divadlo

8. září 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: oficiální prezentace Beskydského divadla Nový Jičín

Cílová skupina: občané města a turisté

Omezující podmínky: –

Použité technologie: XHTML, CSS, PHP

Předmět kritiky: kód, přístupnost

Autor: Radomír Hubík (kód), René Rusnok (grafika)


Komentář Plaváčkův

Zatímco u kritiky filmového webu jste zjistili, že jako divadelní aktér stojím za starou bačkoru, u dnešního webu se vám svěřím, jak se ze mě málem stal populární filmový idol. Málokdo ví, že jsem se herecky aktivně podílel na natáčení takových klasických filmových pecek, jakými jsou kupříkladu špičková česká komedie „Vrchní, prchni“ nebo momumentální angloamerická epopej „Na západní frontě klid“. Během svého působení na place jsem dokázal dvě zásadní věci – způsobit dlouhotrvající trauma a nervový tik pomocným režisérům a vyrýt hluboké vrásky na čele mistrům řemesla střihačského, kterým údajně trvalo přibližně týden, než mě, hyperaktivního komparsistu jenž se vnutil do každého i sebekratšího záběru filmové kamery, odstranili z celuloidového pásu a vrátili tak uměleckému dílu zamýšlenou eleganci a šarm. Fakt, že ve finálním produktu nefiguruji ani v jednom záběru, natož v závěrečných titulcích, mě nepotěšil, ale jistou satisfakcí mi byl honorář za natáčecí den v poměrně slušné výši. Na tehdejší dobu. Protože jsem tvor učenlivý, pochopil jsem záhy, že s obličejem připomínajícím neznámou dopravní značku mě nevezmou ani do branže filmově-erotické, a skončil jsem nakonec u webdesignérského řemesla. Což je dobře, neboť mám tu čest vám dnes představit opět jeden z velmi slušně zpracovaných webů.

Je pravdou, že designově se nejedná o úchvatnou impresionistickou podívanou, ovšem zvolená barevná kombinace k sobě rozumně ladí a neruší oko při čtení. Trochu mě ale zamrzela malá invence grafika, uměl bych si totiž představit web prezentující domov divadelních múz o něco nápaditější. Ale to je jenom drobný povzdech, nikoli kritika. Nakouknete-li za oponu skrývající tajemné podsvětí zdrojového kódu, zjistíte, že webdesignér věděl, co činí a hrubých chyb příliš nenapáchal. Jenom drobná výtka, která zazněla i u předchozího webu v kritice – pro navigaci je asi vhodnější použít nečíslovaný seznam. Lehce také zamrzelo pár odkazů otvírajících se zcela zbytečně do nového okna. Při zvětšení písma navíc navigace padne až pod vlastní obsah, přičemž na vině je nedělitelná mezera vložená v položce „Předplatné 04/05“. Ostatní hříšky, prohřešky a umně skryté nedokonalosti odhalte autorovi sami. Věřím, že není nemluva a že konstruktivní kritika jinak sympatického dílka mu přijde vhod.

A závěrem – všichni milovníci nováckého Peříčka, vyskytující se čirou náhodou v okolí Nového Jičína, ať neváhají a vyrazí na bezva inscenaci s všeříkajícím titulem „Sexuální perverze v Chicagu“. Název potěší, obsah poučí. Možná.

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *