trida3a

22. září 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: prezentace třídy

Cílová skupina: spolužáci, učitelé, ostatní studenti

Omezující podmínky: amatérská tvorba

Použité technologie: XHTML, CSS, PHP, MySQL

Předmět kritiky: www-projekt

Autor: Adam Vašíček


Komentář Plaváčkův

Experimentálně jsem zjistil, že Cabernet Sauvignon libovolného ročníku je vhodnou přílohou k tvorbě kritických úvodníků. Díky panu šéfredaktorovi tak mám nyní pravidelnou možnost vychutnávat si plody práce šikovných vinařů a to bez jízlivé oponentury ze strany mé družky, zaryté abstinentky. Po několika letech mé bezvýsledné, avšak vědecky podložené argumentace nakonec pochopila, že člověku zcela střízlivému se těžko řadí slova do vět tím správným způsobem. Čímž, probůh, nechci naznačit, že jsem nešťastný a závislý alkoholik, ale dvě deci kvalitního archívního vína jsou, pokud mě paměť neklame, lékařskými kapacitami ke konzumaci nezištně doporučována. A tak přestože jinak trpím vrozenou a chronickou nedůvěrou vůči všemožným autoritám, tohoto doporučení jsem rád a ochotně uposlechl, přesvědčil o své pravdě i svou skeptickou ženu a v dobré náladě vám dnes představuji web, který vám, věrným kritikům, nejspíše dobrou náladu trochu pokazí.

Dnešní příspěvek je totiž názornou ukázkou faktu, že grafika a kód jsou jedno tělo a jedna duše a jeden bez druhého jsou pouze politováníhodnými sirotky. Úvodní stránka na mě zapůsobila dojmem naprostého a totálního chaosu, jakoby na její přípravě pracovalo několik nezávislých grafiků a nemohli se dohodnout. Načež nejspíše nastoupilo umění kompromisu, tak známé z naší politické scény, pověstný vlk se nasytil, koza zůstala naživu a celý web se – jak to říci – rozplizl do ztracena, přičemž potratil jakýkoli význačný grafický rys, kterým by se mohl pyšnit a který by mohl posloužit k jeho jednoznačné identifikaci v záplavě webů podobného zaměření. Poměrně solidně zpracovaný beztabulkový kód bohužel nic nezachrání a navíc ho běžný čtenář stejně nezaregistruje. Jenže díky laxnímu přístupu autorů nezaregistruje zvídavý čtenář ani další spoustu dozajista zajímavých informací. Právě odkazy, které mě nejvíce upoutaly (Výroky našich spolužáků a učitelů), byly představovány ikonou oblíbeného textového editoru a na nějaké stahování neznámo jak velkých souborů přes můj dýchavičný modem jsem opravdu náladu neměl. Navíc jsem duše spořivá a nejmenovaný gigantický super extra mega špičkový textový editor na domácím počítači nevlastním. Navigace je poskládána genetickou metodou KPJV (každý pes jiná ves) a příliš důvěry také nevzbuzuje.

Přese vše výše zmíněné ale věřím a doufám, že nad dnešním příspěvkem neohrnete z minula namlsaný nos a poskytnete autorovi cenné rady, jak ze svého neziskového projektu udělat web, kam se budou rádi vracet i lidé, kteří už dávno odrostli studentským halenkám. Třeba jenom proto, aby prostřednictvím webu podnikli bleskovou cestu zpátky časem a připomněli si svá telecí léta plná obav z neoblíbených předmětů, zuřivých pedagogů a nenaplněných lásek. A strávená nejen bez internetu, ale považte – i bez počítače!

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *