wolfcz.info

15. září 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: zprostředkování informací a osvěta

Cílová skupina: široká veřejnost

Omezující podmínky: nevýdělečný projekt

Použité technologie: XHTML, CSS, JavaScrit, PHP, MySQL

Předmět kritiky: www-projekt

Autor: Michal Kandr


Komentář Plaváčkův

Vlci nejsou krvelační zabijáci. Praví se hned na úvodní stránce zajímavého webového sídla. V takovém případě ovšem huňatý jedinec, který pozřel během svátečního dne nešťastnou důchodkyni i neposlušnou vnučku, oděvem připomínající pouliční pracovnici z E55, musel být podle všeho nešťastný psychopat nebo zarytý kanibal. Ostatně povšimněte si, že většina klasických českých pohádek pracuje s oblíbeným akčním motivem „oko za oko, protézu za protézu“ a už odmalička tak probouzí v dospívajících capartech nesprávné krvelačné pudy. Ale snad to tak má být. Ve mně tato místy hororová pohádka vypěstovala kladný a vstřícný vztah k vlčímu plemeni a potažmo k přírodě, což mohu dokumentovat svou polozapomenutou mladickou přezdívkou „Grínpísek“.

Podle ohlasů v návštěvní knize vlčího sídliště soudím, že nejsem jediný, kdo k vlkům chová respekt a jistou náklonnost. Konečně jako k celému webu, o němž autor sám tvrdí, že vznikl z naprostého nedostatku českých webových stránek věnovaných vlčí populaci. Příliš zásadních prohřešků proti pravidlům tvorby solidního webu jsem nezaznamenal, pouze navigace mi přijde mírně nedokončená. Nerad používám tlačítko „Zpět“ ve svém prohlížeči, takže by stálo za úvahu, a tvůrci webu to doporučuji, aby vnořené úrovně celého webu opatřil navigací, která nezmizí jako pověstná pára nad hrncem. S povděkem jsem také kvitoval absolutní minimum podpásovek zasazených českému pravopisu (i přes mírnou stylistickou neohrabanost, danou nejspíše překladem z anglických originálů), zvolená velikost písma mě donutila zaržát radostí – konečně se našel webdesignér, který chápe, že účelem webu je podávat informace a nedopřává čtenářům plnými doušky titěrné baciloidní nanopísmo. Záslužný počin.

Na druhou stranu je ale fakt, že s grafickou podobou a se stylováním obsahu by se dalo ještě důkladně pohrát, což je ovšem jenom drobná piha na kráse. Další podobné pihy si zdejší kritici, které jsem jednou přirovnal (zřejmě neprávem) k vlčí smečce, mohou najít sami.

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *