tdp-zachrana-dat.cz

16. srpna 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: prezentace firmy

Cílová skupina: –

Omezující podmínky: –

Použité technologie: XHTML, CSS, JavaScript

Předmět kritiky: www-projekt

Autor: Petr Koláček


Komentář Plaváčkův

Ve chvíli, kdy se pevný disk v mém zánovním počítači s tichým povzdechnutím odebral do digitálních věčných lovišť jsem ještě netušil, že vzal na svou poslední cestu i fotografickou sbírku našeho vznětlivého šéfa. Jak už to v životě bývá, záloha se nekonala a roční fotografická činnost ředitele Eduarda se v jediném okamžiku proměnila v nepřehlednou směsici jedniček a nul a ve mě hrklo jako ve starých pendlovkách. Důkazy o životě majitele firmy se odebraly do říše blednoucích vzpomínek a já si tu v chvíli vzpomněl na aktuální televizní zpravodajství, kde se milá děva s nuceným úsměvem zmiňovala o rostoucí armádě nezaměstnaných. Všechno nakonec dobře dopadlo díky specializované firmě, která za nemalý peníz dokázala z havarovaného stodvacetigigového výkřiku moderní techniky vykutat alespoň ta nejdůležitější data. Od té doby jsem se stal zálohovým fanatikem a neuplyne jediný den, abych výsledky své práce neuklidil na alespoň tři různá a relativně bezpečná místa.

Web firmy, který vám nabízím k posouzení, se může stát i vaší poslední nadějí. Ostatně v oblíbených položkách prohlížeče každého internetového borce by neměl chybět odkaz na profesionální vymahače zhavarovaných dat z vašeho blízkého okolí. Pokud se týká dnešní webové prezentace, nejedná se o žádný grafický výstřelek, nad kterým by Salvador Dalí zaplesal a Picasso stanul v tichém úžasu. Vše je ale na svém místě, stručně, jasně a pochopitelně ovladatelné a přinášející lidskou řečí základní informace o tom, co můžete očekávat, ocitnete-li se jako já na prahu bující nezaměstnanosti. Závažné prohřešky proti zvolenému beztabulkovému layoutu a normě jsem nezaznamenal, což nebývá v této rubrice zvykem.

Na závěr mi dovolte malý výlet do hájemství poezie. V den, kdy se nade mnou tyčil dvoumetrový šéf a s nevlídným pohledem Boha Bouřek se připravoval k dštění hromů a blesků, napadla mě možná tak trochu nespravedlivá glosa, znějící nějak takto:

Touhou šéfa Eduarda
kulatá je miliarda
Přáním jeho zaměstnance
je mít aspoň pět set v bance.

Tenkrát jsem ale raději mlčel, což ovšem vy nemusíte a můžete se s gustem pustit do kritiky podle mě slušně zpracovaného dílka.

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *