Ušetříte s dražší tiskárnou?

27. srpna 2013

Předsudky nám říkají, že ano, v praxi to však není úplně pravda. Nevěříte? Přesvědčíme Vás…

Tedy alespoň v případě, že se bavíme o nákladech na tisk u tiskáren, které se mezi sebou liší pořizovací cenou řádově o tisíce korun.

U dražších tiskáren platíme za doplňkové funkce

U dražších tiskáren (bavíme-li se o cenovém rozpětí 1 000 Kč – 5 000 Kč) si většinou připlácíme za doplňkové funkce, jako jsou připojení skrze wi-fi, scanner, kopírka, oboustranný tisk či možnost tisku na jiné formáty, než je klasická „A4“. Spotřeba inkoustu do tiskárny zůstává velmi podobná.

Smysl má zabývat se, kterou značku tiskárny si pořídíte

V níže uvedeném přehledu, ve kterém uvádíme ceny za černobílý tisk 1 strany o formátu A4 při 5 % pokrytí máte možnost vidět, že se od sebe tiskárny z jednotlivých cenových kategorií v ceně tisku příliš neliší. Ano, jsou tu rozdíly, ty jsou však způsobeny tím, že mezi sebou porovnáváme i jednotlivé výrobce. Pokud se podíváte na cenu za tisk v rámci jedné společnosti, rozdíly již tak markantní nejsou.

Přehled ceny za tisk u vybraných tiskáren s pořizovací cenou cca 1000 Kč

Přehled ceny za tisk u vybraných tiskáren s pořizovací cenou cca 3 000 Kč

Přehled ceny za tisk u vybraných tiskáren s pořizovací cenou cca 5000 Kč

Pozn. náklady na tisk 1 strany A4 při 5% pokrytí, ceny jsou včetně DPH. Ceny jsou platné k 10.8 2014 a vycházejí z nabídky portálu Tisknulevně.cz

Vystačit si můžete i s tiskárnou s minimální pořizovací cenou

Pokud tedy od tiskárny neočekáváte nic jiného, než že bude tisknout (např. faktury, objednávky, rozvrhy apod.), určitě si vystačíte i s některým z těch nejlevnějších zařízení. Investovat do dražšího zařízení má smysl pouze v případě, že od zařízení požadujete i další funkce, jako jsou například již zmíněné kopírování, scanování, či možnost připojení přes wi-fi. Ovšem, to neznamená, že byste nákladům na tisk neměli věnovat žádnou pozornost. Při výběru tiskárny se v e-shopu či v prodejně určitě dotažte, která z tiskáren z dané cenové hladiny má nejnižší náklady na tisk.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *