Mimořádná bezpečnostní záplata pro Internet Explorer

31. března 2010

Ačkoli podle původních předpokladů měla být záplata Internet Exploreru zahrnuta do pravidelných aktualizací (ty jsou vydávány vždy druhé úterý v měsíci), byla nakonec uvolněna v mimořádném termínu. Tato aktualizace by, kromě dalších problémů, měla řešit bezpečnostní trhlinu, dovolující vzdálené spuštění kódu na hostitelském počítači. O chybě informoval Microsoft v první dekádě března (na Interval.cz jsme o ní psali v rámci pravidelných Novinek v prohlížečích). V uplynulých dnech se ale v hackerské komunitě objevily návody, jak prohlížeč prostřednictvím této mezery zkompromitovat, na což Microsoft reagoval urychleným vydáním aktualizace.

Zatímco zmíněná bezpečnostní chyba se týkala jen Exploreru 6 a 7, kumulativní záplata řeší i dalších devět dosud objevených problémů: jak pro starší, tak i aktuální osmou verzi prohlížeče. Aktualizaci lze tedy doporučit všem uživatelům tohoto prohlížeče.

Záplatu je možné nainstalovat několika způsoby:

  • Máte-li zapnuté automatické aktualizace, měla by se její instalace provést (či dle nastavení nabídnout) automaticky v nejbližších hodinách.
  • Můžete využít webovou stránku Microsoft Update.
  • Nebo lze stáhnout příslušný instalační balíček pro váš operační systém a prohlížeč z Microsoft Download Centra (zde dávejte pozor na volbu správné jazykové mutace).

Zdroj: Microsoft Security Bulletin a Technická podpora Microsoft.

Štítky: Zprávičky

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *