Google Apps přestanou podporovat IE 6

11. února 2010

Internet Explorer 6.0 je bezesporu technologicky velmi zastaralý prohlížeč. Byl vydán koncem srpna 2001 (několik měsíců před Windows XP) a obsahoval podporu pro nové DHTML, částečnou podporu CSS 1, DOM 1 a SMIL 2.0, viz historie IE na Wikipedii. Jeho podíl na trhu prohlížečů ovšem klesá velmi pomalu, navzory řadě velkých internetových serverů (jak českých, tak i zahraničních), kteří se jej snaží odstavit. Od 2. března 2010 se k těmto serverům připojí i společnost Google, která jej odřízne pro projekty Google dokumenty (Google Doc) a Google weby) (Google Sites).

Google Apps

Obě tyto služby bude možné v IE stále využívat, nicméně přestanou fungovat některé klíčové funkce a nové již nebudou přidávány. Dle prohlášení Google se ukončení podpory ovšem netýká pouze IE 6. Bude ukončena podpora i pro Firefox 2.0, Safari 2.0 či Google Chrome 3.0. Opera není zmíněna.

Podporovanými prohlížeči zůstavají Internet Explorer 7.0 a vyšší, Firefox 3.0 a vyšší, Google Chrome 4.0 a vyšší, a Safari 3.0.

Pro zajímavost: zde na interval.cz má Internet Explorer (všechny verze) podíl 19,8 % a z toho IE 6 zabírá 16,73 %. Nejvíce používaným prohlížečem je Firefox s podílem kolem 53 %.

Zdroj: sitepoint.com.

Štítky: Zprávičky

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *