dsic

6. srpna 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: podpora webových standardů mezi českými tvůrci

Cílová skupina: široká veřejnost

Omezující podmínky: –

Použité technologie: XHTML, CSS, PHP

Předmět kritiky: www-projekt

Autor: Josef Petrák


Komentář Plaváčkův

Doba, kdy jsem jako začínající webdesigner dostal ve zdejší rubrice za uši od ostřílených borců nenávratně minula a přišel okamžik, kdy jsem se s lehkou trémou dobrovolně pasoval na mírně svérázného kritika. Doba dokonce pokročila natolik, že jsem byl zdejším šéfredaktorem požádán, zda bych se neujal tak zodpovědného úkolu, jakým bezesporu je výběr svěžích dílek do rubriky Kritika webu. Vězte tedy, že po předlouhém pětiminutovém váhání jsem zmíněný úkol přijal a webdesignerské skvosty, kterých se v průběhu srpna dočkáte, pocházejí z mého soukromého výběru. Budete-li mít občas pocit, že některé z drahokamů českého webdesignu do zdejší sekce Intervalu nepatří, budete mít nejspíš pravdu. Bohužel domácí webdesign stále ještě připomíná pole neorané, tu a tam protkané úhlednými brázdičkami nadšených oráčů, kterých je ovšem jako šafránu.

Účelem tohoto a dalších krátkých úvodníků z mého pera bude uvést pár důvodů, proč jsem právě ten či onen web mezi zdejší, občas rozdivočelé, stádo kritiků poslal. Ostatně právě dnešní projekt je ukázkou tvořícího se díla, které bude mít šanci pevně se zahnízdit v oblíbených položkách všech pravověrných webdesignerů. To ovšem za předpokladu, že autoři nevzdají své úsilí a budou pokračovat v jistě záslužné překladatelské činnosti. Ne každý je totiž jazykově vybaven natolik, aby byl schopen přelouskat suchopárné technické texty v anglickém jazyce. Znám dvě krásná pořekadla: Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem. A kolik žen jsi měl, tolikrát jsi mužem. Pokud budou autoři pokračovat v započatém duchu, odhodím s úlevou své nedostatečné zásoby anglické gramatiky a budu se místo biflování slovíček stávat více mužem.

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *