domovkm

6. září 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: prezentace dětského domova

Cílová skupina: široká veřejnost

Omezující podmínky: –

Použité technologie: XHTML, CSS

Předmět kritiky: www-projekt

Autor: Aleš Kouřil


Komentář Plaváčkův

Sirotek je tvor, který se narodil bez rodičů. Jako já. Traduje se, že i mě objevili hodní, leč postarší manželé v proutěném košíku nad betonovým jezem v kouzelném údolíčku říčky Teplé na Karlovarsku. Odtud pochází i má přezdívka. Přestože mé soužití s jinou generací nebývalo vždy procházkou chmelovým sadem, jsem dodnes vděčen za to, že to přetěžké břímě vychovat ze mě člověka a webdesignéra vzali dobrovolně na svá bedra a tím mi vytvořili bezpečné zázemí fungující rodiny. Smekám pomyslný klobouk i před lidmi, kteří se dokáží postarat o omladinu, která leckdy ne vlastní vinou o rodinnou pohodu přišla. I proto jsem se rozhodl představit vám tento bohužel obsahově nepříliš rozsáhlý web.

Graficky rozevlátá prezentace domova capartů (a capartek) pocházející z manufaktury webdesignérského studia DUNA Graphics mě na první pohled potěšila. Sympaticky nemotorné malůvky pěkně podtrhují téma a zaměření webu, což kvituji s povděkem a jsem rád, že se mezi českými webdesignéry najde někdo, kdo nepokládá hranaté obrázkové nudnosti prezentované kupříkladu na CSSVault za středobod vesmíru a vrcholné umění. Tolik pochvalná slova z mé klávesnice, jimiž většinou velmi šetřím, aniž bych k tomu měl nějaké závažné důvody.

Bohužel v okamžiku, kdy jsem rozbalil své chirurgické nádobíčko a vrhnul se po hlavě do pitvy zdrojového kódu, mé nadšení opadlo. Jakých zbytečných prohřešků proti přístupnosti se profesionální kodér dopustil vám ale neprozradím, jste zajisté natolik fundovaní kritici, že výsledky podrobného zkoumání oznámíte autorům sami. Navíc mi do zvolené žlutozelené fantazie nějak nezapadla fotogalerie, působící dojmem emigranta zavlečeného z jiného webového projektu. Ale jak se praví v populárním televizním naučném pořadu – nikdo není dokonalý.

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *