Vyhlášení výsledků soutěže Interzen 2005

13. února 2006

Interzen 2005 máme šťastně za sebou. Přestože se zahájení soutěže opozdilo, zaznamenala nebývalý zájem a účast. A nejen kvantita, ale také kvalita soutěžních projektů ve srovnání s předchozími ročníky podstatně vzrostla.

Tentokrát se do soutěže přihlásila více než stovka různých projektů, vstupní kritéria se však také zpřísnila, a tak nakonec soutěžilo 54 projektů, o čtvrtinu více než v předchozím ročníku. (Podrobné informace o metodice výběru budou zveřejněny v samostatném článku.)

O to více práce měla s hodnocením odborná porota. Navíc nevybírala jen šest nejlepších projektů – hodnotilo se ve třech různých kategoriích, z nichž jednu mohl porotce vynechat. Projekty dostávaly body zvlášť v kategorii technická kvalita (zpracování XHTML a CSS, též s ohledem na SEO/SEM), estetický dojem (jak se komu hodnocené weby líbí) a uživatelský přínos (originalita a přínos pro návštěvníky s ohledem na ostatní projekty). Můj velký dík si odnáší těchto devět statečných:

Ve srovnání s předchozími ročníky byl mechanismus hodnocení projektů poněkud komplikovanější. Každý porotce vybral nejlepší projekty v jednotlivých kategoriích, které potom klasickým způsobem byly ohodnoceny. Body v jednotlivých kategoriích byly sečteny a podle těchto součtů bylo určeno pořadí projektů. A konečné pořadí bylo určeno podle celkového součtu bodů ve všech kategoriích.

Cenami pro vítěze bude odměněno sedm nejlepších projektů, přičemž o čtvrté a šesté místo se při rovnosti bodů dělí vždy dva projekty (páté místo vyhlášeno nebylo):

Čestné uznání si vysloužily nejlepší projekty v každé kategorii:

Se všemi vítěznými projekty a jejich autory se ještě na stránkách Intervalu setkáte – v rubrice Rentgen, kde si budete moci přečíst podrobnější rozbor jejich kvalit.

Ceny pro vítěze a další materiály mohou účastníci soutěže očekávat na svých korespondenčních adresách do konce března 2006. Obesláni budou také účastníci předchozích ročníků, kteří své odměny dosud nepřevzali a kteří se mi přihlásili (či ještě přihlásí).

Partneři soutěže

Pro tento rok se partnerem soutěže Interzen stala specializovaná agentura Dobrý web a nakladatelství Zoner Press. Vítězové soutěže se tak mohou těšit na odborné knihy, specializovaná školení, ale také programy z produkce našeho vydavatele, firmy Zoner.

Dobrý web - poradenské centrum
Dobrý web – poradenské centrum

Zoner Press - jednoduše dobré knihy
Zoner Press – jednoduše dobré knihy

Reakce a odezvy

Pokud chcete soutěž komentovat na svém blogu nebo prostřednictvím jiného on-line zdroje, dejte mi, prosím, vědět.

Jak hodnotili porotci

Někteří porotci jako obvykle soutěž komentují vlastními slovy:

Jak to vidí odborná veřejnost

Nejen porotci, ale i další lidé mají k výsledkům soutěže co říci:

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *