Virtuální servery s přidanou hodnotou

28. dubna 2010

V poslední době se na českém trhu objevilo velké množství nabídek virtuálních serverů za ceny srovnatelné s běžným webhostingem. Uvažujete také o koupi?

Velká nabídka virtuálních dedikovaných serverů (VDS) za výhodné ceny nutí člověka začít uvažovat, zda si takový virtuální server nekoupit. Virtuální server totiž nabízí výhody pronajatého serveru (serverhosting) za výrazně nižší cenu díky využití pouze přidělené části výkonného serveru (disk, paměť, procesor). Na jednom serveru se díky technologii virtualizace nachází několik zcela samostatných systémů – serverů.

Pokud začneme přemýšlet o využití pronájmu VDS, měli bychom zvážit několik důležitých věcí. „Rozsekat“ výkonný server na několik virtuálních je pro administrátora totiž velmi jednoduché, zásadní problémy však mohou nastat za chodu. Již na začátku je dobré si rozmyslet, zda si server budeme administrovat sami nebo ne. V případě placené administrace je důležité ověřit si, co se stane, pokud bude mít obslužný systém (např. Plesk, DotNetPanel, Z-panel) nějaké problémy a zda ho poskytovatel umí spravovat. Velmi levné nabídky také zpravidla nabízejí pouze pár stovek kB paměti RAM, na kterých operační systém sotva bude fungovat. Speciálně systém MS Windows Server 2008 bez minimální 1 GB RAM nemá téměř smysl provozovat a webhostér tak spíše láká na cenu. V neposlední řadě je dobré si u poskytovatele ověřit, jak je vše kvalitně zálohováno, či jaké jsou k dispozici prostředky pro zálohy.

Virtuální servery s 50% slevou

Pokud hostujete více webových prezentací, nebo uvažujete o pronájmu virtuálního serveru, webhosting CZECHIA.COM nabízí do konce května 50% slevu na nové virtuální servery. Server je možné mít bez správy, ale ještě výhodnější je nabídka kompletního servisu pro domény a aplikace. Tedy včetně administrace se systémem pro správu domén Z-panel, s kvalitními DNS servery a samostatným e-mailovým systémem. V jarní nabídce je nyní bonus 10 domén navíc v administračním rozhraní Z-panel, který vyvinula společnost ZONER software a denně ho využívají k webhostingu tisíce zákazníků.

Nabídka virtuálních serverů

Akční nabídka virtuálních serverů na www.czechia.com.

Automatizovaný systém DNS

Webhosting CZECHIA.COM nasadil na jaře zcela nový DNS systém, který nabízí zákazníkům 3 nezávislé servery, vyšší dostupnost, bezpečnost a umožňuje využívat moderní funkce ke správě doménových jmen. DNS systém zahrnuje tři geograficky nezávislé name servery, dva v České republice a jeden v USA pro kvalitní odezvy v Americe a Asii. Je možné ho kdykoliv rozšířit o další servery v různých lokalitách. Kromě vysoké stability, moderních funkcí a rychlosti šíření záznamů nabízí systém zákazníkům také podporu IDN domén a velmi brzy i technologie DNSSEC.

Využití DNS systému mají zákazníci virtuálních serverů samozřejmě zdarma. Zajímavou možností pro rozšíření služeb je i podpora automatizované správy DNS záznamů pomocí API.

Datacentrum

Zcela oddělený e-mailový systém

V případě využití kompletní správy virtuálního serveru získává zákazník pro své domény zcela nezávislý poštovní systém Z-mail, který využívají desítky tisíc zákazníků CZECHIA.COM. Hlavní výhodou je nulové zatížení serveru a odpadnutí starostí o vlastní poštovní řešení, antivir či antispam.

Soutěž o X-BOX 360

Jarní nabídka virtuálních serverů za zvýhodněnou cenu nabízí také možnost získat nejnovější herní konzoli X-BOX 360. Získá ji vylosovaný zákazník, který si do konce května objedná některý typ VDS.

Vyvíjíte na MS technologiích?

Na závěr zmíníme jednu velmi zajímavou kampaň společnosti Microsoft, která nese název WebsiteSpark. Jedná se o program zaměřený na pomoc vývojářům a malým firmám do 10 zaměstnanců, které nabízí tvorbu webových stránek a aplikací. Tyto firmy mohou nyní získat balík software pro profesionální webové vývojáře a návrháře zcela zdarma místo několika desítek tisíc korun. Další výhodou je 3 letá sleva až 50 % na virtuální servery společnosti ZONER software.

Více informací o projektu je na stránkách http://websitespark.czechia.com.

Virtualizace v budoucnu?

Kromě serverové virtualizace se v dnešní době začíná také prosazovat virtualizace desktopů. Ta umožňuje centralizovat desktopy v datovém centru, což usnadňuje jejich zabezpečení a zálohování. Trh s virtualizací se rapidně rozrůstá a lze tedy očekávat, že se v budoucnosti budeme s virtualizací setkávat na každém kroku.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *