Víte, že na Channel 9 můžete zdarma sledovat IT výuková videa?

9. března 2016

Zajímáte se o tuzemské i zahraniční dění v IT sféře? Chcete mít přehled o všem aktuálním, a navíc mít přístup k informačním a výukovým videím? Pak klikněte na Channel 9, kde najdete zdarma obsah pro IT odborníky a vývojáře. Videa jsou k dispozici ve více než deseti různých jazycích včetně češtiny.

ch9-590

Na Channel 9 můžete sledovat online přenosy z nejvýznamnějších IT konferencí a mezinárodních akcí i jejich záznamy, najdete tu širokou řadu výukových videí, a navíc také diskuzní fóra (technická i netechnická), weblogy a sekce s hlavními tématy: Coding4Fun, Windows, Azure, Visual Studio, DevOps, Microsoft Mechanics.

Samostatná CZ-SK sekce obsahuje česká videa a záznamy z tuzemských technických konferencí (například z brněnského MS Festu), stejně jako řadu praktických demo ukázek a video návodů. Například celou sérii pro pokročilý vývoj a týmovou spolupráci, obsahující např. Diagnostiku v produkčním prostředí, Zátěžové testování v cloudu, Agilní řízení projektůAnalýzu spotřeby paměti v produkci, Code Lens, Team Rooms, Komentáře ke kódu ve webovém rozhraní atd.

Co je k dispozici v angličtině? Snad nejpopulárnější skryptovací jazyk PHP zde má celé série videí, jako například PHP for Azure. V této sérii se naučíte základy PHP, připojovat se na databázi, práci s cookies a formuláři, ale i nastavení vývojového prostředí nebo deploy do Azure. Následuje série PHP at Scale on the Microsoft Platform o nasazení PHP webů do Azure se zaměřením na optimalizaci výkonu.

Několik sérií se věnuje v poslední době oblíbenému jazyku Python, pro začátečníky je to Introduction to Programming with Python a následují další videa, která odkrývají například možnosti Visual Studia 2015, nebo se zabývají strojovým učením: Python Tools for Visual Studio 2015, Python Tools for Visual Studio and the Azure Marketplace. V posledních letech je čím dál populárnější také Node.js a na Channel 9 jsou pokryta témata jako využití databází a storage v Azure, deployment a tipy pro optimalizaci aplikací: Microsoft Azure for Node.JS developers. Série Building Apps with Node.js pokrývá úplný úvod do vývoje nad Node.js.

Obsáhlou sérii o vývoji pro UWP (Universal Windows Platform) najdete pod názvem A Developer’s Guide to Windows 10. Web developmentu se věnuje Single Page Applications with jQuery or AngularJS – jednostránková aplikace pomocí JavaScriptu a MVC patternu.

To je jen malá ochutnávka toho, co portál nabízí. Channel 9 navíc můžete mít k dispozici vždy a všude díky aplikacím pro konzoli Xbox ONE, Android, iPhone a další: Channel9 App For Xbox One, Channel9 App For Android, Channel9 App For iPhone, Channel9 App For Windows Phone, Channel9 App For Windows.

 

 

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější