Applet Effect Factory 2.0

30. května 2000

Program od softwarové společnosti CoffeeCup Software, která se zabývá tvorbou programů pro tvůrce stránek. Applet Effect Factory se zabývá tvorbou efektních prvků pro vaše stránky, které si můžete jednoduše a snadno vytvořit a bez znalosti jazyku JAVA. K dispozici máte celou řadu různých efektů a samozřejmostí je i knihovna ukázkových efektů, kterých je 20.

Vzhled programu

Standardní okno aplikace je rozděleno na hlavní nabídku funkcí a záložky (Settings a HTML). K dispozici na pravé straně máte i panel s funkcí otestování vaší nynější práce a odhalit tak možné nesrovnalosti. V záložce Settings máte k dispozici velké množství funkcí pro úpravu vašeho JAVA appletu.

Funkce programu

Jak jsem se již výše zmínil, v záložce Settings je velké množství funkcí pro tvorbu výsledného efektu. Na výběr máte 20 různých efektů, můžete si zvolit barvu podkladu, popřípadě zvolit adresu, kam se má návštěvník vaší stránky po kliknutí přesměrovat.

Nejdůležitější funkcí je výběr obrázků, které do své výsledné efektní animace přiřadíte. Doporučuji si předem obrázky vybrat, tím předejdete zbytečnému hledání jednotlivých obrázků po disku.

Druhá záložka obsahuje HTML kód, který vložíte do svých stránek. K dispozici je i soubor *.class, který nesmíte zapomenout přiřadit, jinak se vám vaše dílo nespustí. V Advanced Options můžete změnit dialog při nahrávání „Loading…“ v kterýkoli jiný.

Závěrem

Program na první pohled působí „chudě“, protože nenabízí velké množství funkcí. Ovšem na tvorbu pěkných efektů pro vaše stránky plně vyhovuje a jeho ovládání je velice jednoduché a intuitivní. Pokud chcete mít pěkné animace na vašich stránkách a neovládáte JAVU, ak je tento program určen přímo pro vás. Nabízí velice přehledné uživatelské prostředí a můžete se v příkladech podívat na všechny možné efekty, které program nabízí. Jedinou nevýhodou je registrační poplatek ve výši 10 USD.

Program najdete na těchto stránkách.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *