Chrome 62 zpřísní pravidla pro nezabezpečené stránky na HTTP

20. září 2017

Nová verze Google Chrome 62, která vyjde již v říjnu 2017, ještě více zpřísní pravidla pro nezabezpečené weby a přinese dvě další zásadní změny v upozorňování na nedůvěryhodné stránky.  Podívejte se, o které změny se jedná. Je nejvyšší čas přejít na šifrovaný protokol HTTPS.

Upozornění Nezabezpečeno pro všechny formuláře na HTTP

Protokol HTTP je již zastaralý a hrozí u něj snadný odposlech přenášených citlivých dat, proto současný internet směřuje k plnému šifrování přenosu dat. S novou verzí Google Chrome přichází další opatření pro rychlejší prosazení šifrovaného protokolu HTTPS a lepší zabezpečení uživatelů webů.

Prohlížeč Chrome již upozorňuje uživatele na nezabezpečené přihlašovací formuláře a formuláře, přes které probíhají platby. V nově vydané verzi ale bude Chrome aktivně upozorňovat na všechny stránky, které poběží na protokolu HTTP a do kterých uživatel zadá jakákoli data. Půjde tedy o nezabezpečené stránky se všemi formuláři, kam uživatel napíše například svůj e-mail, telefon či další údaje. Druhé opatření se týká režimu anonymního prohlížení. V tomto režimu se varování nezabezpečeno zobrazí u všech webů, které používají HTTP. Časem pak Google plánuje použít stejné varování pro všechny stránky na HTTP i ve standardním režimu.

Přejít na protokol HTTPS je snadné a dostupné

Pokud vaše stránky stále běží na nešifrovaném protokolu HTTP, máte nejvyšší čas to změnit. Weby, které nepoužívají šifrování, mohou působit na uživatele nedůvěryhodně. Navíc je zde daleko vyšší riziko možného odposlechu přenášených dat a následně jejich zneužití. Dnes již každý může získat SSL certifikát i bez nákladů.

Převeďte webové stránky k CZECHIA.COM a bezplatně ke své doméně získáte základní SSL certifikát Basic DV od světové certifikační autority Symantec. Naši zákazníci si ho mohou vystavit neomezeně a nainstalovat na hosting jedním kliknutím. Díky protokolu HTTPS pak budete lépe připraveni i na přechod na moderní protokol HTTP/2, který výrazně zrychluje používání webu a je šifrovaný.

Důvěryhodné SSL certifikáty od největších certifikačních autorit

Nechcete-li převádět web k jinému poskytovateli, ale zároveň vám není lhostejné jeho zabezpečení, obraťte se na SSLmarket.cz. Ten poskytuje důvěryhodné SSL certifikáty od největších světových certifikačních autorit. Navíc vám poradí s výběrem nejvhodnějšího SSL certifikátu pro váš projekt a pomůže s jeho vystavením.

Pro projekty vyžadující autentizaci serveru můžete snadno získat například ověřený EV SSL certifikát s názvem společnosti v adresním řádku. Výběr všech SSL certifikátu najdete na www.sslmarket.cz

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

1 komentář

  1. Karel

    Lis 7, 2017 v 20:50

    SSL certifikát je už dneska samozřejmostí, už delší dobu proti tomu vyhledávače zbrojí a vidím v tom pouze pozitiva. Navíc od SSL market máme na pár projektech certifikáty.

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *