jannedved.com

30. srpna 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: prezentační web s referencemi

Cílová skupina: široká veřejnost

Omezující podmínky: –

Použité technologie: HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL

Předmět kritiky: design, grafika

Autor: Jan Nedvěd


Komentář Plaváčkův

Zmocňují se mě obavy pokaždé, když má dlouholetá přítelkyně vyrazí na turistickou túru po nemnoha místnostech, kterými oplývá náš skromný příbytek, a se zasmušilým výrazem ve tváři a pohledem upřeným ke stropu pokyvuje významně hlavou. Ano, bude se malovat. Každý, kdo prošel martýriem stěhování rozličných serepetiček z jednoho místa na druhé a pak na třetí, aby je zase způsobně vrátil na své místo jenom kvůli nevítané návštěvě mistra malířského, mi jistě dá za pravdu, že existují v životě lidském i bohulibější činnosti. Činnosti, které se také opakují s železnou pravidelností, ale bývají nepoměrně zábavnější. Třeba erotika. Nadřete se sice téměř stejně, ale většinou není nutné povolávat úklidovou četu a leštit parapety. Celý zážitek s malováním obytných prostor bývá v mém případě umocněn přítomností žoviálního majitele a také jediného zaměstnance firmy, která si celkem nevynalézavě říká MalByt. Jeho krédem a životní filozofií současně je heslo, jež z jeho úst vypadne vždy, když nás poctí svou návštěvou: „Nebojte se barev.“ Přílišným respektem před nezvyklými barevnými kombinacemi má družka skutečně netrpí.

Myslím, že stejné náboženství vyznává i autor dnešního veledíla. Surrealisticky pojatý osobní web podivuhodného webdesignera mě oblažil takovým množstvím barev a tvarů, až mi zrak přecházel na červenou. Přehlédnete-li (velkoryse) obligátní tabulkový layout a ponoříte-li se do hlubin barvami hýřící prezentace, nemůžete autorovi upřít jedno – bezbřehý smysl pro výtvarnou fantazii a poetično. Dostatek všudypřítomných a pastelově vybarvených posuvníků navíc dodává celému webu kouzlo snadné ovladatelnosti a návštěvník neposeda si tak přijde na své. Fakt, že jsou trochu minimalistické texty nečitelné ani nezamrzí, neb jsou vyváženy zážitkem absolutního úžasu. Já osobně se skladbou netradičních barevných kombinací a s citem vybraných ilustračních obrázků dokonce kochal a nebýt vždy přítomné skleničky z manufaktury Jana Bechera, asi bych své webdesignérské řemeslo pověsil na hřebíček. V barvami zářící spíži.

Bohužel, pokud jsem správně rozluštil textovou informaci, tvůrce se chystá na kompletní přestavbu celého webu, jehož verzi číslo 2 můžeme očekávat již prvního září. Protože nechci být očitým svědkem takové sabotáže, celý web jsem si pro jistotu a na věčné časy uložil na pevný disk, takže pokud se stane, že v den zveřejnění se objeví cokoli odlišného, nebudete o extra zážitek ochuzeni. Webdesignu zdar a prosím – nebojte se barev!

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Předchozí článek airsoft
Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *