hc-olomouc.cz

15. října 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: prezentace hokejového klubu

Cílová skupina: příznivci klubu a široká veřejnost

Typ projektu: amatérská tvorba

Použité technologie: XHTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL

Předmět kritiky: www-projekt

Autor: Martin Rašovský


Komentář Plaváčkův

Nikdy jsem nebýval zápecník či pecivál a během svých mladých let jsem vyzkoušel spoustu zajímavých sportů. Jako první mě uchvátila kopaná. Ostatně, kdo z nás alespoň na malou chvilku nezatoužil být skvělý a slavný jako legendární Pelé? Záhy se ale ukázalo, že mou zásadní slabinou je orientační smysl, který se v zápalu lítého boje o mičudu kamsi vytratil, a já tak ztratil přehled, které brankoviště patří sousedovi. Po několika vlastních gólech byl jsem svými spoluhráči potupně odstraněn ze základní sestavy (a to i přes hlasité protesty soupeře) a vrhl jsem se po hlavě do studia bojových sportů. Arnold, Jan Claude, King Kong, to byly mé vzory. Záhy jsem se tak stal pravidelným návštěvníkem školního dentisty a po druhém nalomeném řezáku jsem raději dobrovolně zakotvil v bezpečném přístavu logické hry zvané šachy. I tato poměrně bezpečná královská hra však skrývala záludná nebezpečí, o tom ale někdy příště.

Stejný pocit ztráty orientace jsem zažil i při prvním juknutí na barevně rozverný web, který můžete na cucky roztrhat dnes. Některé tabulky hýří barvami tak nápaditě, až trochu přestávají plnit svou funkci, a máte-li navíc podivný pocit nepatřičnosti, že tučné písmo zvolené pro hlavní texty fotbalového webu není to pravé ořechové, soudíte správně. Je ale fakt, že si časem zvyknete a nějakou tu informaci, pokud jste skalní fotbaloví příznivci, objevíte. Koneckonců informace jsou to hlavní, že. Zdrojový kód vypadá vcelku úhledně, tisková verze kupodivu nechybí, autor není zarytý pixelář, takže změně velikosti fontu se nebrání, a těch pár zbytečných javascriptových efektů, kterých by šlo s malou námahou dosáhnout i pomocí CSS, jsem velkoryse přehlédl. Sečteno a odečteno – nejedná se o špatnou práci a věřím, že pravověrní čutálisté a vášniví fotbaloví fanoušci si zde přijdou na své. Budiž jim to přáno.

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *