Vlastní server za 495 Kč měsíčně

26. dubna 2011

Chcete provozovat více webových prezentací nebo aplikací a běžný webhosting pro vás není z hlediska výkonnostního ani finančního zcela ideální? Máme pro vás řešení. V dnešní době máte v zásadě dvě možnosti – použít virtuální server, tedy VPS nebo použít samostatný výkonný hardware, tedy serverhosting (dedikovaný server).

Virtuální server (VPS)

Virtuální server nabízí výhody samostatného serveru za výrazně nižší cenu. Díky využití pouze přidělené části serveru (disk, paměť, procesor) se na jednom serveru pomocí virtualizační technologie nachází několik zcela samostatných systémů – serverů. Velkou výhodou je krátká doba zprovoznění a dle potřeby rychlé navýšení HW prostředků.

Serverhosting (dedikovaný server)

Na rozdíl od VPS poskytuje samostatný server pro aplikace mnohem vyšší výkon. Celý server je pak vyhrazen pouze pro Vaše potřeby. Výhodou služby je také fakt, že si nemusíte kupovat vlastní hardware nebo dodávat SW licence – veškeré služby se pronajímají.

Vlastní server za 495 Kč měsíčně

Nyní můžete do konce května získat 50% slevu na virtuální nebo samostatný server. Virtuální server s vlastní správou na platformě Windows Web Server 2008 R2 s konektivitou 100 Mbps, 1GB RAM, 30GB HDD a 1 Core procesorem tak můžete mít za 495 Kč měsíčně. Slevu 50 % je možné uplatnit i na další typy serverů, kompletní akční nabídku najdete na adrese CZECHIA.COM.

Jak spravovat server

Pokud chcete mít server pod svoji kontrolou a máte dostatečné technické znalosti, můžete si server spravovat sami. V tom případě obdržíte od poskytovatele administrátorské přístupy a další konfigurace, instalace aplikací a samotná správa serveru je už pouze na Vás.

Chcete-li se zaměřit pouze na provozování, marketing a rozvoj Vašich služeb, je vhodnější si nechat server kompletně spravovat. Poskytovatel serveru provede konfiguraci celého systému, webové části, SQL databází, FTP účtů, e-mailů a zajistí kompletní zálohování. Zprovoznění volitelných služeb a nestandardních nastavení dále řešíte přímo s kvalifikovanými administrátory poskytovatele. Ušetříte tak spoustu času pro své obchodní aktivity a zároveň svěříte server odborníkům, kteří se postarají o vše potřebné.

Rozsáhlá správa serveru a dalších služeb

Co rozhoduje při výběru serveru

Důležitým faktorem při výběru virtuálního, nebo samostatného serveru by měly být služby, které s objednávkou serveru získáte. I tak běžné věci, jako je pravidelné zálohování dat nebo kvalitní monitoring, totiž nemusejí cenově levné nabídky obsahovat.

U hostingu CZECHIA.com, za kterým stojí společnost ZONER software, získáváte v případě plné správy serveru kompletní administraci a individuální přístup pro další nastavení a provoz serveru. Přes webové rozhraní, vyvinuté pouze pro tyto účely, si jednoduše ovládáte tyto služby serveru:

  • Zprovoznění webu
  • FTP účty
  • Správu databází
  • Správu domén a DNS
  • E-mailové služby
  • Plánování úloh
  • Zálohování veškerých dat
  • Statistiky přístupů
  • Rozsáhlý monitoring serveru

Webové rozhraní denně využívá tisíce zákazníků www služeb a garantuje jednoduchou správu. Navíc ke každému VPS nebo samostatnému serveru obdržíte jeden certifikát THAWTE SSL 123 v ceně 1.990 Kč zcela ZDARMA.

Monitoring serveru

Licence Windows Web Serveru 2008 ZDARMA

Pokud jsou Vaše prezentace nebo aplikace určeny pro operační systém Windows Server, je nutné k ceně služby připočítat i licencování softwaru společnosti Microsoft. CZECHIA.COM nabízí pronájem licencí Windows Web Server 2008 R2 a SQL Server 2008 Express ZDARMA, a to u všech akčních nabídek virtuálního a samostatného serveru. Podle potřeby je možné zajistit licencování vyšších edic Windows Server 2008 (až Enterprise), plného SQL Serveru i ostatních produktů společnosti Microsoft.

Vyvíjíte na MS technologiích?

Společnost Microsoft nabízí program WebsiteSpark, zaměřený na pomoc vývojářům a malým firmám do 10 zaměstnanců, které nabízí tvorbu webových stránek a aplikací. Tyto firmy mohou nyní získat balík software pro profesionální webové vývojáře a návrháře zcela zdarma místo několika desítek tisíc korun. Více informací o programu najdete na stránkách http://websitespark.czechia.com

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *