airsoft

27. srpna 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: internetový obchod

Cílová skupina: široká veřejnost

Omezující podmínky: –

Použité technologie: HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL

Předmět kritiky: www-projekt

Autor: Pavel Šťastný


Komentář Plaváčkův

Zamlada jsem prý býval až nápadně pohledný chlapeček, ovšem dle vzpomínek pamětníků i náramně krvelačný. Matně si vzpomínám na polozapomenutý polský válečný seriál Čtyři z tanku a pes, v jehož hrdiny jsme se pravidelně každé odpoledne proměňovali. Je příznačné, že na mě pokaždé zbyla role sympatického vlčáka. Ten se ale v mém uměleckém podání častokráte přerodil v krvežíznivou bestii, o čemž mohou podat svědectví mí bývalí spolužáci. A také spolužačky. Jako uvědomělý válečný čokl jsem totiž zásadně nerozlišoval pohlaví nepřátel a dochované jizvy v leckdy intimních partiích kamarádů a kamarádek jsou toho živoucím důkazem. A tak zatímco jsem jako dítko chudších rodičů závistivě pošilhával po dokonalých puštičkách v rukách mých bohatších spolubojovníků, musel jsem si vystačit s tehdy ještě nevyvinutým mléčným chrupem. Věřte nebo ne, ale dva mírně přerostlé řezáky dokázaly donutit k ústupu celou nepřátelskou četu, vyzbrojenou realisticky vyhlížejícími replikami samopalu vzor 57. Takový jsem býval chrabrý jinoch.

Kousek té klukovské romantiky, jež nás nutila dobrovolně se rochňat ve hlíně, budovat důmyslné bunkry a s plastovými napodobeninami slavných zbraní se plížit mezi brázdami a kosit fiktivní nepřátele, ve mně probudil web, který vám předkládám ke kritice právě dnes. Dříve, než se vzedme vlna nevole, uznávám jako první, že v podstatě není co kritizovat. Já osobně se dokonce domnívám, že autoři tohoto framesoidně tabulkového počinu neuznají za vhodné ani reagovat, natož se hájit. Nechtěl jsem vás ale ochudit o dvě maličkosti. Totiž o možnost vrátit se spolu se mnou do romantických předpubertálních let, kdy pouhé vlastnictví plastové stříkací pistolky dokázalo vyrobit z dosud nesmělého klučiny respektovaného vůdce přepadového komanda. A také o zážitek z četby Návštěvní knihy airsoftového webu, která vám o autorech a provozovatelích technologicky zastaralého díla poví více, než já jsem schopen si vymyslet. Pokud navíc netušíte, co je airsoft, máte smůlu. Autoři jsou velcí tajnůstkáři a nemluvové a tuto zásadní informaci záměrně zatajují.

Upozornění závěrem – nepříliš snadno se budete dobývat do zdrojového kódu, neboť fikaný pan webdesigner zřejmě usoudil, že v originálních hlubinách jeho kódu nemají zvědavci co pohledávat. Pro svůj klid a pro jistotu tudíž deaktivoval pravé tlačítko myši externím souborem nazvaným vtipně prave_tlacitko.js. Inu, i to může být způsob obrany proti nevděčným a zhusta nepřátelsky naladěným kritikům. Tož vzhůru do boje!

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *