Co si vlastně myslíte? Jaký je váš názor?

30. září 2002

Tradiční anketa z pravého sloupku na Intervalu nekončí v koši. Podívejte se, jak jste v ní hlasovali v tomto roce. Připravili jsme pro vás výsledky, které jsou velmi zajímavé, neboť v nich sdělujete svůj názor. Jak se vlastně stavíte ke standardům, jaký software používáte, co si myslíte o Flashi, o diakritice v e-mailech a o jiných otázkách? A co na to redakce Intervalu?

Jak často navštěvujete Interval?


Tato anketa je starší a je z minulého prosince, od té doby se denní počet UIP, které reprezentuje počet vás, našich čtenářů, zvedl téměř o 50 %. Děkujeme vám, budeme se snažit náš obsah ještě více vylepšovat, aby byl pro vás co nejvíce zajímavý.

Používáte při psaní e-mailu diakritiku?


Vzpomínáte? Tuhle diskusi vyvolal článek Desatero obchodního e-mailu.

Dodržujete při tvorbě webu standardy?


Ukázalo se, že pro dodržování standardů je pro vás určující jejich znalost. Založili jsme tedy rubriku Standardy, kde byste se o nich měli dozvědět co nejvíce.

Měly by být animace z Flashe na webu?


V rubrice Kritika webu se můžeme přesvědčit, že použití flashové animace je pozitivní, je-li oprávněné. V opačném případě je zbytečná a mnohdy spíše odradí.

Pro které verze prohlížečů IE a NN ladíte stránky?


Věčný otazník nad laděním stránek pro verze zmíněných prohlížečů ukazuje i tato anketa. Jako při celé tvorbě webových stránek, i zde platí, že potřebu a rozsah „ladění“ určuje především cíl projektu, resp. to, pro koho je určen.

Máte své osobní webové stránky?


Osobní stránky jsou většinou tím prvním, co najde každý, kdo o vás hledá informace. Je proto dobré se zamyslet, co na nich dáte světu k dispozici a jakou formu zvolíte. Anketa ukazuje, že většinou volíte prezentaci, i když není jednoznačné, co je tím vlastně myšleno.

Který editor HTML používáte?


Využití HTML editorů nás vedlo k vytvoření samostatných rubrik pro Dreamweaver a HomeSite.

Kde jste se naučili nejvíce o tvorbě webu?


Vedle webu, který je pro vás tím největším zdrojem, se odkazujete i na knihy. V nejbližší době pro vás otevřeme odborné knihkupectví, kde najdete právě tu literaturu, kterou hledáte.

Chystáte se podnikat na webu?


Tato anketa potvrdila naše úvahy, že tvorba webu souvisí s podnikáním na internetu, především s jeho počátky. Budeme se vám tedy i nadále snažit „napovídat“ s pomocí naší sekce E-komerce.

Jak velký monitor nebo displej používáte?


Vedle těchto údajů je zajímavá statistika serveru Interval.cz. Podle ní 16 % z vás používá rozlišení 800 x 600 a 2/3 používají 1024 x 768, zbytek jsou vyšší.

Jak dlouho denně pracujete?


Osmihodinová pracovní doba je pro většinu z nás spíše tím, o čem jsme slyšeli, ale nikdo to ještě neviděl.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *