Deset nástrojů pro vytvoření mobilní verze WWW stránek

24. května 2010

Podle dostupných statistik od mobilních operátorů to vypadá, že prakticky každý Čech vlastní mobilní telefon (a někteří jich mají více než jeden). Ačkoliv je trochu škoda, že nejsou k dispozici žádné údaje o tom, kolik z těchto mobilních zařízení jsou zastaralé „cihly“, které nemají přístup k internetu, lze s poměrně velkou jistotou předpokládat, že jejich počet se bude neustále snižovat. V současnosti ovšem většina webových stránek není připravena na zobrazování v takových mobilních zařízeních (snad s výjimkou stále oblíbenějších komunikátorů a smartphonů). Design WWW stránek je obvykle velmi propracovaný, obsahuje spoustu prvků a nikdo moc neřeší dobu načítání. Ovšem to, co je vhodné pro zobrazování na stolním PC a velkém LCD monitoru, není vhodné pro malé obrazovky telefonů s pomalým připojením k internetu.

Jistým řešením této situace může být vytvoření mobilní verze stránek. Ale kdo se s tím chce obtěžovat? Článek 10 Great Tools to Create a Mobile Version of Your Site obsahuje popis celkem deseti velmi užitečných nástrojů, které vám umožní vytvořit mobilní verzi vašeho webu bez jakékoliv znalosti zdrojového kódu.

Zdroj: http://spyrestudios.com.

Štítky: Zprávičky

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

4 komentářů

  1. tiso

    Kvě 24, 2010 v 13:21

    Že sa interval zmenil na zoznam správičiek uvádzajúcich zahraničné články som už pochopil. Ale chcelo by to v tých pár riadkoch českého textu nerobiť chyby. Poprosím pokutu pre autora, alebo jazykového korektora…

    Odpovědět
  2. Miroslav Kučera

    Kvě 24, 2010 v 14:41

    Zdravim, interval.cz se v nic takového nezměnil :) Vlastní či překladové články vydáváme pořád a je logické, že je jich méně, než takovýchto zpráviček s odkazy na zajímavé články psané jinde.

    Odpovědět
  3. tiso

    Kvě 24, 2010 v 16:39

    Fajn, slovíčko „každý“ doplnené, ešte treba doplniť mäkčeň na „ze“.

    Odpovědět
  4. Petr

    Srp 17, 2014 v 13:40

    Pokud chce Slovák upozorňovat na chyby v českém pravopisu na českém webu, měl by předpokládat, že tento web navštěvují i češi a ne každý ví co znamená mäkčeň. Proto by věta měla vypadat takto: „…, ešte treba doplniť mäkčeň(háček) na „ze“.

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *