Logování změn v administraci WordPressu

24. listopadu 2021

Získejte rychlý přehled o všech změnách v administraci. Někdo změnil článek, nahrál či smazal obrázek, změnil nastavení nebo schválil komentář? Nejen to se dozvíte díky novému pluginu, který vám v dnešním článku hodlám představit.

Pokud web spravujete sami a nemáte žádné externí redaktory, šéfredaktory či další administrátory, i tak tento článek neopouštějte – i v takovém případě vám totiž výrazně doporučuji následující plugin nainstalovat. Informace o změnách se vám totiž stejně mohou hodit, protože je ihned rozeznáte a dohledáte jejich datum. Užitečné je to třeba v případě napadení vašeho webu útočníkem.

Plugin Simple History

https://wordpress.org/plugins/simple-history/

Po instalaci a aktivaci pluginu se okamžitě bez jakéhokoliv složitého nastavování začnou monitorovat veškeré možné události, které se na webu stanou.

Prohlížení zaznamenaných událostí

K seznamu zaznamenaných změn se dostanete přes hlavní menu – najedete na Nástěnka a zvolíte možnost Simple History. 

Následně uvidíte přehlednou a graficky pěkně zpracovanou tabulku se změnami, které se na vašem webu udály.

Zkuste si například upravit nějaký příspěvek, přidat nějakou větu nebo slovo. Měli byste tuto událost okamžitě vidět, bez nutnosti obnovovat stránku. Pokud se něco mění například v příspěvku, vidíte zeleně či červeně zvýrazněné texty, které se přidaly či odstranily.

Pomocí filtrů v horní části stránky můžete vyhledávat události podle autora, textu, názvu či datumu.

Tip na závěr

Veškeré logy se ukládají po dobu 60 dní, po které se automaticky mažou. Pokud z nějakého důvodu potřebujete všechny události smazat ihned, můžete tak učinit v sekci Nastavení -> Simple history. 

Pokud máte aktivnější web s mnoha autory, počítejte s mírným nárůstem velikosti databáze kvůli množství zaznamenaných dat. Nemělo by se jednat o žádné enormní zvětšení, ale pokud na hostingu máte omezenou velikost databáze, je dobré s tím počítat.

Předchozí článek CSP hlavičky
Daniel Šenkyřík

Jsem PHP programátor se zaměřením na Nette a Wordpress. Mám za sebou dokončené vyšší desítky Wordpress projektů o různé složitosti - počínaje jednoduchými prezentacemi, přes eshopy až po velmi rozsáhlé projekty. Preferuji tvorbu vlastních šablon na míru.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *