Vyhlášení výsledků soutěže Interzen 2004

15. prosince 2004

Interzen 2004 je definitivně za námi. Tento článek vám přináší kratičké zhodnocení průběhu soutěže, něco málo statistiky a především to, nač jistě čekáte nejvíce – oficiální vyhlášení vítězných projektů.

Stejně jako před rokem, i letos se soutěž setkala s řadou zajímavých ohlasů a reakcí. Především však vyvolala podstatně vyšší odezvu mezi autory www projektů. Přihlásila se jich takřka stovka, vstupní podmínky splnilo a do soutěže vstoupilo celkem 43 projektů. Několik projektů bylo také odmítnuto, protože jejich autoři podali svou přihlášku opožděně. Poslední přihláška mi přišla dokonce v sobotu 11. prosince (to je 11. 12. 2004) s originální výmluvou – autor prý neumí česky a spletl si měsíce. Beru to jako poučení pro sebe, termíny pro příští rok budou uvedeny jak slovně, tak číselně.

Stejně jako před rokem, i letos jsem přijatými projekty obeslal porotce a ti mi nezávisle na sobě zaslali URI šesti z nich, které považovali za nejlepší. Každému projektu jsem přidělil určitý objem bodů podle klíče „60/pořadí“ a výsledný součet určil konečné pořadí v soutěži. Cenami pro vítěze bude odměněno šest nejlepších, přičemž o páté místo se tentokrát rozdělí dva projekty:

  1. http://www.gvp.cz (Jan Kučera, Petr Urbančík; 150 bodů)
  2. http://projekty.gymnazium-kadan.cz/venustransit/ (Jan Lenčo, Jan Losenický; 135 bodů)
  3. http://www.cesky-design.cz (Matěj Kloubek, Jakub Mach, Filip Lekeš, Pavel Zedník; 110 bodů)
  4. http://www.webcenter.cz (Ondřej Pohorský, Tomáš Ureš; 96 bodů)
  5. http://www.aquatab.net (Jiří Plíštil; 92 bodů)
    http://www.yamahaskola.cz/brno/ (Martin Pešout, Jiří Císař; 92 bodů)

Partnery soutěže, kterým patří můj dík za to, že se odhodlali soutěž podpořit cenami pro vítěze, jsou registrátor domén regZone!cz a nakladatelství Zoner Press. Autoři oceněných projektů se tak mohou těšit na program pro zpracování nejen digitálních fotografií Zoner Photo Studio 7, vektorový editor Zoner Callisto 5 a knihy s webdesignérskou tématikou.

regZone!cz - váš registrátor domén
regZone!cz – váš registrátor domén

Zoner Press - jednoduše dobré knihy
Zoner Press – jednoduše dobré knihy

Čtenářské hlasování

Součástí soutěže Interzen 2004 bylo i čtenářské hlasování, kde jste měli možnost vyjádřit svůj názor na přihlášené projekty. Hlasování se trochu zvrhlo v soutěž bloggerské popularity, takže výsledky se ani dost málo nepřibližují hodnocení odborné poroty. Velkým zklamáním pro mne byla řada pokusů o podvod – ti méně inteligentní poslali několik hlasů najednou, koumáci zkoušeli posílat po e-mailu denně a géniové si založili řadu různých kont, z nichž posílali hlasy podepsané identickým firemním podpisem. Takové chování mi přijde nejen neetické, ale také nedůstojné inteligentního uživatele internetu, ačkoli jde jen o maličkost ve srovnání s počínáním jistého webhostera, který se snažil na soutěži parazitovat tím, že změnil DNS záznamy soutěžního projektu tak, aby odkazovaly na jinou prezentaci.

Nicméně z přijatých e-mailů jsme vylosovali tři čtenáře, kteří od nás obdrží dárek v podobě hodnotné knihy. Jsou jimi Jan Bednařík, Katka Dvořáková a Martin Sedlář. Všem tímto upřímně gratuluji!

Reakce a odezvy

Pokud chcete soutěž komentovat na svém blogu nebo prostřednictvím jiného on-line zdroje, dejte mi, prosím, vědět. Stejně jako loni, i letos rád zveřejním odkazy na nejzajímavější reakce.

Jak hodnotili porotci

Jsem rád, že někteří porotci se rozhodli zveřejnit metody, které použili při výběru svých favoritů. Doporučuji vaší pozornosti:

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *