Chcete být profesionál? Zapomeňte na freemaily a domény třetího řádu.

26. září 2016

E-mailová adresa na freemailu může vypadat celkem neprofesionálně. Avšak vaši snahu může zcela zničit prezentace na doméně ve tvaru jmenoprijmeni.neco.cz. Pojďme se podívat na to, jak je v dnešní době snadné mít svou vlastní doménu včetně unikátní e-mailové adresy a online prezentace, za kterou se nebudete muset stydět.

Buďte profesionální díky vlastníu unikátnímu e-mailu

Podobnou free adresu si může zřídit kdokoliv. A to opravdu nechcete…

Schránku si může v libovolném tvaru založit kdokoliv, třeba váš konkurent. Nic to nestojí a je to docela anonymní. Pokud používáte e-mail ve tvaru jmenoprijmeni@neco.cz, kdokoliv si může založit adresu ve tvaru prijmenijmeno@neco.cz a vydávat se za vás.

Pokud ví alespoň základní údaje, může kdykoliv napsat vašim zákazníkům, kamarádům či rodinným příslušníkům klasický e-mail o nové e-mailové schránce a způsobit nemalé komplikace. Nemáte moc možností, jak prokázat, že to opravdu nejste vy. A pokud narušitel zvládne několik anonymizačních kroků, bude velmi těžké ho vyhledat.

Pokud budete mít e-mail ve tvaru jmeno@prijmeni.cz vaši zákazníci a známí si mohou být jisti, že komunikují přímo s vámi. Ano, lze zaregistrovat i podobnou vlastní doménu a udělat to stejně. U zaregistrované CZ domény lze vlastníka dohledat, což je oproti free službě, kterou si může založit kdokoliv zcela anonymně velká výhoda.

Prezentace na jmenoprijmeni.neco.cz opravdu profesionálně nepůsobí

Doby, kdy registrace domén stály několik set korun jsou pryč. V současné době si zaregistrujete třeba českou CZ doménu již od 149 Kč ročně. Proto již není žádný důvod využívat bezplatné domény třetího řádu, které mohly být v minulém století dostatečné, jsou nyní již dávno překonané.

Představte si, že přijdete na jednání s potenciálním klientem a na vizitce máte e-mail na free mailu a prezentaci na jmenoprijmeno.neco.cz, kde bude základní šablona, fotky z fotobanky a vyskakující reklamy od poskytovatele free hostingu. Ano, může to být jeden z možných důvodů, proč zakázku nezískáte. Vyřešit to lze snadno a za pár korun. Stačí doména a základní placený hosting, to lze ale obejít. Nyní si ukážeme jak na to.

Jak na vlastní e-mail a online prezentaci bez poplatku za hosting?

K tomu, abyste mohli mít unikátní e-mailovou adresu a online prezentaci na vlastní doméně je samozřejmě nutné si zaregistrovat doménu. Tomu se nevyhnete. Pokud trváte na CZ doméně, což pro české prostředí doporučuji, bude se jednat o roční investici ve výši necelých dvou set korun. U jiných domén se dostanete i na částku nižší a některé domény můžete odchytnout občas i zdarma.

Druhá položka je webhosting. Rozptyl cen je značný u různých poskytovatelů. U některých levných webhosterů seženete hosting za několik desítek korun měsíčně u jiných i za několik set korun. K vlastní prezentaci většinou stačí základní varianta. Rozhodně se nedívejte pouze po nejnižší ceně. Nemusí se to v budoucnu vyplatit. Chcete základní prezentaci,ale nechcete platit za hosting?

Máme pro vás trik, jak na to.

Unikátní e-mailovou schránku a základní online prezentaci na vlastní doméně získáte zcela zdarma ke každé zaregistrované doméně na CZECHIA.COM. Nemusíte si objednávat žádný hosting, ani platit nic navíc. Stačí si pouze zaregistrovat jakoukoliv doménu. Můžete si vybrat z běžných CZ,EU, či COM domén, nebo se pustit do exotických a zkusit jednu z více než 500 různých koncovek z celého světa. Pokud nevíte, jak si vytvořit webové stránky, pomůže vám snadná aplikace inPage, se kterou si vytvoří webové stránky snadno i naprostý lajk. Ano, i ta je v ceně registrace domény.

Pokud se snažíte uspět jako drobní živnostníci, freelanceři, či e-shopaři, je profesionalita opravdu důležitá. Za pár korun získáte jeden z klíčových prvků vaší vizitky – vlastní unikátní e-mail a webovou online prezentaci.

 

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější