Interval jako muzikál

6. října 2003

Potáceje se nejtemnějším srdcem některého z měst, v nichž se občasně dočasně vyskytuji, napadlo mne přirovnat Interval k muzikálu. Uvážím-li, že muzikál je nejoblíbenějším skupenstvím, jímž nechávám do svého neživota vstupovat takzvané umění, není se čemu divit. Až na to, že se Interval muzikálu vůbec nepodobá.

Bylo by zbytečné popisovat, co všechno takový šéfredaktor musí zařizovat a kolik ho to stojí času, když je jediným interním zaměstnancem svého plátku. (Odstavec vyškrtnut.) (Odstavec vyškrtnut.) (Odstavec vyškrtnut.) (Odstavec vyškrtnut.) (Odstavec vyškrtnut – tenhle byl obzvlášť nudný a nezáživný.)

Při vší úctě k americkým komikům, „one man show“ není zrovna tím nejlepším způsobem, jak vytvářet solidní magazín. Stačí nepatrná nehoda a člověk stráví měsíc napravováním škod. Za nehodu přitom lze považovat havárii autobusu či střevní chřipku nebo dokonce obojí dohromady. Srážce s blbcem je vyhrazena vlastní kategorie někde mezi vtipem týdne a vesmírnou katastrofou.

Naštěstí má Interval také dobré přátele, kteří usilovně pracovali, zatímco já se věnoval virospamu. Mezi ty nejbližší patří Pavel Růžička a Ondřej Kopp (mimochodem, opět o chlup nejúspěšnější zákazník našeho odborného knihkupectví), kteří pro vás zprovoznili náhradu za padlé diskuse – Interforum. Jde o ASP.NET transkripci obdobných aplikací pro PHP. Mimořádné jsou především Ondrovy zásluhy, protože musel přepsat prakticky polovinu původniho programu, aby bylo fórum vůbec schopno provozu v neanglosaském prostředí. Doufejme, že nám vbrzku něco napíše, bude to určitě zajímavé počtení o tom, kterak neprogramovat web-based aplikace.

Několik dalších projektů je momentálně v přípravě, raději je však nebudu prozrazovat. Ne že bych byl pověrčivý, ale nerad porušuji své sliby. Obzvláště sliby dané čtenářům, které se porušují nejsnáze, zato s nejhoršími následky (samozřejmě s výjimkou slibů přítelkyni). Proto zde nebudu rozebírat plány expanze Intervalu. Chtěl bych vás však požádat o laskavost.

Jak jste si jistě všimli, v této chvíli neexistuje žádná možnost zjistit, zda je článek součástí seriálu, případně zda má nějaká pokračování. Potřebný mechanismus jsem sice připravil, scházejí mi ale data, nutná k jeho zprovoznění. A to je šance pro vás. Podívejte se, jak vypadá přiložená XML reprezentace seriálu doktora Hrazdily o internetu v Evropě. Stačí, když projdete svůj oblíbený seriál a vytvoříte pro něj podobný soubor, který pak pošlete na mou adresu. (Já ho následně přilinkuji sem, aby nedošlo ke zmatkům.)

Možná si teď říkáte, že jde o naprostou malichernost, že vám na něco takového stačí chvilka. Máte pravdu, jenže když mi několik z vás věnuje pár minut svého času, v součtu ušetřím celé hodiny mechanické dřiny, které budu moci strávit něčím inteligentnějším, třeba návštěvou nějakého muzikálu. Už jsem dlouho na žádném nebyl, nemluvě o chystaném turné In-Grid, které si rozhodně nehodlám nechat ujít.

P. S.: Název tohoto editoriálu nemá nic společného s knihou Roberta Rankina Armageddon jako muzikál. Původně se měl jmenovat „Interval jako kabaret“.

Zpracované seriály

  1. On-line portrét (Vilém Málek)
  2. Odstraňte bariéry svého webu (Martin Dymáček)
  3. JavaServer Pages (Marek Branický)
  4. Java Servlets (Marek Branický)
  5. CSS2 (Jan Dudek)
  6. Formátování dokumentů pro tisk pomocí CSS (Jan Dudek)

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Předchozí článek heartofeurope.cz
Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *