Reklama, webdesign a inspirace 12.

13. února 2003

Je libo neobvyklou a provokativní bannerovou kampaň? Dobrou náladou sršící korporátní web? Nebo snad hledáte zajímavé menu? Neváhejte a vstupte!

Internetová reklama a propagace

Bannerová kampaň

Všechny bannery, které zde dnes uvidíte, vám možná přiblíží svět virtuálního sexu. Nebo přinejmenším jeho pojetí v podání autora jedné bannerové kampaně.

Ukázka z bannerové kampaně (velikost: 11,8 kB)

Ačkoli se na první pohled může zdát, že se jedná o kampaň na jeden z nespočetných erotických serverů, není tomu tak. Kampaň vznikla pro jednu brazilskou internetovou společnost. Už chápete? Význam klasického Get connected! zde jen nabyl trochu jiného rozměru.

Ukázka z bannerové kampaně (velikost: 5,3 kB)

Tak dobrý nápad se jen obtížně kazí a zde uvedené proužky jsou toho dobrým důkazem. Dělat reklamu na internetového providera je docela náročné, protože jen obtížně se hledá něco, co ostatní konkurenti nemají. Přijít tedy s něčím úplně jiným, zvláště pak s nekonečně oblíbeným tématem sexu, se povede i těm nejlepším jen párkrát.

Ukázka z bannerové kampaně (velikost: 17 kB)

Kampaň tvořilo celkem šest tématicky shodných bannerů a byla podpořena i reklamou v off-line médiích. Výrazné zástrčky ve stylu black & white se záhy staly symbolem celé kampaně. Poutavost proužků byla ještě zvýšena docela rychlou animací.

Ukázka z bannerové kampaně (velikost: 12,3 kB)

Podle dostupných informací byla kampaň velmi úspěšná a ještě dnes ji lze najít na prvních místech některých žebříčků právě díky své originalitě.

Ukázka z bannerové kampaně (velikost: 6,5 kB)

A mimochodem, vy víte co dělají vaše kabely, když na chvíli odejdete?

Ukázka z bannerové kampaně (velikost: 17,3 kB)

Alternativní scéna

Této reklamy jsem si všiml, hned jak jsem stránku otevřel. Prudký přechod z černého pozadí na oranžové mi ostatně ani nedovolil soustředit se na něco jiného. Velmi příjemná je jednoduchost a čistota celého obsahu. Velký pixelový font kontrastní barvy je perfektně čitelný. Texty jsou přesné, stručné a výstižné. Dále výrazné barvy a rozumná velikost 5,5 kB. Dobrá práce.

Ještě zde zmíním, že reklama byla zobrazena na webu nabízejícím přehled zajímavých webdesignérských řešení internetových stránek. Svědčí to o dobrém zacílení reklamy na potencionálního zájemce o kurz webdesignu.

itCat Media

Webdesign

Cyborg

Web společnosti Cyborg patří rozhodně mezi vydařené. Jedná se sice o striktní korporátní design, avšak dovedený do dokonalosti. Je vytvořen kombinací HTML a Flashe a návštěvníkovi poskytuje přednosti obou. Je patrné, že dostupnost webu musela být pro společnost klíčovou vlastností. Flash zde hraje pouze druhé housle a je využit pouze na místech, kde není podstatný pro samotný obsah (patrné zejména na menu, které je v DHTML).

Příjemným rozptýlením jsou portréty náhodně vybraných lidí z různých částí světa v horní části stránky. Jednak se to tématicky váže k oboru činnosti společnosti Cyborg, ale hlavně jejich příjemná nálada vsakuje úspěšně do vás a o společnosti si snadno uděláte jen tu nejlepší představu. Jejich různorodost ještě dotváří atmosféru silné mezinárodní společnosti. Prezentace se zkrátka chová přesně tak, jak se na korpotátní web sluší a patří.

Web Cyborg.com

Zajímavosti & inspirace

Pokud chcete vidět další způsob, jak lze přehledně členit stránku na víc částí bez nutnosti stále klikat a čekat než se načte další kus textu, tak jste na správném místě. Toto záložkové menu, na které jsem nedávno narazil na webu myIE2, mě natolik příjemně překvapilo, že se zde o něj musím s vámi podělit. Nebudu zde zdlouhavě popisovat co umí a jak funguje, protože to zjistíte sami.

Menu v podání myIE2.com

Výhoda je zřejmá, návštěvník se v obsahu orientuje daleko snadněji než na delší stránce, kde musí rolovat nahoru a dolů. Nevýhodou je jednak to, že se pokaždé načítá obsah všech částí, aniž se na ně uživatel podívá, a hlavně je tu klasický problém – skript funguje pouze pod IE. Dobrou zprávou je, že o obsah ani v jiných browserech nepřijdete. Zůstane tam však záhlaví tohoto menu, ale to si už každý šikovný programátor snadno ošetří.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *