Novinky v prohlížečích: Safari 4.0.4

23. listopadu 2009

V těchto nepříjemně sychravých listopadových dnech vám přinášíme aktuální vývojové vydání Google Chrome 4 a Opery 10.10, třetí betaverzi Firefoxu a nejnovější Safari.

Google Chrome

Chrome  4.0.249.4 dev

Vývojáři Chrome uvolnili v uplynulém týdnu hned dvě vydání čtvrté vývojové verze, přičemž to poslední zatím nese číslo 4.0.249.4. Jednou z prezentovaných novinek je panel Storage, sloužící ke správě cookies a uložených souborů. Další novou položkou je panel Timeline.

Na některé další změny se podívejme alespoň v bodech.

  • Pod Linuxem byl upraven design informace o blokování vyskakovacích oken.
  • Byly opraveny další chyby, jež mohou způsobit pád prohlížeče.
  • Byly vyřešeny pády některých rozšíření, jež se projevily ve verzi 4.0.249.0.
  • Uživatelé Macintoshů ocení podporu technologie Silverlight a vylepšení panelu oblíbených položek.
  • Pod Linuxem byl opraven problém s vkládáním textu ze schránky do omniboxu.

Případné nalezené chyby můžete reportovat na adrese http://code.google.com/p/chromium/issues/entry.

Zdroj: Google Chrome Releases.

Google Chrome Frame 4.0.245.1

Google Chrome Frame je zásuvný modul, který Internet Exploreru umožňuje využívat jádro prohlížeče Chrome. Pravidelní čtenáři Intervalu si jistě vzpomenou, jaký rozruch toto rozšíření vyvolalo na konci září. Vývojáři nyní uvolnili novou verzi 4.0.245.1, opravující několik nalezených chyb, z čehož je jedna hodnocena jako vážná bezpečnostní hrozba. Pokud tedy Google Chrome Frame používáte, určitě neváhejte s updatem na aktuální verzi.

Zdroj: Google Chrome Releases.

Opera

Opera 10.10 RC 3

Patrně nejdůležitější novinkou norského prohlížeče je středeční vydání buildu 1880 jako třetí „release candidate,“ což zavdává k předpokladu, že již brzy bychom se mohli dočkat finální verze. Největším přínosem proti aktuální Opeře 10.01 by měla být technologie Unite, umožňující snadné sdílení souborů skrze integrovaný webový server.

Právě na Unite se RC 3 zaměřila nejvíce – přináší jak opravu několika problémů s restartem služby, tak i další zvýšení výkonu. Linuxoví uživatelé pak od této verze mohou čekat odstranění problémů s prací se systray.

Zdroj: Opera Desktop Team.

Opera 10.10 build 1893

Vývoj Opery se ale vydáním RC 3 nezastavil a pokračoval několika dalšími vývojářskými verzemi. Sobotní build 1892 nejprve přinesl opravu automatického přihlašování k synchronizačnímu serveru Opera Link. Skrze Opera Link může uživatel synchronizovat některá nastavení prohlížeče, jako jsou oblíbené položky, panel Rychlého přístupu, poznámky a další data. Opravena byla také chyba, způsobující pád průvodce nastavením serveru Unite a dále problém s pamatováním si hesla i v případě, kdy uživatel nezaškrtnul volbu uložení hesla.

O něco později vydaný build 1893 pak opravuje problém, kdy se po založení nového účtu prohlížeč po restartu automaticky nepřihlásí.

Zdroj: Opera Desktop Team.

Mozilla Firefox

Firefox 3.6 beta 3

O třetí revizi Firefoxu jsme informovali ve čtvrteční zprávičce, kde najdete i podrobnější informace.

Zdroj: Mozilla Developer News.

Apple Safari

Safari 4.0.4

Aktuální verze prohlížeče Safari opravuje celkem šest chyb, jež se dotýkají jak uživatelů Macintoshů, tak i Windows. Update je doporučen nejen z tohoto důvodu, ale také proto, že by měl přinést vyšší výkon, stabilitu a bezpečnost. Novinky čítají:

  • Vyšší výkon v JavaScriptu.
  • Vylepšené vyhledávání v historii navštívených stránek.
  • Vyšší stabilita pro zásuvné moduly třetích stran, vyhledávací pole a Yahoo! Mail.

Detailní popis všech novinek můžete shlédnout na stránkách Applu.

Zdroj: Podpora Apple.com.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *