Pixelový 3D efekt

31. března 2002

Zas je tu něco jednodušího. Většinou se tento trik používá pro grafiku webových stránek, ale není důvod, proč ho nevyužít i jinde. Tento styl se velmi podobá Windows.

Ukázka

1. Vytvořte nový dokument o rozměrech 300 x 150 s bílým pozadím. Poté na novou vrstvu naneste nějaký obrazec, nejlépe s ostrými hranami. V mém případě obdélník.

Krok 1.

2. Vrstvu 1 označte, novou vrstvu (2) vyplňte bílou barvou a odznačte CTRL+D. Vrstvu 2 poposuňte pomocí klávesnice o 1 px nahoru a o 1 px doleva. Opět označte vrstvu 1, přepněte se na vrstvu 2, stiskněte Delete a odznačte. Vrstvu 2 posuňte o 2 px dolů a o 2 px doprava. U vrstvy nastavte volby prolnutí Vrstva | Styl vrstvy | Volby prolnutí s režimem Zesvětlit barvy a s krytím kolem 30 %.

Krok 2.

3. Opět označte vrstvu 1, novou vrstvu (3) vyplňte černou barvou a odznačte. Vrstvu 3 poposuňte o 1 px dolů a o 1 px doprava. Označte vrstvu 1, přepněte se na vrstvu 3 a stiskněte Delete. Vrstvu 3 poposuňte zpět na původní místo, tedy o 1 px nahoru a o 1 px doleva. Zase označte vrstvu 1, přepněte se na vrstvu 3 a použijte Filtr | Rozostření | Gaussovské s hodnotou tak kolem 0,7.

Krok 3.

4. Nakonec vrstvu 1 označte a vytáhněte černou barvou o velikosti 1 px. Teď záleží jen na vás, jak si s tím pohrajete.

Krok 4.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *