Nepřestávejte se učit

29. prosince 2021

V IT oboru je nutností neustále se vzdělávat. Vývoj jde tak rychle kupředu, že bez “aktualizací” znalostí se v podstatě nedá v oboru pracovat.

Protože na všem špatném se dá najít i něco dobrého, tak díky lockdownu a globální pandemii spousta univerzit po celém světě nabízí online kurzy v nejrůznějších oborech. 

Portál https://www.classcentral.com/ nabízí přes 50 tisíc online kurzů. Najdeme tam zhruba 10 tisíc kurzů programování a aktuálně 557 kurzů zdarma zaměřených na tvorbu webu.

https://www.edx.org/ nabízí možnost studia všemožných oborů na více než 160 univerzitách, z toho např. 68 studijních programů  programování a 238 samostatných kurzů programování.

Co se týče webu, tak rozhodně stojí za zmínku web vývojářů Mozzila konkrétně 

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Learn

Samozřejmě nemůžu vynechat jeden z nejznámějších webů https://www.w3schools.com/ kde se můžete naučit HTML, CSS, JavaScript, Python, SQL, PHP, jQuery, Java, C++, Bootstrap a mnoho dalšího. 

K mým největším oblíbencům patří https://www.freecodecamp.org/learn/. Doporučuji kurz Responsive Web Design. Ten by měl povinně absolvovat každý, kdo vytváří nějaký webový obsah.

A teď už slyším: “No jo, ale ono to je všechno v angličtině.” 

Tak jedna dobrá zpráva na závěr. Khan Academy má kurzy i v češtině. Například tenhle skvělý kurz: Úvod do SQL.

 

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *