Firefox 3.6.9 s bezpečnostní aktualizací

8. září 2010

Po bezmála sedmi týdnech od uvedení Firefoxu 3.6.8 byla v noci na dnešek uvolněna další opravná verze prohlížeče Firefox pro všechny podporované platformy – tedy Windows, Mac OS a Linux.

Jedná se o bezpečnostní aktualizaci, proto je doporučeno s její instalací neotálet. Instalace by se měla nabídnout uživatelům během následujících 24 až 48 hodin v rámci automatických aktualizací; ke stažení ale můžete použít i odkazy uvedené níže.

V rámci ochrany uživatelů Firefox 3.6.9 nově podporuje tzv. X-frame OPTIONS v HTTP hlavičce, který mohou provozovatelé webových stránek použít k zabránění podvodného vkládání obsahu do rámců jiných webů. Zmíněná vlastnost definuje, zda je či není možné danou stránku umístit do rámce, čímž by mělo být možné zamezit útokům technikou clickjackingu.

Proti předchozí verzi opravuje aktuální Firefox celkem čtrnáct bezpečnostních chyb, přičemž deset z nich je označeno nejvyšší závažností – tedy jako kritické, jedna jako vysoce závažná a jedna středně závažná. Mezi ty nejvíce nebezpečné patří například vzdálené shození prohlížeče a spuštění škodlivého kódu, zranitelnost dynamické knihovny pod Windows XP a další rizika při práci s pamětí. Tradičně se také zapracovalo na vyšší stabilitě aplikace.

Dodejme, že pro příznivce starší verze 3.5.x byla současně vydána aktualizace na 3.5.12, přičemž je jim, jako ostatně vždy, doporučen přechod na aktuální 3.6.9.

Zdroj: Mozilla Developer News.

Štítky: Zprávičky

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *