše zmínění vykonali spoustu kvalitní práce pro ostatní, často zdarma. Najdete na české webdesignérské scéně někoho, vůči komu by nikdo - nejen vy osobně - neměl žádné námitky? ;-)

Avatar

Autor komentáře: lukas

Datum vložení: 14.2.2006 4:07:23

Nesmysl, zadna "kovarova kobyla chodi bosa". Takhle to vypada, jako byste s temi vyhradami souhlasil. No, jestli tomu opravdu tak je, tak ok, ale ja rozhodne musim (s prispevkem, na ktery jste reagoval) nesouhlasit. Zkusil jsem si zvalidovat namatkou weby Snizka a Freyi - oba jsou validni (uvodni stranky, viz dale proc jsou ostatni fuk). Tak nevim, o cem puvodni komentator mluvi. Je samozrejme mozne (byť nepravdepodobne), ze autori rychle zareagovali a promptne po precteni tohoto prispevku opravili chybky na svych webech. To je klidne mozne, ale i potom by na svych webech meli jen drobne chyby, ktere se daly jednoduse odstranit - zadne tezke problemy. Kdyz se podivate na web Wired, tak i ten ma par chyb ve vypisu validatoru. A pritom to delal stopdesign.com. Zkratka na nekolika chybach, ktere jsou do webu zaneseny po nekolika letech jeho pouzivani, upravovani a aktualizovani, neni nic spatneho. Vsichni by si meli uvedomit, ze validni XHTML kod neni prinosem pro uzivatele (skoro), ale hlavne pro programatora webu. Pokud nekdo hodnoti takovymto zpusobem web, tak to jen naznacuje, jak povrchnim zpusobem rozumi dane veci. No a vytka "nevalidni CSS"? To ani nebudu rozebirat. Clovek, kdo je schopen takovou vec rict, by mel prestat prispivat do komentaru a radsi si o XHTML/CSS neco precist.

Avatar

Autor komentáře: Martin Kopta

Datum vložení: 13.2.2006 17:45:35

Diskobole, to je vsechno, co dovedete? Venujte memu webu trochu vice usili, treba budete prekvapen. ;-) Zkuste mi taky napsat, co by mel "publicista" mit na svem webu. Jsem zvedav.

Avatar

Autor komentáře: Amatér

Datum vložení: 13.2.2006 18:37:12

mno, je pravda, ze kritizovat umi opravdu kazdy ... Ad # Alena Salamonová - webdesignérka - freya.webz.cz - nevalidni HTML, nema na webhosting? > Ne každého cpe tatínek penězma Ad # Martin Kopta - publicista - www.garcon.cz - 1 stranka s nijakou informacni hodnotou (to je vase maximum?) > Kdyz neumite anglicky, nedivim se, ze to ma pro Vas nulovou informacni hodnotu Opravdu nemám rád lidi, co kritizujou schovaní za anonymitou internetu. Když jste tak dokonalyý, přuhlaste se do soutěže a ukažte, jakže to má vlastně vypadat ... nebo na to nemáte?

Avatar

Autor komentáře: lanek

Datum vložení: 13.2.2006 14:58:24

navrhuji tedy: da Vinci webdesignu - Petr Staníček marketing - Michal Čížek optimalizace, marketing - Marek Prokop grafika - někdo ze Symbia, možná Pavel Kout hulvát z lidu - Radek Hulán za zeny asi Paula Wild (když už nic aspoň dobře vypadá) na polobotky se vykaslete, se sandalama udelate vice mody

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 13.2.2006 15:39:59

Nevím, nevím, kritikové předchozích ročníků Interzenu napsali o Pixym, že je CSSkový fanatik, a o Markovi, že je webdesignérský analfabet. Rovněž tak jejich vlastní weby byly podrobeny nemilosrdné "kritice". (Prostě stejná situace jako s porotci letošními.) Myslíte, že příště pomluveni nebudou? A že se jim do toho vůbec bude chtít jít znovu? ;-)

Avatar

Autor komentáře: Pavel Kout

Datum vložení: 14.2.2006 1:53:27

Ne, nebude se jim do toho chtít jít znovu. V téhle zemi to chodí tak, že namísto uznání nebo poděkování za práci zdarma lidé sklízí nevděk, závist a hloupatý řeči. Podobně mám například plné zuby porotcování v MW - člověk tomu věnuje čas, aby se nakonec dozvěděl, jak je pitomej a vlastně vůbec ničemu nerozumí, a všechno je úplně špatně. Například mě Vilém také oslovil s žádostí o porotcování v Interzenu, ale odmítl jsem ho; přesně z podobných důvodů (a tuším, že jsem nebyl sám). Vůbec Vilémovi nezávidím a jeho snahy a práce si vážím! Doporučoval bych totéž - ostatně každý kritik může uspořádat vlastní soutěž a vytřít všem zrak. Ale zůstat jenom u keců je pohodlnější, ne? Přeji hezký den, a taky trochu toho uznání a skromnosti - to není nic, za co byste se museli stydět.

Avatar

Autor komentáře: MK

Datum vložení: 13.2.2006 15:18:12

Tak jsem to vzal od konce a mrknul nejprve na 6 misto, tj. GYNCENTRUM. 1) Flash intro 2) male pismo, ktere nelze zvetsit! 3) nekontrastni pismo 4) absence prohlaseni o pristupnosti 5) neosetrena stranka 404 6) odkazy nejsou podtrzeny 7) absence SEO-URL 8) otevirani fotografii zavisle vyhradne na JS 9) nesmyslne vyplnene popisky ALT 10) chybejici informace o duveryhodnosti (ICO, DIC atd...) 11) nedostatky v typografii, gramatice i forme obsahu 12) u vsech autoru clanku prazdne mailto: (odkaz do prazdna) 13) nepristupne tabulky 14) absence tiskove verze ... atd. Vice snad nemusim uvadet, ze? Takze vazena poroto, neco Vam povim - JSTE AMATERI NEJHRUBSIHO ZRNA! STYDTE SE! -- MK

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 13.2.2006 15:53:35

1. Analyzujte stejným způsobem všechny ostatní soutěžní weby. 2. Vyberte vlastní TOP6+ 3. Najděte tucet apoštolů, kteří s vámi budou souhlasit ;-)

Avatar

Autor komentáře: Diskobolos

Datum vložení: 13.2.2006 16:08:27

Pane Malku, vy jste to opet nepochopil, takze jeste jednou a trpelive. Nekdo si dal praci a zkontroloval kvalitu jednoho z TOP webu (slava mu!). Tento dukaz (ano [b]dukaz!!![/b]) sveci o ([b]ne[/b])kvalite odvedene prace touto porotou. Snazite se odvadet rec od podstaty (je to od vas dle meho nazoru ponekud trapne) - jak muze byt vyse jmenovany web v TOP 6!? Dle meho nazoru jsou 4 duvody: 1) spatna metodika hodnoceni 2) "vazeny prumer" znalosti poroty je velmi NIZKY 3) porota to osrala 4) korupce Jinak to prece neni mozne!!! PS: [b]Na vyse uvedenych X bodu nehledejte zadne apostoly. Pokud vam nize uvedeny vypis faktu nic nerika, tak je to smutne a svedci to o kvalite vasich znalosti...[/b]

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 13.2.2006 16:27:32

Někdo si dal práci a soukromě si otypoval jeden z projektů, který se mu hodil jako podklad pro šíření demagogie. Pečlivě se vyhnul hodnocení ostatních projektů, které by jeho názoru mohly odporovat. V žádném případě se nepouštěl do hodnocení všech projektů, jak tomu byli nuceni porotci, aby se nevystavil nebezpečí, že by s nimi náhodou musel souhlasit - alespoň s některými...

Avatar

Autor komentáře: Amatér

Datum vložení: 13.2.2006 18:47:20

Ty ses taky analfabet, dělal jsi někdy komerční weby? Víš, co to je požadavek zákazníka? Ad 2)Kde jsi přišel na to, že písmo nejde zvětšit? Používáš vůbec GUI? Ad 9)Zajímalo by mě, co bys napsal do popisků ALT ty Ad 10)Opět závislé na zadavateli, když to zadavatel nechce uvést, co s tím má tvůrce dělat? Má odmítnou zakázku? Proberte se do reálné světa, všechno je o penězích Ad 11)CO zadavatel dodá, to se prezentuje ... bezte na pobocku a stezujte si ... Ad 12) Když někdo nevyplní email, pak tam těžko může být odkaz ... Ad 14) stejně jako u 10 Proc mají takoví lidé přístup na internet a vůbec, proč už nejsou komunisti, ti by je aspon zavřeli ...

Avatar

Autor komentáře: stoural

Datum vložení: 14.2.2006 8:43:52

Pismo na uvodni strance napr. nelze zvetsit. V IE. Jiste, IE v tom ma chybu, nicmene stranky se nemaji vytvaret, aby odpovidaly standardu, ale predevsim proto, aby byly privetive pro uzivatele. To Gyncentrum v IE neni ani omylem.,

Avatar

Autor komentáře: stoural

Datum vložení: 14.2.2006 9:00:25

Ale vazne, kdybyste alespon trochu venoval casu Gyncentru, zjistil byste nasledujici, podle me dost zavazne, chyby. - pismo je dost male a NELZE v IE zvetsit. Oboji je dost dulezite. Proc si ma uzivatel zvetsovat pismo na jednom webu? Proc neni vetsi uz rovnou - web je vytvoren pomoci ramcu. Zcela zbytecne. Jak se odkazu na nejakou vnorenou stranku webu? :))) - pismo je dost nekonstrastni. Casto je sedy text na sedem podkladu. - dolni menu je forme obrazku. Proc PROBOHA. Diskuse neni o tom, co si prikaze zadavatel zakazky. Diskuse je o tom, proc takovy spatne udelany web ziskal seste misto v teto soutezi??

Avatar

Autor komentáře: Tomas Posker

Datum vložení: 14.2.2006 10:21:59

Dobry den, vidim ze debata vede od niceho k nicemu, zkusim Vam tedy vice osvetlit problem. Zadavatel se zabyva docela zavaznym problemem. Vetsina paru, ktera k nim prichazi je jiz ve stadiu depresi a problemu ve vztahu. Pri tom hledaji nejake informace na internetu ... a hledme obevi gyncentrum. Proto ma byt tento web privetivy na oci, zlehcit problem a informovat pary o moznostech reseni, pricemz ma vzbudit dojem ze vsechno jde a zivot je radost. Mam za to, ze to bylo splneno. Je naprosto nepodstatne jestli nejde zvetsit pismo, jestli se vam zda sede a jestli je tam nejaka chyba, ktera se vam stylysticky nebo jinak nezda - neni to web, ktery ma dodrzet vsechny "nesmyslne" standardy (podtrzene odkazy), ale web, ktery ma POMOCI! A zeptam se: kde jste prisel na to, ze dolni menu je ve forme obrazku? Jake dolni menu? Sam osobne si myslim, ze nektere veci je zcela zbytecne kritizovat a nejdulezitejsi je prave hledisko - K CEMU WEB JE. Pokud se web bude zabyvat standardy, pak je zrejme ze by je mel dodrzovat. Ale vemte v potaz, kam dany web smeruje a kritizujte relevantni casti. Hezky den.

Avatar

Autor komentáře: stoural

Datum vložení: 14.2.2006 13:12:38

Ale smyslem teto souteze neni hledat weby, ktere vam maji pomoci, ale weby, ktere maji urcitou technickou uroven atd. atd. To je smyslem teto souteze. A o tom je tato diskuse. Jak se mohl na sestem miste umistit web, ktery spoustu techto kriterii nesplnuje! Soutez neni o nejuzitecnejsim webu, ale o propracovanem webu, jak z hlediska informaci, tak i kodu, designu, SEO odkazu, pristupnosti a ja nevim, ceho jeste. To Gyncentrum nesplnuje. Podtrzene odkazy nejsou ani omylem nesmyslnym standardem. Prave naopak, ale vam to tady vysvetlovat nebudu. Je to jako vysvetlovat diteti, proc je dulezite slunce, i kdyz je zrovna za mrakem. Omlouvam se, pokud jsem napsal dolni menu, myslel jsem ti dolni paticku s kontaktnimi informace, ktera je zcela nesmyslne v ramci (je sice videt, ovsem diky tomu se napr. nemuzete odkazat na jinou stranku webu, coz je zavaznejsi), odkazy v ni nejsou aktivni, ackoliv jsou zvyrazneny, je velmi malym a navic nekontrasnim pismem. Souhlasim s vami, bez vyjimky, ze to, k cemu je web, je tim nejdulezitejsim. Z pohledu navstevnika a ctenare. Ale nikoliv z pohledu teto souteze, ktera hodnoti hlavne jina kriteria. A tom je tato diskuse. Verim, ze jsem vam osvetlil, v cem je problem :o).

Avatar

Autor komentáře: Marek Prokop

Datum vložení: 15.2.2006 10:48:52

Tedy, pane Poskere, za tento komentář byste měl dostat nějakou zvláštní cenu. Vyrobit velmi obtížně čitelný a zrak unavující web sice svědčí o značné neodbornosti a/nebo bezohlednosti, ale samo o sobě to příliš originální není. Ovšem vysvětlovat to tím, že ten web má být přívětivý pro oči, informovat uživatele a pomáhat jim, to je přímo geniální. Nechcete se raději věnovat politice než webdesignu?

Avatar

Autor komentáře: Tomas Posker

Datum vložení: 15.2.2006 12:12:49

Myslim, ze jste vubec nepochopil co jsem chtel rict. Ale ono je to jedno, kdyz si to tady procitam, je to vesmes jen o urazkach, jak to jiz nekteri intelgentni napsali. Az budu v politice, aspon vim, ze mam minimalne jeden hlas ... to budu urcite vice, nez rada soucasnych politiku. Diky! Kazdopadne, jakmile budeme mit vsichni oci jako vy a spatne se nam to bude cist, pak i ten svet bude takovy hezci, spatne citelny ... a v politice budeme mit vsichni uspech.

Avatar

Autor komentáře: Marek Prokop

Datum vložení: 15.2.2006 12:49:57

Pane Poskere, není moc pravděpodobné, že budeme mít jednou všichni stejně špatné oči jako já, ale pokud neumřete hodně mladý, zcela jistě se to brzy stane vám sobně. Část webů přečtete jen obtížně, část vůbec. Chvíli na ně budete nadávat a později je prostě začnete ignorovat. Když vám pak ale někdo sebevědomě vysvětlí, že vlastně ty nečitelné weby dělá pro vaše dobro a pohodu vašich očí, naštve vás to. Pokud jde o urážky v této diskusi, snad jste si všiml, že jsem se k nim nepřipojil. Práce porotců si vážím stejně jako odvahy Viléma se do souteže pustit. Nijak nezpochybňuji umístění vašeho webu. Věřím, že ho získal kombinací všech kritérií zaslouženě a přeju vám ho. Reagoval jsem jen na to, co jste napsal do komentáře, protože jste to napsal velmi, velmi hloupě. To je vše.

Avatar

Autor komentáře: Tomas Posker

Datum vložení: 15.2.2006 13:27:33

Nic proti vam, pokud to vypadalo, ze jsem vas oznacil za toho, kdo tady nadava, pak to tak urcite nebylo mysleno. Myslim, ze pohled navec se opravdu zuzil jen na pismo, ale ja to tak nenapsal. Pozorny ctenar si vsimne. Dekuji vam za uznani, absolutne souhlasim s tim zrakem, ale vezte ze ten web byl testovan a laden a za praci si stojim. je to pro uzsi klientelu ... a poznamka viz nize. Pokud si nekdo nechce kazit zrak, at nesedi u PC :-) Vsem hezky den ;-)

Avatar

Autor komentáře: stoural

Datum vložení: 15.2.2006 13:42:15

No, kazdopadne, vas vyrok "proto ma byt tento web privetivy na oci" v pripade Gyncentra je opravdu vyrokem roku a schovavanim se za tim, ze je web pro uzsi klientelu, a ze byl testovan bla bla bla je pouze neschopnost neuznat vlastni chyby a nazor ostatnich.

Avatar

Autor komentáře: Tomas Posker

Datum vložení: 15.2.2006 15:40:13

Ano ... jen mi dejte ;-) Schovam se a budu vitezem lonske schovky...

Avatar

Autor komentáře: stoural

Datum vložení: 15.2.2006 13:02:46

Marek tim chtel rici, ze to, jak je web citelny, se neposuzuje podle "lidi se zdravym zrakem", ale podle lidi, co maji zrak spatny, protoze zejmena ti budou mit s takovym webem problemy. A tento web je pro ne hodne necitelny. Pouzival bych primo slovo "nepristupnby". A to z mnoha duvodu, ktere zavrzele odmitate akceptovat. Male pismo, ktere nelze v nejroszirenejsim prohlizeci zvetsit (nekdy nejde zvetsit vubec) a ktere je v mnoha pripadech velmi malo kontrastni (tmave sede pismo na svetlejsim sedem podkladu se opravdu dost blbe cte).

Avatar

Autor komentáře: Ronnie

Datum vložení: 15.2.2006 13:11:39

Já mám zrak velmi dobrý, přesto si nic nepřečtu. Nemám zájem ničit si zrak. Nechcete zvětšit písmo proto, protože by to dalo zase práce s vylaďováním webu, že? Jiný důvod pro používání jednotky px nevidím.

Avatar

Autor komentáře: lukas

Datum vložení: 14.2.2006 4:15:23

Jestli amater nejsi spis ty: 1) Flash intro To je problem proc? 3) nekontrastni pismo Nerekl bych 4) absence prohlaseni o pristupnosti Fakt "dulezita" vec 5) neosetrena stranka 404 "Wow" 6) odkazy nejsou podtrzeny Dulezite je, jestli jsou rozpoznat. 7) absence SEO-URL Bezneho uzivatele totalne nezajima. 10) chybejici informace o duveryhodnosti (ICO, DIC atd...) Nesouvisi s webdesignem... 11) nedostatky v typografii, gramatice i forme obsahu Krome typografie nesouvisi s webdesignem... 12) u vsech autoru clanku prazdne mailto: (odkaz do prazdna) Rovnez... 13) nepristupne tabulky Ja nevidim jedinou neserializovatelnou tabulku. 14) absence tiskove verze Vy jste se vratil z internetoveho stredoveku? Tohle se dnes resi jinak.

Avatar

Autor komentáře: stoural

Datum vložení: 14.2.2006 9:03:29

"7) absence SEO-URL Bezneho uzivatele totalne nezajima." Diskuse ale neni o tom, co koho zajima nebo nezajima. Bavime se o kriteriich teto souteze a jeden z bodu je technická kvalita (zpracování XHTML a CSS, též s ohledem na SEO/SEM. Mezi technickou kvalitu lze zaradit i typografii.

Avatar

Autor komentáře: lukas

Datum vložení: 14.2.2006 12:09:32

Mne jde jen o to, ze existuje spousta mnohem dulezitejsich technickych vlastnosti webu nez SEO-URI - treba to, jak rychle se stranka vygeneruje nebo jestli je v zapati uvedene datum posledni zmeny dokumentu.

Avatar

Autor komentáře: stoural

Datum vložení: 15.2.2006 13:06:49

Jiste, ze existuje mnohem vice dulezitejsich vlastnosti, osobne sice pochybuji, ze mezi ne patri rychlost zobrazeni stranky, ale budiz. Pointa meho puvodniho prispevku je nicmene v tom, ze tyto mnohem dulezitejsi vlastnosti, jak pisete, NEJSOU predmetem hodnoceni teto souteze. A proto se lide divi, jak to, ze gyncetrum ziskalo seste misto, kdyz v hodnocenych parametrech spoustu veci jednoduse nesplnuje. Neni to vec Vilema, jako spise nepochopeni vyznamu teto souteze z rad poroty. Napr. pochybuji, ze Martin Kopta tomu venoval vice nez nekolik minut, jeho chronicka nespolehlivost je znama mnoha firmam, vcetne Computer Pressu, Advertures a jinych (vcetne interval.cz).

Avatar

Autor komentáře: Marty

Datum vložení: 13.2.2006 16:03:05

Přeji dobrý den. Několikrát jsem si důkladně přečetl systém pořadí jednotlivých webů, ale stále nemoho pochopit jednu věc: Proč je web, který se umístil na třetím místě v jedné z kategorií (v ostatních kat. se neumístil vůbec) celkově výše, než web, který se umístíl také na třetím místě, ale v jiné kategorii a navíc se ještě umístil v ostatních kategoriích. Velmi bych ocenil, kdyby mi toto někdo vysvětlil. Děkuji. Marty

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 13.2.2006 16:21:56

Princip byl popsán v předchozích ročnících, ale zopakuji ho znovu. Kritikům předem sděluji, že ho nemám ze své hlavy, alébrž jsem si ho vypůjčil od kolegů z populárního Matfyzu ;-) 1. Mějme skupinu projektů k hodnocení. 2. Porotce vybere šest nejlepších projektů a seřadí je sestupně dle kvality. 3. Každému projektu je přiděleno "60/pořadí" bodů. (Tedy prvnímu "60/1 = 60", druhému "60/2 = 30", třetímu "60/3 = 20" a tak dále). 4. Body získané od jednotlivých porotců se sečtou a stanoví se pořadí. 5. Opakuje se dle potřeby. Každý projekt byl samostatně hodnocen ve třech kategoriích, ovšem z výše uvedeného principu je jasné, že jedno vysoké umístění může snadno být lepší, než několik nižších. Ve výsledku vzniká velmi pěkné statistické rozložení, kde vítězné projekty vysoko vyčnívají nad průměrem. Abych příliš nekomplikoval výsledkovou tabulku, nezveřejnil jsem letos, kolik bodů jednotlivé projekty získaly (s výjimkou vítězné šestice), nicméně na tabulkách předchozích ročníků je možno si výše popsaný princip snadno ověřit.

Avatar

Autor komentáře: Marty

Datum vložení: 13.2.2006 16:47:44

Omlouvám se za svojí natvrdlost, ale už mi zbývá jen malinká drobnost k pochopení celého principu: Pokud ukazují umístění v jednotlivých kategoriích vedle webů průměr umístění, kterých weby dosáhly celkem od všech porotců. Měl by jít akplikovat tento model i na celkové výsledky. Když to ale udělám, pořadí neodpovídá výsledkům. Jak jsem psal v předchozím příspěvku: Máme web A a web B. Web A se umístil jen a pouze na 3. místě v jedné kategorii, jinak se v ostatních kategoriích neumístil. Web B se také umístil na 3. místě, ale navíc je ještě v top 10 v dalších kategoriích. Logicky by tedy měl být výše web B. Opět ale výsledky neodpovídají mé úvaze. Chápu, že toho máte asi dnes hodně, takže se vůbec neurazím, pokud mi neodpovíte. Velmi bych to však ocenil a myslím, že situace by se vyjasnila i ostatním. Děkuji Marty.

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 13.2.2006 16:53:55

Vaše úvaha není chybná, je však "posunutá" o vrstvu či dvě. V jedné kategorii může být web první se ziskem 180 bodů, v jiné zvítězí třeba jen se 60 body, tím pádem "průměr" pořadí neodpovídá průměru bodovému. Logicky se pak Vámi uvažované konečné pořadí neshoduje s pořadím skutečným. Eventuálně Vám mohu poskytnout kompletní tabulku včetně bodů, i když si nejsem jist, zda Vám k něčemu bude - hlasování jednotlivých porotců je samozřejmě tajné, takže Vám v úvaze bude vždy jedna "vrstva" chybět ;-)

Avatar

Autor komentáře: Marty

Datum vložení: 13.2.2006 16:56:31

A přitom je to tak jednoduché... Děkuji za osvětlení problému, a taky za to, že jste měl se mnou trpělivost. Už můžu jít s klidem spát...

Avatar

Autor komentáře: Pavel Píha

Datum vložení: 13.2.2006 16:54:55

Milý lanku, jirko, Diskobolosi a milé MK (Vaše pohlaví je mi záhadou)! Opravdu se velice podivuji vaší mimořádné neslušnosti, se kterou zde vyjadřujete své zlobné názory. Vždycky, když čtu na internetu takovéto anonymní výlevy, si říkám, jestli byste takovéto urážky a drzosti dokázali říci člověku i osobně a do očí, nikoliv skryti za nějakou anonymní přezdívku. Domnívám se, že nikoliv. Slušný a seriózní člověk vyjadřuje svůj názor, kritizuje, ale neuráží.

Avatar

Autor komentáře: jirka

Datum vložení: 13.2.2006 19:19:42

Vážený pane, nevím co Vás vede k tomu aby jste za neslušnost nazval vyjádření vlastního názoru. Jistě budete staršího věku, slyšel jsem od rodičů že v dobách nedávno minulých vyjádření vlastního názoru zavánělo osobní diskriminací ... Já se dovedu přiznat k tomu že nejsem žádný guru. Dovedu přiznat chyby a poučit se z nich. Kritizuji ne proto, že mě to baví, ale pro to že cítím potřebu kritizovat. Věřte mi, že umím mluvit i z očí do očí a nedělá mi to sebemenší problémy. Jsem příliš mladý na to abych byl slušný a seriózní - jsem prostě ještě ve stádiu výchovy a rád se něčemu přiučím. Domnívám se že podpis je zbytečná záležitost, už tak má majitel webu dost informací o této fyzické stanici :-) Bohužel jméno Pavel Píha taky nic konkrétního neřekne, nevidím v tom rozdíl. A věřte že v tomto právním absurdistánu uvádět jméno na webu je krajně nebezpečné - mohou Vás zavřít i za to co jste neřekl a já toho řekl dost, že.

Avatar

Autor komentáře: Plaváček

Datum vložení: 13.2.2006 19:27:17

Jenže pokud budete mít zájem, Google vám na otázku, kdo je Pavel Píha, promptně a zdarma odpoví. V tom je mezi vámi a ním zásadní rozdíl. Ale to jen na okraj.

Avatar

Autor komentáře: jirka

Datum vložení: 13.2.2006 20:29:07

Tak koukám, že stará garda drží při sobě :-) Ale to jen tak na okraj :-)

Avatar

Autor komentáře: Lukáš Havrlant

Datum vložení: 13.2.2006 21:24:19

Souhlasím s Pavlem, některé zdejší příspěvky jsou opravdu hloupé a nedůstojné a především urážejí osoby, kterých si třeba já osobně vážím. Vždycky jsem se domníval, že rozumný člověk dokáže vyjádřit svůj názor bez toho, aniž by musel urazit polovinu internetu. Asi jsem se mýlil a to je mi vždycky líto :( K soutěži samotné: vítězné weby jsou pěkné. Pominu-li tedy těch pár zmatků na začátku a nějaké ty nesrovnalosti s pravidly, které mi vadily (a vlastně vadí doteď ;-)), dá se, myslím, letošní Interzen považovat za úspěšný :-). Gratuluji.

Avatar

Autor komentáře: Pavel Píha

Datum vložení: 14.2.2006 11:36:59

Jirko, jste si zcela jistý, že i tímto příspěvkem nepotvrzujete oprávněnost mých výhrad ke způsobu Vašeho vyjadřování? :-)

Avatar

Autor komentáře: Ronnie

Datum vložení: 13.2.2006 18:20:06

Myslím, že letošní vítězové jsou důstojnými představiteli TOP českých webů a můj žebříček by byl asi podobný. Možná bych dal výše web Shaman.cz, ale to je jen můj názor. Podivuje mě 6. místo webu gyncentrum. Čitelnost není žádná, písmo je tak prťavé, že ač mám velmi dobré výsledky z oční prohlídky, písmo nepřečtu. Určitě by větší písmo neuškodilo. Samozřejmě jej nezvětším v nejpoužívanějším prohlížeči. Ve Firefoxu se písmo ztrácí za obrázky. Web je jinek celkem hezký (bez intra), ale tohle je alepsoň pro mě dosti závažným důvodem pro jeho nezařazení do mých TOP 6. Co se týče poroty, vždy se bude kritizovat, je to vcelku jedno. Každému se lehce kritizuje...

Avatar

Autor komentáře: Plaváček

Datum vložení: 13.2.2006 18:55:25

Tipnul bych, že gyncentrum u všech porotců, stejně jako u mě, zabodovalo v kategorii grafický vzhled. Prostě se mi to lidsky líbilo.

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 13.2.2006 18:59:24

A rozhodně nejsi sám, viz http://www.mraveniste.org/jehlici/2006-02.html#gyncentrum ;-)

Avatar

Autor komentáře: Crashee

Datum vložení: 13.2.2006 18:50:08

Jen mi trochu mrzí, že nejlepší web má ve Firefoxu rozhozenou grafiku. Stránky s ubytováním mají v Exploreru dva sloupce, ve Firefoxu "ujetě" jen jeden (1.0.7) http://www.stopin-praha.cz/hotels-2.cat Jinak Interzen rozhodně pokrok proti loňsku, řekl bych - tedy kvalita webů... ostatní je výsměch.

Avatar

Autor komentáře: Petr Weida

Datum vložení: 13.2.2006 19:32:24

Mohl byste mi prosím poslat více informací či screenshot na můj email about@zpravy.net? Já mám vše v pořádku. Děkuji

Avatar

Autor komentáře: VíťaZ

Datum vložení: 13.2.2006 21:09:25

Rovněž vidím ve Firefox 1.5.0.1 dva sloupce. I CSS se mi zdá v pořádku...

Avatar

Autor komentáře: Bubák

Datum vložení: 21.3.2006 2:48:40

Ve firefoxu 1.0.7 je to rozhozené, ve firefoxu 1.5.0.1 OK.

Avatar

Autor komentáře: klokyn

Datum vložení: 13.2.2006 19:42:32

Ja som s hodnotením porotcov takmer spokojný. Keby sa môj web umiestnil na niektorej priečke, tejto súťaži by som už asi nedôveroval. Pretože celkom si viem priznať, že môj zaradený neobodovaný web je nezaujímavý, škaredý a nemá žiadny prínos. Ale aj tak Intervalu ďakujem za súťaž a dúfam, že nabudúce budem môcť prispieť s niečím, s čím budem spokojný nielen ja. S pozdravom Klokyn

Avatar

Autor komentáře: noname

Datum vložení: 13.2.2006 20:40:42

bohužel Error! Connection has not been established!, takže nemohu hodnotit, jinak víceméně palec nahoru

Avatar

Autor komentáře: MichalK

Datum vložení: 14.2.2006 1:11:27

"Error! Connection has not been established!" [b]1. Technická kvalita[/b] - evidentně nemá konkurenci [b]2. estetický dojem[/b] - moc se mi nelíbí bílé pozadí, ale jinak pěkně uspořádaná písmenka [b]3. uživatelský přínos[/b] - pro Moravana docela šok, že v Praze žádné hřiště nemáte :-o PS: Jak to tak vidím, asi se příště taky přihlásím. :o)

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 14.2.2006 1:18:16

V životě vám nespadl server? To jste šťastný muž. Tedy tipováno podle zvoleného pseudonymu ;-) (Ačkoli by mne zajímalo, co má společného technická závada webhostingu s kvalitou hostovaných webů...)

Avatar

Autor komentáře: MichalK

Datum vložení: 14.2.2006 16:56:07

No jo no ... neřekl bych ani ťuk, kdybych se ovšem na ty stránky nesnažil dostat už několik hodin ... "(Ačkoli by mne zajímalo, co má společného technická závada webhostingu s kvalitou hostovaných webů...)" Málo co, ale těžko označím nedostupný web za jeden z nejlepších. Ale funkční nevypadá zas tak špatně ... neřešme to :o)

Avatar

Autor komentáře: MK

Datum vložení: 14.2.2006 9:21:10

Tak aby bylo jasno, uvedene nedostatky jsou zcela pravdive a zasadni. Kazdy z uvedenych bodu je legalnim pozadavkem na kvalitne zpracovany web. Pokud byste dobre znal pozadavky na pristupny web, nemohl byste takove nehoraznosti psat. Vase reakce absolutne nechapu. Co je napriklad stredovekeho na tiskove verzi pomoci CSS, kterou ostatni weby maji?

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 14.2.2006 9:31:15

Když už zde ráčíte diskutovat, buďte tak laskav a vkládejte své odpovědi do vlákna, na které reagujete. Nikdo nebude luštit, na co vlastně odpovídáte...

Avatar

Autor komentáře: MK

Datum vložení: 14.2.2006 9:46:25

Tak dobra pane Malku, udelame dohodu. Ja Vam najdu web, ktery se neumistil mezi ocenenymi (1 az 6) a zaroven splnuje "temer" vsechny zminene body (at mam rezervu ;) Pokud se tak stane, tak Vy uznate, ze slozeni poroty byl ulet a pohlidate mi misto porotce na pristi rocnik :) Souhlasite?

Avatar

Autor komentáře: MZ/X

Datum vložení: 14.2.2006 10:26:28

proc jen "temer"???

Avatar

Autor komentáře: lukas

Datum vložení: 14.2.2006 12:12:51

Jenom to ne... myslim, ze v porote by meli byt lide, co neco dokazali.

Avatar

Autor komentáře: Shaman

Datum vložení: 14.2.2006 12:26:50

Ach jo. Jak tak pozoruji celou debatu kolem Interzenu, mám z toho následující dojmy: 1, Ti rozumní mlčí. Vykřikují jen ti nesouhlasící a kritizující (jak to tak obvykle bývá). Přesně, jak to shrnul Whitva - záporný feedback je vždy výraznější. 2, Velká část z nesouhlasících navíc ani neumí diskutovat - napadají porotce či dokonce jejich weby, nadávají osobě zastiňující pořadatele (či dokonce jeho polobotkám)... 3, Body 1, a 2, zřejmě způsobují stoupající znechucení celou soutěží, jež lze mezi některými odborníky a širší laickou veřejností pozorovat již třetím rokem. Domnívám se však, že neoprávněně - hlasy, které kritizují abstraktně (a ještě k tomu něčí polobotky) nejsou podstatné. 4, Těch několik málo rozumnějších, kdo se k soutěži vyjádřili, se správně zamýšlí spíše nad kritérii soutěže (a případně se pokouší kritizovat jejich nedodržení - přestože kritéria nejsou příliš konkrétní). 5, I zde je však situace nejasná a značně subjektivní (hodně tedy záleží, jak konkrétní osoba vnímá webdesign jako obor, jeho cíle a smysl a na jakém místě v něm se nachází). 6, Stránky soutěže říkají pouze "...úkolem je poukázat na technologicky dokonalé a vzhledově nevšední www-projekty a ... propagovat kvalitní práci, prováděnou s hlubokou znalostí a citem pro věc." 7, Je tedy podstatné technické hledisko? Je třeba vyřadit projekty, které nemají SEO-URL? Jsou rámce technickou závadou? Vadí chybějící prohlášení o přístupnosti? Vadí tabulkový layout či nedodržení validity? 8, Je podstatné marketingové hledisko? Je třeba zvažovat zda projekt plní svůj účel? Jak poznat, zda byly použity vhodné marketingové nástroje, když neznáme rozpočet ani jiné parametry projektu? A jak porovnat účel malého zájmového webu s velkým webem nějaké banky (jak správně píše Petr Pošík)? Jak lze v tomto pohledu vůbec srovnávat komerční web s osobním? 9, Je podstatné hledisko vzhledu? Jak posoudit dva rozdílné vzhledy a vyhnout se při tom subjetivnímu stanovisku? Zvážit, zda grafika plní svůj účel? Zda je web zapamatovatelný? Zda odpovídá korporátu, existuje-li nějaký? Zda je web svým vzhledem unikátní? Zda grafika zvyšuje použitelnost a přístupnost webu? Závěr: Domnívám se, že diskuze by se měla točit pouze kolem bodů 7 - 9. Mluvme o kritériích kvalitního (leč obecného) webu a pokusme se je definovat. Technická kritéria již identifikovat dokážeme poměrně dobře, ale vzhledová a marketingová? Zde je dle mého názoru vše stále ještě hodně subjektivní, neexistuje obecná metodika hodnocení (zejména bez dalších doplňujcíích otázek, ne všechny parametry důležité při rozhodování lze poznat ze samotného webu). Další otázkou jsou i váhy jednotlivých hledisek - které je důležitější? Mají být k sobě v poměru 1:1:1 nebo jiném? V loňském roce byla soutěž spíše technického charakteru, některé hlasy však oprávněně volaly širším pohledu. Letos zase jnié hlasy volají po návratu... Domnívám se, že teprve s vyjasněním těchto sporných otázek a prodiskutováním vhodné metodiky jejich hodnocení bude možné Interzen objektivně zhodnotit, stejně jako kvalitu webů, které se v této soutěži umístily. Proto výzva k těm rozumnějším: Mluvme o tom, diskutujme, vyjádřeme se. Vytvořme tichý protipól hlasitým bezhlavým kritikům. Neboť tyto otázky daleko přesahují oblast jedné soutěže - vždyť je musí zvažovat např. každý klient vybírající si svého dodavatele webových řešení. A buďme rádi, že se někdo již třetím rokem snaží vytvořit platformu, na níž lze výsledky těchto diskuzí ověřit. Takovu snahu je třeba dle mého názoru podpořit, nikoliv kritizovat.

Avatar

Autor komentáře: Jan Bažant

Datum vložení: 14.2.2006 13:50:12

Chci poděkovat Vilémovi za organizaci Interzenu, porotcům za odvedenou práci a vítězům poblahopřát, byli lepší. Těm, co nejsou spokojeni radím 2 věci: 1) uspořádejte vlastní soutěž a poznejte druhou stranu barikády jako organizátoři 2) staňte se porotci, ať si vyzkoušíte tuto "vděčnou" pozici na vlastní kůži

Avatar

Autor komentáře: stoural

Datum vložení: 14.2.2006 14:56:07

1) my nepotrebujeme usporadavat vlastni souteze, uz tak mame dost prace s kritikou vyslednych webu :) 2) to uz jsme ted, diky tomu, ze si prohlizime vitezne weby a kritizujeme jejich umisteni :)

Avatar

Autor komentáře: Jan Bažant

Datum vložení: 14.2.2006 17:32:49

Drahý šťourale 1) kdo o ni stojí? ;-) Takto se nedostaneš k webům, které se neúčastnily, protože nesplnily vstupní požadavky :-) 2) je rozdíl zhodnotit web jedním pohledem a vynést soud, nebo web opravdu prozkoumat a porovnat s celou množinou ostatních. Nezlob se, ale nevěřím, že bys této činnosti věnoval tolik času a pozornosti, kolik si zasluhuje :-) Jako odlehčení tématu je Tvůj příspěvek prima.

Avatar

Autor komentáře: Pykaso

Datum vložení: 14.2.2006 17:15:41

Nejříve bych chtěl poděkovat panu Málkovi, za to, že se znova pustil do organizace i když (soudě podle komentářů) z toho kouká jen nesouhlas a závist... Kolik z lidí by do toho šlo znova, když vídite jaké jsou reakce okolí. Chce to jistně notnou dávku odvahy (nebo ignorace?) :-) Vítězné weby se mi celkem pozdávají i když na nich mnoho "štourů" našlo několik "nedostatků". Je to názor poroty a já v ní neseděl, ani se necítím být odborníkem. Proto názor poroty respektuji.

Avatar

Autor komentáře: stoural

Datum vložení: 14.2.2006 19:54:36

Jak mnoho stouru?! Jediny stoural jsem tady ja! :oD

Avatar

Autor komentáře: braggart

Datum vložení: 15.2.2006 1:01:51

Omlouvám se, že jsem nepřečetl celou diskusi, je toho opravdu hodně, ale několik lidí si tu stěžuje, že za svou práci zadarmo sklízí nevděk. To není pravda. To není nevděk, to si jen pokouší léčit mindráky neschopní pitomci. A velice mě mrzí, že ti schopní, co mnoho dokázali, těmto hlasům podléhají. Chce se mi až říct, že jsou také neschopní, alespoň se nad tyto impotentní žvanily povznést. Proto nemůžu odpustit pixymu, dentovi a dalším, kteří to nedokázali a raději rezignovali na svoji skvělou práci pro nás, normální lidi, kteří jsme je měli rádi a obdivovali jsme je... Je to opravdu škoda, nosím kytky na vaše hroby, ale byl bych raději, kdybyste žili...

Avatar

Autor komentáře: Michal Rucky

Datum vložení: 15.2.2006 12:50:18

Mne by snad jen zajimalo, dle jakych kriterii byla vybirana porota a proc byli osloveni prave tito lide. A take kdo byl osloven, kdo odmitl.

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 15.2.2006 13:01:52

Byli osloveni všichni porotci z předchozích ročníků a několik dalších lidí, kteří mají dobré jméno na domácí webdesignérské scéně a o nichž je známo, že oboru rozumí a mají v něm dlouholeté zkušenosti. Řada odmítla - z důvodů snadno pochopitelných po přečtení diskuse kolem tohoto článku. Podobně odmítli například oslovení designéři mimo obor. Nicméně, několik osob se nabídlo samo ;-)

Avatar

Autor komentáře: Vilda Jakub

Datum vložení: 15.2.2006 17:23:49

no...mají dobré jméno?? A na jakém základě jste Vy nebo někdo jiný soudí, že ten či onen dotyčný má dobré jméno a rozumí oboru na cz scéně? Mimochodem co to je domácí webdesignérská scéna?? Jsou to profesionálové v oboru, živící se webdesignem? Jsou to studenti co se nudí a jelikož nemají portfolio prací tak dělají své blogy, vlastní PR weby, atd...?? Jsou to přispěvatelé do diskusí o webdesignu snžící se neustále na sebe upozorňovat je-li k tomu příležitost? Nic jako "scéna" (rozuměj referenční a příp. soudržná skupina) neexistuje, at si namluváte co chcete. Což již bylo dokázáno mimojiné i v této diskuzi. Že bych byl OUT a slečny Bednářová, Salamonová jsou opravdu špičky ve svém oboru?? Napadlo Vás projít si třeba jen Seznam či Google a dát si tak 2 hodinky práce a nalézt dle Vás ty nejlepší weby z oblasti webdesignu a jejich tvůrce třeba oslovit? Myslím,že zde opravdu platí: " kdo umí, ten umí, kdo neumí, tak učí nebo o tom aspoň píše"

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 15.2.2006 17:29:28

Víte co? Vyberte si porotu podle svých představ a metod, já vám klidně dám prostor na Intervalu, aby si ta podle vás neexistující webdesignérská scéna, která se tady tak hlučně projevuje, mohla s vámi důkladně podiskutovat ;-) A mimochodem, takzvaná "scéna" jakéhokoli oboru není nic jako referenční či soudržná skupina z vašich rádobypředstav, to je prostě souhrn jedinců oborem se zabývajících.

Avatar

Autor komentáře: Vilda Jakub

Datum vložení: 15.2.2006 17:37:49

radoby představ hehehe:-) Soudržná skupina?? To si snad děláte legraci? Nejprve si zjistěte co dané slovo znamená....no comment Myslim, si že dát si práci a oslovit opravdu špičky v oboru webdesignu a grafiky není vůbec problém. Akorát Vám to tak připadá nebo se tím zašťitujete. Protože porota složená z Dobrého webu=H1 a Moderního webu, je trošku málo nemyslíte?

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 15.2.2006 17:41:05

Své jsem řekl. Vyjmenujte špičky v oboru, když to podle vás nedá práci, pak se může diskuse hnout kupředu. Jinak tady jen bezobsažně tlacháte, čehož se účastnit nehodlám ;-)

Avatar

Autor komentáře: Vilda Jakub

Datum vložení: 15.2.2006 18:01:41

trošku pozdě ne?? tlacháte už nejméně 2 příspěvky:-) co se týče designu je to obtížné neboť většina opravdu dobrých designéru jsou schováni za copyrighty někoho jiného... nicméně kdo chce najde webdesign-reklamu nikomu nechci dělat, proto se stačí mrknout jak jsem řekl po českém internetu... Nicméně položme si otázku, proč je tak bezuzdně propagována aktivita H1 a spol...že by ta fúze se švýcary? jinak tedy ehm, ehm...aspoň byste mohl přiznat, že již zmíněné dámy byly opravdu šlápotou do hov... tmy

Avatar

Autor komentáře: Ivana Bednářová

Datum vložení: 15.2.2006 18:36:13

Tedy vážení, to co tu předvádíte někteří jako Vilda Jakub apod. v diskusi je opravdu "krásná" přehlídka lidského projevu a neschopnosti být něčím víc než jen tlachalem a nebo "křiklounem" v anonymitě. Být např. vámi milý Vildo Jakube tak si dávám pozor na to co plodíte z klávesnice v rámci slušnosti viz. poslední příspěvek. Urážet umí každý chudák. Trošku se nad sebou zamyslete, pokud můžete tedy. A vůbec, udělejte si tedy všichni radílkové a chytrolíni nějaké svoje soutěže, dejte si tam ty svoje odborníky a uvidíme co se bude dít. To se asi budeme divit ... i když já už se nedivím ničemu.

Avatar

Autor komentáře: Vilda Jakub

Datum vložení: 17.2.2006 21:54:50

ale,ale... slečna Bednářová se zlobí...:-) Tak mi vysvětlete vážená dámo, čím jste si zasloužila býti v porotě? Vaše grafické výtvory, které lze shlédnout ničím nepřevyšují šedý průměr či podprůměr. Vaše kodérské znalosti vzhledem k tomu,že spolupracujete s p.Lešetickým asi taky nejsou Vaší silnou stránkou. Takže je nasnadě otázka, proc? A z jakého důvodu se cítíte býti odborníkem, jak se sama nazýváte? Mimochodem k Vaší poznámce o chudácích, myslím, že to co jsem napsal nebyla urážka, nýbrž barvité konstatování faktů, neboť nevidím jediný důvod, proč Vás, podprůměrnou či snad velmi průměrnou grafičku, míti v porotě soutěže, která by teoreticky v budoucnu (nebudou-li tyto snahy hatit podobní uštěpační rýpalové jako já hehe:)) mohla býti relativně jinak velmi zajímavou a snad časem i prestižní soutěži.

Avatar

Autor komentáře: Dero

Datum vložení: 17.2.2006 23:10:20

Milý Vildo, urážíte člověka, kterého vůbec neznáte, za práci, o jejímž rozsahu a obtížnosti nemáte evidentně nejmenší tušení. Vaše schopnost sociální percepce a realizace pravděpodobně prožívá dobu ledovou. Možná jste pouze příliš mlád a nezkušen na to, abyste si uvědomil, že za každým jménem, které čtete na své obrazovce, se skrývá člověk, kterého můžete ranit. Nebojte, život Vás, příteli, naučí. Nebo také můžete být úspěšným hulvátem, je to jen na Vás. Přemýšlím-li o Vaší virtuální osobě, napadá mne, že nebude na škodu Vás i virtuálně nakrmit. Klidně před zdejším váženým osazenstvem ztratím tvář. Stojí to za to. Takže... Jděte do prdele, Vildo. Bez větší úcty -- Dero v.k.

Avatar

Autor komentáře: Dana

Datum vložení: 18.2.2006 10:57:15

Čím si to zasloužila? No, jak to tady čtu, tak být v porotě Interzenu je spíš za trest. Na rozdíl od Vás si nemyslím, že práce Ivany Bednářové jsou průměrné či podprůměrné a určitě nás s tímto názorem bude víc. Nevím, co Vám dává právo ji takto napadat a urážet. Chováte se jako zamindrákovaný mezulán. Howgh.

Avatar

Autor komentáře: hanyZ

Datum vložení: 2.3.2006 21:33:26

O jakém "zasloužení si" to ten legrační človíček neustále mluví? IMHO je to spíše za trest. Člověk ve svém volném čase musí prolézt desítky webů a ohodnotit je, a za odměnu se mu dostane, snad kromě toho odkázku v článku, urážek a hatění (čti hejtění) od kdejaké nuly.(Jako Vilda Jakub hehe:))

Avatar

Autor komentáře: Ronnie

Datum vložení: 15.2.2006 19:58:17

Prosím Tě, když už tady nechceš dělat "webdesign-reklamu", pošleš mi odkazy na ty Tvé nejlepší vyvolené? Pošli mi odkazy na mail i.Jacques@seznam.cz, rád se na to podívám:)

Avatar

Autor komentáře: Daniel Kulhánek

Datum vložení: 15.2.2006 20:01:06

Čtenáři, čtenářky a milý spoluobčané, to umíte jenom kritizovat? Nenapadlo vás místo vašeho kritizování jedné z mála webdesignerských soutěží třeba poděkovat pánům a dámám výše uvedeným za jejich ochotu vůbec soutěž podpořit? Nebo se skrýváte jen v anonimitě internetu a kritizujete jen kvůli tomu, že váše webové stránky neuspěli v tak velké konkurenci webů? Můj web také neuspěl a hlavu ani klávesnici nelámu, ale od toho je přeci život. :)) Tímto bych také chtěl poděkovat porotě, že se vůbec sešla a vzkázat jim jedno: "Berte komentáře s nadhledem a nenechtě se vyprovokovat". ;-)

Avatar

Autor komentáře: Roman Možný

Datum vložení: 16.2.2006 9:21:18

Dlouho jsem vyčkával jak se vyvine tato diskuse a oplatilo se mi to... Zde je můj názor na věc. To že se vyskytují lidé spokojení i nespokojení je přirozená věc. Nevidím důvod, proč ty nespokojené kamenovat. Byla tady snaha fakticky něco kritizovat a byla poměrně "nefakticky" odmítnuta (což také o něčem svědčí). Částečně odmítnuta nadutostí, neznalostí a malicherností. Jině příspěvky,evidentně satirické (polobotky), nebyly některými pochopeny. Nevadí. Ať si říká kdo chce co chce. Když dodrží upozornění pro psaní příspěvků, proč ne. Něktěří z vás se ohání anonymitou, jak je špatná. Škoda jen, že tu kritiku někteří dělají anonymně... Zloděj křičí chyťte zloděje. Co chcete očekávat od inetu, který k tomu přímo vybízí... Nejvíc je mi líto přihlouplých a zamindrákovaných jedinců, kteří vykřikují něco o neschopnosti... Ne nadarmo se říká "podle sebe soudím tebe". Často se to používá, když už dojde dech. Máme tu přece dokonalé a neomylné porotce, kteří se nemýlí a jsou absolutní autoritou v daném oboru. Tak proč je nevelebit až do nebes. Dle mého názoru je to v porotě půl na půl (co se týče kvality a objektivity). Místo faktických postřehů/pripomínek se to malinko zvrhlo, že? Krátce k metodice, abych nebyl obviněn z toho, že nic faktického nepřinesu. Estetiku neřeším jako subjektivní záležitost. Přínos webu též neřeším, protože k mám k němu neutrální vztah. Jsou však faktické/kvalitativní věci, které lze "změřit", viz. namátkově např. cynthiasays.com, webxact.watchfire.com, wave.webaim.org nebo top25web.com. Tyto nástoje by mohly kompenzovat případné výpadky porotců a hlavně by dostaly do popředí weby, které si v současném systému ani neškrtly a které by si to zasloužily (ano, buďme objektivní, jsou tam takové). Pokud bych těmto nástrojům dal 50% váhu (což je dle mého rozumná hranice), tak zjistíme že pořadí v první šestce by dopadlo trošku jinak. 100% 2-3 weby z první šestice by vypadly. To mi nikdo nevymluví. Možné zkvalitnění soutěže by mohlo také přinést hlasování veřejnosti (hlas potvrzený přes e-mail). Vyhlašovaly by se tak 2 kategorie - od porotců a veřejnosti. Zacpala by se pusa těm, kterým nesedí hodnocení poroty a bylo by to přece další želízko v ohni. Jako malinký extrém bych viděl i možnost veřejnosti zasáhnout do složení poroty formou anket/hlasování z širší "nominace". Snad by to porotce neuráželo (pravda, nejsou to missky na molu ;-) Zajímavé je také "působení" Marka Prokopa v této diskusi. Soukromě bych si typl, že má k výsledkům určité výhrady. Soudím tak, že soutěž určitě dobře sledoval, byl přece v minulosti také porodcem. Kdyby ze 100% souhlasil se současnou porotou, resp. výsledky, určitě by se jich více zastal. Ale to jen tak soukromě tipuji ;-)

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 16.2.2006 16:06:32

Děkuji za váš příspěvek problematice. Chtěl bych vás pouze upozornit na to, že v minulém ročníku čtenářské hlasování přes e-mail proběhlo, avšak díky aktivitě některých účastníků se zvrhlo v pouhou demonstraci návštěvnosti jejich webů. Bez obecně rozšířeného smyslu pro fair play nemá takové hlasování žádný smysl.

Avatar

Autor komentáře: Petr

Datum vložení: 17.2.2006 12:46:16

Svým způsobem - pokud má někdo velkou skupinu věrných čtenářů, kteří nelení napsat email s hlasem - tak i to je důkaz že ten web za něco stojí...

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 17.2.2006 12:51:26

Pokud má někdo velkou skupinu věrných čtenářů, může to znamenat zrovna tak, že jde o web obsahově mimořádný, jako že jde o bulvární médium pro masy. Nemá to však naprosto žádný vztah k technické kvalitě média. Bulvární nedělník může být tisknut na novinovém papíře vyřazenými stroji nebo na křídě špičkovou technologií, ale jeho oblibu to neovlivní. Může to ovšem znamenat rozdíl mezi vítězstvím a prohrou v soutěži technické kvality, pokud se jí zúčastní.

Avatar

Autor komentáře: Crashee

Datum vložení: 17.2.2006 17:22:37

Když na to tak koukám... tak vlastně vyhráli porotci... V době, kdy má odkaz na vaše stránky na dobré pozici cenu zlata, má těchto "děvět statečných"(/vyvolených) popularitu zajištěnou. Proč jsou u porotců odkazy na jejich "firemní weby" a autoři vítězných projektů zůstávají jen jako neklikací jména...? A proč jsou vlastně u porotců odkazy na jejich weby...? A proč jsou vlastně ty odkazy před seznamem vítězných projektů...? Nevím, jestli už nejsem v posledním stádiu internetově-marketingové paranoi, ale je to celé takové divné...

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 17.2.2006 17:29:00

Odkazy na weby porotců nebo jejich zaměstnavatelů jsou tam proto, že to v prvním ročníku lidé chtěli. Že jsou porotci v tomto článku zařazeni před vítěznými projekty je dáno strukturou textu. Mimochodem, svůj odkaz tady má také každý, kdo o výsledcích Interzenu něco smysluplné napsal ;-)

Avatar

Autor komentáře: Crashee

Datum vložení: 18.2.2006 12:15:45

...aaaano, to je vlastně pravda, struktura textu je věc natolik daná, že nebohý autor nemá jinou možnost, než se jí pevně držet a držet a držet... ;o) V mlze nicémě stále zůstává, proč nejsou u výsledků odkazy na autory (nebo nedejbože na jejich zaměstnavatele)... Musím říct, že tahle diskuze je veskrze veselá nejen tradičním "českým" útočným kotlem, ale i velmi děravou defenzívou... Přesto si myslím, že je Interzen věc přínosná (zejména ve spojení s celým zajímavým děním kole) a rád bych Vám popřál mnoho štěstí (a rozvahy) do případných dalších ročníků...

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 18.2.2006 13:01:38

Struktura textu je daná vnitřní logikou, alespoň jak ji vidím já. Někomu připadá logické přeskakovat z tématu na téma, mně ne. Nicméně hádky o to, zda má v článku být uvedena nejdřív porota a pak vítězové nebo naopak, to už je opravdová ukázka čecháčství ;-)

Avatar

Autor komentáře: Crashee

Datum vložení: 18.2.2006 17:45:11

No vnitřní logiku svého článku, předpokládám, také ve většině případů definuje autor... ;o) Nu a ještě něco veselého ke zdůvodnění absence těch odkazů na autory či jejich zaměstnavatele... Bylo by...? Když se to tak vezme, soutěž má pomoci rozvoji českému webdesignu (alespoň jak bylo prezentováno...)... no a existuje snad lepší způsob než zapropragovat kvalitní české firmy a tvůrce...?

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 18.2.2006 18:31:19

Interval.cz podporuje konkrétní projekty a konkrétní osoby, nikoli firmy. Soutěží projekty a lidé, nikoli firmy. V soutěži se posuzuje práce těchto lidí, nikoli jejich příslušnost k firmám. Toto není PR server. Je to jednoduchá filozofie. Nemusíte s ní souhlasit. Jestliže se vám nelíbí, máte možnost jít jinam - jak už jsem na jiném místě diskuse zmínil, existují v této zemi "webdesignérské" soutěže, kde hraje rozhodující roli finanční profil firmy nebo příslušnost k vybranému okruhu úředních oblíbenců ;-)

Avatar

Autor komentáře: Crashee

Datum vložení: 19.2.2006 12:47:28

No a otázkou je, zda je ta filosofie správná... Tak trochu se ve své reakci přibližujete neúspěšným autorům v soutěži... Předhodí své výtvory porotcům a pak se hrozně diví, že jim je někdo hloubkově hodnotí a, světe div se, kritizuje. Vy uspořádáte soutěž a na zpětnou vazbu, která by měla být, speciálně u poloamatérských projektů tohoto rozsahu, tím hlavním motorem dalšího rozvoje, reagujete stylem "komu se to nelíbí...". Nevím, ale na většinu lidí to nutně musí působit jako nejhorší možná taktická varianta - "mám problém? nene, já ho řešit nebudu... pěkně se opevním a pozice udržím..." A abych nezapomněl - ;o)

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 19.2.2006 14:56:54

Pro zpětnou vazbu vámi preferovaného typu je zde Kritika webu, stálá rubrika Intervalu, kterou ročně projde zhruba 150 projektů - patří k nim i některé z těch soutěžních ;-)

Avatar

Autor komentáře: Crashee

Datum vložení: 19.2.2006 15:39:41

"Poloamatérským projektem tohoto rozsahu" jsem pochopitelně myslel Interzen, ne soutěžní weby. ;o)

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 19.2.2006 16:06:35

Dávám sice přednost běžnějšímu výrazu "poloprofesionální projekt", nicméně děkuji za upřímné ocenění naší snahy ;-)

Avatar

Autor komentáře: HHPZ

Datum vložení: 17.2.2006 19:43:55

Nejsem profesionál, hodnotím tudíž jen to, jak na mě vítězné weby působí. Inu, moc pěkné řekl bych, na druhou stranu, čekal bych něco víc. Ty weby jsou fajn, ale zdají se mi (ne všechny!) celkem moc obyčejné a neschopné upoutat. Některé vypadají jako ze šablony nebo z nich moc bije komerce. A co se týče poroty? S tou nemám problém, i když pár lidí mi v ní chybí.

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 17.2.2006 20:07:20

Kteří lidé vám osobně v porotě chybí? Třeba by v ní příště být mohli, když se svěříte ;-)

Avatar

Autor komentáře: HHPZ

Datum vložení: 29.4.2006 11:30:41

Třeba Dušan Janovský - Yuhů.

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 1.6.2006 6:43:45

Dušan Janovský se zúčastnil jako porotce předchozích ročníků. Řekl bych, že jeho neúčast v tomto (a pravděpodobně i příštích) je z velké míry dána také podobnými hloupými reakcemi na soutěž. Stejně jako u řady jiných oslovených odborníků...

Avatar

Autor komentáře: Raději anonymně

Datum vložení: 21.2.2006 16:57:59

Mno. Nic ve zlém, ale navrhoval bych, aby příště pan Málek náhodně vybral 5 nebo 6 webů, ovšem s tvrzením, že jsou porotci anonymní... To by bylo zaprvé. Nemusel bych se pak příště divit, že pan Málek vybral do poroty několik svých kamarádů. Jinak si totiž neumím vysvětlit, jak se do ODBORNÉ poroty dostala Alena Salamonová (!) či Ivana Bednářová (je fakt, že jsou lidé, kterým se její práce líbí...). Prosím pana Málka, aby osvětlil výběr konkrétních porotců... (Děkuji.) Zadruhé. Dle mého názoru by měly vyhrát weby, které jsou hezké + použitelné + dobře technicky zpracované atd. Musí být skvělé ve všech aspektech. Pokud v ČR není 6 takových webů, OK, udělte třeba jen první 2 místa... (Pozn.: ne, Pražská hřiště nejsou hezká.) R.I.P.

Avatar

Autor komentáře: Vilém Málek

Datum vložení: 21.2.2006 17:31:16

Polemizovat s anonymními provokatéry, kteří ani neumí číst, takže opakují jednou již položené otázky, opravdu nehodlám ;-)

Zpět na článek | Úvodní stránka Interval.cz