Jak začít s A/B testováním? Kompletní průvodce

12. května 2011

Co je to A/B testování? Server dobryweb.cz používá následující definici, kterou považuji za docela výstižnou a snadno pochopitelnou:

A/B testování je jednou z nejzákladnějších metod vytváření a následného vyhodnocování úspěšnosti provedených změn na webové stránce. Název metody je odvozen od samotného principu testování, kdy jsou většinou mezi sebou porovnávány dvě varianty jedné stránky nebo změn na stránce. Jednotlivé varianty jsou označovány písmeny. V případě testování dvou verzí mluvíme o A/B testování

Pokud na svém webu neprovádíte A/B testování, pravděpodobně se připravujete o jisté příjmy. Pokud A/B testování provádíte a nezaznamenáváte jisté příjmy navíc, pak A/B s největší pravděpodobností děláte špatně. Server optimics.cz se prostřednictvím článku A/B testování – kompletní průvodce od Martina Snížka rozhodl poskytnout konkrétního průvodce A/B testováním. Kromě nezbytných základů se zde dozvíte, kde najít ty správné hypotézy (tj. co vlastně testovat) pro zlepšení výsledků webu a pomůže vám také vypátrat sedm oblastí vašeho webu, které byste měli otestovat jako první.

Zdroj: optimics.cz.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *