10 podcastů, které by měli odebírat všichni weboví vývojáři

2. března 2016

Pokud dojíždíte do práce nebo do školy a cesta trvá dlouho, lze tuto dobu trávit všelijak, třeba něčím užitečným. Můžete například poslouchat audioknihy nebo odebírat podcasty, abyste je mohli poslouchat v autobuse nebo ve vlaku. K dispozici jsou spousty skvělých podcastů, které je možné vyzkoušet. Ušetřili jsme vám čas a udělali jsme menší průzkum.

Máme pro vás seznam deseti podcastů, o které by se mohli zajímat weboví vývojáři a odebírat je. Pokud jste na Androidu, ověřte tento příspěvek na nejlepších podcastových apkách, s nimiž můžete poslouchat oblíbené podcastové epizody.

Poznámka redakce: všechny podcasty jsou anglicky a je potřeba mít opravdu dobrou angličtinu.

1. TheWebPlatform

Tento podcast obsahuje diskuse o vývoji v předních webových technologiích, jako jsou HTML, CSS, Ruby, SVG, Polymer atd. Epizody jsou obvykle rozložené po týdnech a trvají jednu hodinu. Je to mediální partner O’Reilly, proto jeho posluchači dostávají slevy na knihy z vydavatelství O’Reilly.

TheWebPlatform

2. Iterate

Na Iterate moderátoři diskutují o nejnovějších technologiích nebo trendech webového designu a vývoje. Někdy v rámci jednohodinové epizody interviewují nějakého hosta o projektu, do něhož jsou zapojeni, o designérských volbách, myšlenkových procesech a o dalších materiálech.

Iterate

3. Developer Tea

Developer Tea je ideální, pokud s podcasty teprve začínáte; během 15 minut získáte pro vývojáře velmi přímočaré prospěšné tipy jako jak zmenšit stávající problémy, jak překonat strach, že prošvihnete termín a mnoho dalších. Epizody, v nichž účinkují hosté, jsou delší a rozdělené do dvou epizod, v nichž se diskutuje o práci hosta a jeho projektech.

DeveloperTea

4. GiantRobots se navážejí do jiných GiantRobots

V tomto podcastu se každý týden moderátor připojí k hostům, což bývají designéři a vývojáři (většinou z týmu thoughtbot). Hosté hovoří o své práci, projektech, o vývojovém a designérském procesu a o strategiích skrytých za vývojem jejich produktu. Tento podcast je užitečný pro vývojáře, kteří pracují v úzké součinnosti s designéry, protože pokrývá oba žánry. Každá epizoda trvá přibližně půl hodiny.

giant robots

5. CreativeCoding

Moderátoři sdílejí své myšlenky související s programováním pro kreativní aplikace, mezi něž patří hraní her, minipočítač Raspberry Pi, programovatelná elektronická deska Arduino atd. Příležitostně se napojují i další vývojáři, kteří diskutují o své nejnovější práci (v epizodě 34 vystupuje Eben Upton, zakladatel Raspberry Pi). Průměrná délka epizod je okolo půl hodiny. V současné době existuje přes čtyřicet epizod.

CreativeCoding podcast

6. FiveMinuteGeekShow

Tato show se pořádá dvakrát týdně, trvá jen něco přes pět minut, a moderátor Matt v nich nadhodí něco z vývoje a designu a udělí nějakou radu pro život, jak být lepším vývojářem. Témata se týkají trablů ze skutečného života, jimž dnes vývojáři čelí, jako “Vzdálený zaměstnanec to nemá lehké” (“Being a Remote Employee Ain’t Easy”), “Syndrom nezaslouženého úspěchu open source” (“Open Source Imposter Syndrome”) a “Notifikace, otálení a rozptylování“ (Notifications, Procrastination, and Distraction”).

FiveMinuteGeekShow

7. Podcast CodingBlocks

Podcast CodingBlocks pokrývá některá vývojářská témata na úrovni profesionálních programátorů, jako jsou data, kódování a programovací praktiky spolu s diskusemi o aktuálních tématech. Epizody trvají asi hodinu. Pokud pracujete s SQL a s .NET, bude pro vás tento podcast ještě užitečnější, protože některé z epizod probírají právě tato témata.

CodingBlocks

8. RevisionPath

Podcast RevisionPath je pořad, kam jednou týdně pozvou grafického designéra, webového designéra a webového vývojáře. Epizody prezentují projekty, pracovní procesy a inspirace hostů. Tento podcast byl vytvořen s účelem sdílet příběhy afrických a amerických vývojářů a designérů, čímž se výrazně odlišuje od ostatních podcastů a může proto hodně inspirovat. Průměrná délka jedné epizody je okolo 45 minut.

RevisionPath

9. ThreeDevsAndAMaybe

Tento podcast je užitečný pro začínající webové vývojáře, zejména vývojáře PHP, přestože témata nejsou omezena pouze na PHP. Kromě odborné látky se také vedou diskuse o každodenním životě vývojářů. Každá epizoda trvá asi hodinu. Některé z dřívějších epizod tohoto podcastu mají výukový charakter a stojí za to je prověřit.

ThreeDevsAndAMaybe

10. CtrlClickCast

Hodinové epizody tohoto podcastu (dříve známý pod názvem EE podcast) předvádějí témata jako “Přístupnost 101”, “Nativní versus webový” a další, které mohou být pro vývojáře hodně užitečné. V každé epizodě se k moderátorům připojují odvětvoví experti se záměrem inspirovat a vyučovat publikum. Nová epizoda se vydává jednou za čtrnáct dní.

CtrlClick

Preethi Ranjit

Preethi je textařka pracující pro Hongkiat.com. Je také vývojářka webů NET s dřívějšími zkušenostmi v Javě a má slabost pro Firefox a filmy Windows & DC Comic.

Článek byl původně zveřejněn na serveru www.hongkiat.com. Celý článek v originálním znění najdete na 10 Podcasts All Web Developers Should Subscribe To

Přeložil: RNDr. Jan Pokorný

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

2 komentářů

  1. Petr

    Bře 2, 2016 v 14:04

    Z českých podcastů jednoznačně CZpodcast https://soundcloud.com/czpodcast-1/ a starší díly http://java.cz/article/czpodcast

    Odpovědět
    • Marek Machač

      Bře 2, 2016 v 14:08

      Díky za tipy.

      Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *