Z-mail od ZONERu: Nejbezpečnější pošta s trojitou ochranou

19. října 2020

Elektronická pošta je stále nejčastějším prostředkem komunikace, ale i zdrojem šíření virů. Zabezpečte vaši emailovou schránku pomocí služby Z-mail a nebudete se muset starat o poštu, provoz, a ani o zabezpečení uživatelů. ZONER zajišťuje profesionální e-mailové služby jednotlivcům i firmám už 27 let.

V e-mailu nacházíte zprávu od neznámého odesílatele, která se však tváří důležitě a neodkladně. Její předmět je například Faktura po splatnosti nebo obsahuje zmínku o exekuční výzvě apod. Přílohu zprávy si neprodleně otevřete, abyste něco nezanedbali, ale zanedlouho zpozorujete, že se s počítačem děje něco zvláštního. Nemůžete otevřít soubory, počítač přestává reagovat, z vaší adresy odchází podivné e-maily zřejmě jste otevřeli zavirovanou přílohu a byli nakaženi.

Váš antivirus mlčí, protože tento škodlivý soubor překonal jeho heuristiku a je zatím k nerozpoznání.

Tyto dosud neznámé nové hrozby, které se antiviry teprve učí rozpoznávat, se nazývají „Zero day útoky“. Tradiční antivirové programy se je naučí detekovat se zpožděním, které pro váš může být kritické. Doručené škodlivé e-maily (či přílohy) navíc kontrolují až při stažení do počítače. Ochrana pošty Z-mail má náskok –⁠ prokazatelně škodlivý e-mail vám nedoručí a podezřelý e-mail pak označí, abyste si na něj dávali pozor.


Mnoho zaměstnanců zažilo podobný, výše popsaný případ nebo o něm v lepším případě slyšeli od kamaráda z jiné firmy. My v ZONERu se snažíme podobným scénářům předcházet a odrážet tyto útoky dříve, než se dostanou k uživateli.

Poštovní platforma Z-mail, kterou využívají všechny naše poštovní služby, má integrovanou trojitou ochranu – Antivir, Antispam a Antiphishing.

Náš tým v ZONERu už mnoho let vyvíjí vlastní antivir a heuristiku.. Antivirus se pomocí heuristiky učí rozpoznávat škodlivé e-maily a přílohy v živém provozu, a díky tomu je tak efektivní. 

Bezpečnou poštovní platformu Z-mail můžete využít díky několika službám. Pro běžné uživatele a méně technicky náročné firmy je vhodná hostingová varianta E-mail či E-mail Pro. Tuto poštovní službu můžete získat také spolu s hostingem a vyřešit tak celou vaši online prezentaci.

Pro větší firmy a náročnější zákazníky doporučujeme službu Cloud Mail, která vám přináší samostatný poštovní server a pokročilé možnosti správy.

Výhody naší heuristiky můžete vyzkoušet i lokálně (a bezplatně) na vašem počítači díky programu Zoner AntiVirus pro Windows. Aplikace je úzce zaměřena na odhalování již zmíněných Zero day útoků. Pomůže vám ochránit systém Windows 10 rozšířením do systému integrované antivirové ochrany.

Víme, že vám na bezpečnosti uživatelů a celé firmy záleží. Pokud chcete mít bezpečnou poštu bez starostí, existují i české varianty u nichž také nemusíte mít obavy ze sběru a zneužití vašich dat.

Jindřich Zechmeister

Vedoucí SSLmarketu, který pro vás zajišťuje důvěryhodné SSL certifikáty od největší CA na světě Symantec. Pomůžeme vám zabezpečit váš web, e-shop nebo server.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *