To vy jste dali Intervalu jeho tvář aneb něco se chystá

23. prosince 2002

I když to s koncem roku vůbec nesouvisí, je na Intervalu na spadnutí opět jedna z větších změn. Změny tak trochu provázejí celý podzim, který je jako šéfredaktor – nerudný, prokřehlý a plný psího počasí – i když, nebyl on ten podzim letos o něco jiný? Třeba je všechno jinak, podívejme se, jak.

Hned zpočátku podzimu jsme konečně doladili náš internetový obchod, kde byste měli nacházet knihy, které souvisí s vaším zájmem a oborem. Obchod pro nás vytvořila zdarma firma KFM a samotnou aplikaci doladili kolegové z týmu inShopu, za což všem velmi děkuji.

Knihy do obchodu vybíráme a svůj záběr chceme postupně rozšířit. Obchod najdete na adrese interval.inshop.cz, i když myslím, že řada z vás ho již našla, o čemž svědčí množství objednávek. Děkujeme za ně, neboť každou koupenou knihou podpoříte provoz Intervalu samého.

Reklama a její proměny

Abychom alespoň na Intervalu „narovnali“ trh s reklamou, výrazně jsme omezili zobrazovanou výměnnou reklamu a uplatnili tak model, který je mi blízký z tištěných médií. Kvalitativně odlišná placená inzerce tak má nyní místo v těch nejzajímavějších pozicích, abychom vám mohli nabídnout tu správnou míru inzerce, která je přesně cílená svým zadavatelem.

Osobně nevnímám rozumnou inzerci jako negativní jev. Naopak, myslím, že inzerce není „nutné zlo“, ale informační kanál, který upozorňuje na novinky a zajímavosti. Pokud se k ní právě na internetu stavíme negativně, sami tím vyšlapáváme cestu třeba právě k zpoplatnění obsahu internetu.

A kde je tedy ta zmíněná tvář?

Jak jsem již naznačil v úvodu, chystáme teď další výraznou změnu. Tou by mělo být spuštění Intervalu v kaskádových stylech a s novým redakčním systémem. Konečně se opět dočkáme spojení všech seriálů, jednotného formátování článků, doladění vzhledu Intervalu a především rychlosti načítání. Autoři mne přestanou proklínat a sami svůj článek zformátují dle svých představ.

V současné době nám se styly pomáhá Marek Prokop, za což mu velmi děkuji. Jiří Plíštil s kolegy z firmy KFM zase dokončuje redakční systém a neustále spílá šéfredaktorovi, co si to zase vymyslel a proč to neřekl dřív.

A konečně – oddychneme si i my, v redakci. Díky neustálým přídavkům je současný systém slepencem a jakmile je do něj zanesena nějaká změna, přestane fungovat třeba diskuse, jak tomu bylo nedávno. Nebo se nám začnou články formátovat jinak, než jsme chtěli. Ale to je na dlouhé povídání, raději se přijďte podívat do redakce, jak že to teď vlastně „funguje“.

Nářky šéfredaktora

Když vznikala nová podoba Intervalu, tak tam, kde je nyní na úvodní straně u tohoto článku popis Komentář bylo Nářky šéfredaktora. A tak mi jich prosím několik dovolte.

Po příchodu do světa internetu mě na něm zarazil nepořádek – nejen ve vztazích mezi lidmi, ale také v respektování etiky a jiných drobností, jimiž si lidé normálně zpříjemňují život. A tak mne občas zastihnete v nějaké diskusi, jak se s někým dohaduji nad porušením jednoho či druhého. Bohužel nevím, zda to nějak zabírá, ale nějak se to daných lidí dotýká, neb občas někde prosákne, že jsem toho či onoho peskoval. :o)

Ačkoli mi řada kolegů a známých spojených s internetem vysvětluje, že na internetu platí jiné zákonitosti, než v kamenném světě, nevěřím tomu. Nelze přeci tvrdit, že porušení etiky a práva je na internetu něco jiného, než na chodníku.

To vy jste dali Intervalu jeho tvář

Nejdůležitější jste pro nás ale vy, naši čtenáři. Významně se podílíte na obsahu a zajímavosti Intervalu. Ač to možná jen tušíte, jste to vy, kdo ovlivňuje naši úspěšnost či neúspěšnost. Vy nakupujete, vás zaujme či nezaujme inzerce u nás, vy přijdete a něco si přečtete či nepřečtete. Denně u nás každý z vás stráví více než sedm minut (7,35), což nás řadí před servery jako jsou Grafika.cz (5,93 minut), Finance.cz (6,31) či Lupa.cz (3,42) a další (zdroj: iAudit, výsledky za listopad 2002 – ČR).

Děkujeme vám, budeme se snažit vám váš čas u nás ještě více zpříjemnit. Pokud máte sami nápad, pokud vám cokoli chybí, neváhejte využít diskusi zřízenou pro tyto účely.

Přeji vám všem pěkné vánoční svátky, v kterých budeme stále s vámi – nezapomínejte, že vycházíme každý den.

PS: Pokud byste chtěli vyzkoušet servery, na nichž běží i Interval, dovolím si vás upozornit na vánoční dárek, který připravila Czechia. Zřídíte-li si webhosting, tuším ve variantě S, do 15. ledna, pak získáte roční webhostingové služby zdarma. (Neříkám to jako reklamu, ale spíše poznámku pro všechny, které nechaly některé bývalé freehostingové služby na holičkách. Máte tak alespoň rok na rozmyšlenou, kam umístit své stránky.)

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *