Soutěž o tři knihy „HTML5 audio a video, kompletní průvodce“

26. října 2011

Interval.cz a Zoner Press pořádá soutěž o tři knihy „HTML5 audio a video, kompletní průvodce“. Stačí správně odpovědět na 3 otázky a mít trochu štěstí.

O co se hraje?

Kniha „HTML5 – audio a video“ je kompletní průvodce, který se zaměřuje na používání HTML5 prvků <audio> a <video> na webu. Dlouho předtím, než přišly na svět tyto multimediální prvky, mohl webový vývojář zařadit audio a video do webových stránek pouze prostřednictvím prvků <object> a <embed>, které na straně koncového uživatele vyžadovaly, aby měl v prohlížeči nainstalovány potřebné pluginy, například pro obsah ve formátu RealMedia, QuickTime nebo Windows Media. Později přišel Flash, který s postupem času – díky svým animačním a interaktivním schopnostem – začal být uživateli akceptován natolik, že se stal pro vydavatele nejvhodnějším řešením pro úlohy, jak publikovat video online. Technologii Flash používaly například projekty Videos od Google nebo YouTube. Vývoj v této oblasti se ovšem nezastavil a s příchodem standardu HTML5 byly představeny prvky <audio> a <video> umožňující nativní přehrávání (tj. bez nutnosti mít potřebný plugin) multimédií v prohlížečích.

Protože tato kniha má podtitul „kompletní průvodce“, nevěnuje se pouze těmto novým mediálním prvkům HTML5, ale snaží se komplexně obsáhnout i další související záležitosti – například kódování mediálních zdrojů či možnosti, které pro stylování videa nabízí CSS3. V kontextu práce s multimédii na webu se také věnuje popisu a používání API JavaScriptu, vektorovému formátu SVG, Canvas nebo vláknům Web Workers. Nechybí ani popis API pro HTML5 audio či problematika přístupnosti médií.

Knihu vydal Zoner Press v roce 2011 a její běžná cena je 379 Kč.

Pravidla a podmínky účasti

  • Pořadatelem soutěže je společnost ZONER software, a.s., se sídlem Nové sady 18, 602 00 Brno, IČO: 49437381, DIČ: CZ49437381 (dále jen „Pořadatel“).
  • Hraje se celkem o tři výtisky knihy „HTML5 audio a video, kompletní průvodce“, z došlých správných odpovědi budou vylosováni tři výherci.
  • Je potřeba správně odpovědět na všechny tři otázky.
  • Každý soutěžící se může této soutěže na interval.cz zúčastnit pouze jednou.
  • Všichni výherci budou upozornění e-mailem.
  • Jména všech výherců budou zveřejněna na interval.cz po skončení soutěže.
  • Soutěž probíhá od 26.10.2011 do 1.11.2011 (do 23:59)
  • Účastník soutěže poskytuje Pořadateli souhlas se zpracováním svých osobních údajů (jméno, příjmení, e-mailová adresa) pro marketingové účely, tedy za účelem nabízení obchodu a služeb v souladu s právními předpisy České republiky. Tento souhlas je možné na přání účastníka soutěže odvolat prostřednictvím e-mailu s žádostí o odstranění z databáze.
  • Odesláním formuláře dáváte souhlas s těmito pravidly a podmínkami soutěže.

Na spřáteleném serveru Zdroják.cz probíhá stejná soutěž o stejnou knihu, ovšem (pochopitelně) s jinými otázkami. Můžete zkusit soutěžit i tam a zvýšit tak svou šanci vyhrát.

Soutěž byla uzavřena

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější