Interval.cz otevírá knihovnu kaskádových stylů

31. října 2005

Také se vám už někdy stalo, že jste se týden mořili s nějakou stránkou, která pořád nechtěla vypadat podle vašich představ? A pak vám nějaká dobrá duše někde v konferenci poslala odkaz na tři roky starý článek nebo blogspot, který váš problém elegantně a bez námahy vyřešil?

Posláním Intervalu je napomáhat rozvoji webdesignu a webdevelopmentu v Čechách a na Slovensku. Od prvních dnů své existence se už Interval.cz dostal hodně daleko. V posledních dvou letech se pomalu, ale o to jistěji mění z klasického magazínu v portál, který by poskytl na jednom místě co nejvíce užitečných informací a služeb. Není to snadné, ale snažíme se.

Počátkem letošního roku se na českém webu objevil unikátní projekt „CSS Knihovna“. Martin Jakeš a jeho přátelé začali usilovně vyhledávat a shromažďovat nejrůznější vzorová řešení problémů, se kterými se dříve nebo později setkával každý webdesignér, pracující s XHTML a CSS.

Časem jsem zjistil, že v různých debatách stále častěji místo obligátního RTFM nebo složitého vysvětlování, jak co udělat, používám odkazy na tento web. A protože něco podobného jsem si přál mít na Intervalu už dávno (jen nějak nebyly „zdroje“ – rozuměj lidi), slovo dalo slovo a „CSS Knihovna“ se přesunula sem k nám, kde rozšířila skupinu projektů Intervalu.

A tak, bez dalších dlouhých řečí, dámy a panové, mám tu čest vám představit projekt Knihovna CSS – instantní kaskádové styly!

P. S.: Za veškeré chyby, problémy a nedodělky jest odpovědný šéfredaktor osobně a výhradně. Slibuji, že budou časem odstraněny a že se dostane i na další rozšiřující funkce. Připomínky tedy posílejte mně, Martinovi jen pochvaly a blahopřání.

Aktualizace: Knihovna CSS byla mírně upravena a především rozšířena o export novinek ve formátech Atom, RDF a RSS skrze naše jednotné rozhraní. Tak ať vám nic neunikne – právě dnes vyšla dvě zajímavá řešení!

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Předchozí článek zetr.sk
Další článek Menu v obrazové mapě
Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *