Optimalizace obrázků pro web pro začátečníky

21. ledna 2013

Proč optimalizovat obrázky pro web? Může se zdát, že je to jen ztráta času a mnohem více pomůže cachování či jiné optimalizační techniky, o kterých jsem psal dříve. Ovšem v konečném výsledku se hodí optimalizovat každý kousek stránky a jedině tím, že se na nic nevykašlete docílíte bleskových stránek. Není problém najít weby, kde se optimalizací obrázků dá ušetři i 200 kB. To i v dnešní době rychlého připojení znamená cirka 0.3 sekundy zbytečného stahování a čekání. Některé obrázky se dokonce dají zmenšit i o 40-80 %. A to samozřejmě myslím bezztrátovou kompresi (nerozeznatelné od originálu). Pokračujte na článek Zrychlení stránek díky optimalizaci obrázků.

Zdroj: tomaserlich.cz.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

6 komentářů

  1. Aladin

    Led 21, 2013 v 18:16

    Článek je nebezpečný, protože asi 1/4 věcí, co se tam píše, jsou bláboly a některé optimalizační techniky vůbec nezmiňuje.

    Odpovědět
  2. Carl114

    Led 21, 2013 v 19:10

    Pěkný blábol je spíš tvůj komentář ;). Co uvést příklad?

    Odpovědět
  3. Aladin

    Led 21, 2013 v 21:07

    První odstavec slibuje bleskové stránky, ale optimalizace obrázků má své limity. Pokud si někdo dá jako pozadí obří obrázek, tak bleskovou stránku nebude mít nikdy.

    Ve druhém odstavci jsou čísla vycucané z prstu, nebo je dodal náhodný generátor. Není problém najít weby, kde jsou čísla o řád vyšší, nebo o řád nižší.

    Povídaní o progresivně zobrazovaných obrázcích je hezké, ale chybí zmínka, jaký to ná u jednotlivých formátů vliv na datovou velikost.

    Co článek nezmiňuje, je, že jeden z prohlížečů místo progresivního zobrazení čeká, až se obrázek stáhne celý. Ostatní prohlížeče, ač na jeden, čekají, až se načte celý obrázek pozadí, a to bez ohledu na to, jestli je obrázek prokládaný (progresivní) nebo ne.

    Stačí?

    Odpovědět
  4. Carl114

    Led 21, 2013 v 21:39

    Víš, že hnidopichy nemá nikdo rád? Ty argumenty stojí za velké prd. Jediný rozumný je o zmínce ohledně velikosti u progresivních obrázků.

    Nic není dokonalé a když chce člověk kecat, vždycky si důvod najde. Navíc ten článek je psán naprosto bez honoráře na osobním blogu… takže buď rád, že vůbec nějaký článek je.

    Odpovědět
  5. Aladin

    Led 22, 2013 v 4:09

    Takže když je to psáno zadarmo, mohou se, podle tebe, psát bláboly.

    Odpovědět
  6. Carl114

    Led 22, 2013 v 20:15

    Ano, psát si každý může, co chce. Tohle je svobodná země. A bláboly to rozhodně nejsou. Tímto končím tuhle naprosto stupidní diskusi.

    Jestli máš nějaké světové myšlenky o které se chce podělit, napiš si o tom třeba článek…

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *