Atraktivní URL pro Zoner inShop

1. září 1999

Někteří z klientů obchodujících na vlastní internetové prodejně na platformě Zoner inShop nejsou spokojeni s internetovou adresou vlastního obchodu. Sami jistě uznáte, že standardní adresa http://www.inshop.cz/prodejna není příliš atraktivní. Lepší by bylo například http://www.prodejna.cz nebo http://shop.vasedomena.cz. Tento článek vám poradí, jak tento handicap vyřešit…

1a. přesměrování z domény třetího řádu (subdomény)

Předpokládejme, že na nějakém serveru již máte svoji doménu. Nechejte si k ní zřídit doménu třetího řádu ve tvaru shop.vasedomena.cz. Do této subdomény umístěte stránku default.htm, která se postará o přesměrování do vaší prodejny:

<html>
<head>
<meta http-equiv=“Refresh“ content=“3 ; URL=http://www.inshop.cz/vaseprodejna“>
<title>Název vaší prodejny</title>
</head><body bgcolor=“#FFFFFF“>
</body>
</html>

Syntaxe kódu je jednoduchá, po třech vteřinách (content=3) bude návštěvník automaticky přesměrován na http://www.inshop.cz/vaseprodejna. Dobu přesměrování i adresu přesměrování lze samozřejmě libovolně změnit. Pokud je vaše doména umístěna na Czechii, provede administrátor tento úkon za vás zdarma. Obraťte se, prosím, na admin@zoner.com. Nevýhoda tohoto způsobu je ta, že v prohlížeči se internetová adresa změní právě na http://www.inshop.cz/vaseprodejna.

1b. přesměrování z domény druhého řádu

Spousta prodejen vytvořených na platformě Zoner inShopu má adresu jako běžná doména. Doménu můžete mít na vlastním serveru nebo na Czechii za měsíční poplatek 290 Kč. Podobně jako u domény třetího řádu je nutno vytvořit a umístit na doménu stránku default.htm, která má obsah podle uvedeného příkladu. U domén na Czechii, může přesměrování za vás nastavit administrátor. Prosím kontaktujte admin@zoner.com. Příklad: http://www.chopo.cz.

2. zobrazení prodejny v rámci (frame) na doméně nebo subdoméně

Nevýhodu předchozí možnosti (přesměrování na adresu prodejny), kdy se změní adresa v prohlížeči, je možno obejít vytvořením stránky s jedním rámcem, do kterého je prodejna jakoby vložena a umístění této stránky buď na subdoménu shop.vasedomena.cz nebo přímo na www.vasedomena.cz. Stránka může mít tvar:

<html>
<head><title>název vaší prodejny</title>
</head>
<frameset>
<frame name=“hlavni“ src=“http://www.inshop.cz/vaseprodejna“ marginwidth=“0″ marginheight=“0″ scrolling=“no“ frameborder=“no“>
</frameset>
<body>
</body>
</html>

Příklad: http://shop.ciglersw.cz (subdoména je vlastním serveru majitele internetové prodejny).

3. Zobrazení prodejny ve více-rámcovém webu

Prodejna může být také přímo integrovaná do vašich firemních stránek. Například v levém rámci mohou být odskoky pro zobrazování stránek, které se vykreslují v pravém rámci. Jeden z těchto odskoků může zavolat vaši prodejnu v systému Zoner inShop, která může být na úplně jiném serveru.

Příklad: http://www.czechcomputer.cz – stránka s více rámci. Obchod se po kliknutí na odkaz načte do pravého rámce, obsah levého rámce se nezmění, stejně tak adresa v prohlížeči.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *