Applet Menu Builder 1.0

10. května 2000

Applet Menu Builder 1.0 je program pro tvorbu interaktivního menu v jazyce Java. Pokud se v Javě neorientujete, nemusíte mít strach – tento program byl vytvořen právě pro lidi, kteří Javu neovládají a kteří tak mají k dispozici jednoduché ovládání programu, které práci maximálně usnadňuje. A jaké jsou možnosti programu?

Po stažení souboru můžete provést standardní instalaci, která vás provede celým procesem nainstalování programu. Celá instalace proběhla bez problémů a zabrala na disku pouze 890 kB. Narozdíl od podobného programu Applet Button Factory tento netvoří tlačítka, ale stromově tvořené menu.

Vzhled programu

Vzhled programu

Hlavní okno programu je rozděleno na několik částí. Standardně je obsažena nabídka pod kterou je umístěn panel nástrojů. Dále máte k dispozici okno, kde můžete tvořit stromovou strukturu interaktivního menu podle vašeho uvážení. Na pravé straně je umístěno záložkové menu, kde můžete provést různá nastavení.

Položky v menu

Funkce programu

Jak jsem již výše popsal, hlavní okno aplikace má na pravé straně záložky:

Applet Setting – zde máte k dispozici hlavní nastavení appletu jako je například: zvolení barvy, výšky, umístění popřípadě i zvolení hudby, která se má přehrávat apod.

More Applet Setting – tato záložka nabízí ostatní nastavení appletu jako například zvolení stylu nebo změnu dialogu, který se má zobrazit při nahrávání menu.

Vertikální menu

Samotnou tvorbu appletu zahájíte v levém okně. Veškeré potřebné akce máte obsaženy v kontextovém menu. Při kliknutí na ikonu s popisem „Applet Menu Builder“ a po zvolení Insert se vám bude tvořit stromová struktura jednotlivých popisků. Fantazii se při tvorbě stromové struktury vašeho applet menu nekladou žádné překážky – jste pouze omezeni velikostí menu tak aby se tam všechny nabídky a podnabídky vešly. Každá položka má svojí vlastní záložkovou nabídku, kde můžete její vlastnosti a chování odlišit od ostatních. U každé položky máte k dispozici záložky: Item General, Item Normal, Item Mouse Over, Item Click a Menu. Můžete zde navolit chování položky například při kliknutí kurzorem myši na tuto nabídku. Můžete měnit: barvu, písmo, zvolit jako podklad obrázek, přiřadit k položce daný zvukový soubor, změnit výšku, šířku, atd. Možností, jak si upravit vlastní menu je nepřeberné množství a je jen na vás, jak tyto funkce úprav využijete.

Závěrem

Program doporučuji všem, kteří si chtějí jednoduše a snadno vytvořit vlastní interaktivní menu a neovládají Javu. Program vám nabízí jednoduché řešení jak si toto menu „postavit“. Přispívá k tomu i jeho jednoduché a přehledné ovládání. Jedinou nevýhodou tohoto programu je jeho registrační poplatek 19.99 USD.

Program najdete na těchto stránkách.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *