Automatické zobrazení novinek z oblíbených serverů

20. března 2002

Také každé ráno provádíte obvyklé kolečko po svých oblíbených serverech? Já tedy ano a každodenní opakování této rutiny mě přimělo k vytvoření jednoduchého dávkového souboru, který otevře stránky oblíbených serverů – každou v novém okně prohlížeče.

Nejde jistě o žádný objev Ameriky, ale přesto díky jednoduchosti může řadě lidí, kteří používají Windows a Internet Explorer, zpříjemnit práci s internetem.

Nejprve si připravte dávkový soubor třeba s názvem "news.bat" podle následujícího vzoru:

@echo off
start /min iexplore http://diskuse.interval.cz/
start /min iexplore http://interval.cz/
start /min iexplore http://cnn.com/
start /min iexplore http://www.php.net/
start /min iexplore http://www.toplist.ru/

K němu vytvořte zástupce a ve vlastnostech nastavte, aby se spouštěl minimalizovaně. Pokud používáte systém Win9x/Me, zatrhněte ještě Zavřít okno po dokončení. Zástupce si pak zkopírujte kamkoli je libo. Pokud používáte Plánovač úloh, hodí se přidat zástupce uvedené dávky také do Naplánovaných úloh . Tak můžete mít načtené čerstvé stránky třeba každý pracovní den v týdnu. Nová okna prohlížeče se úmyslně otevírají minimalizovaně, aby nezavazela na ploše zvláště při použití Plánovače úloh . Pokud byste chtěli okna maximalizovaná, změňte parametr "min" v dávkovém souboru na "max", případně jej úplně vynechte pro otevření v okně, jaké bylo posledně nastaveno.

Dobrým tipem je také připravit si zvlášť dávky pro stránky, na které chodím třeba 1x týdně, ale také pro stránky, na které chodíte častěji za den.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *