Download Accelerator Plus 3.9

11. ledna 2000

Jeden z nejrychlejších stahovačů souborů z internetu, který má jednoduchý vzhled a snadné ovládání. Instalace probíhá standardně, jediné, co vás pravděpodobně zarazí, je vyplňování vašich osobních údajů, které budou použity pro vytvoření vašeho unikátního kódu, který vám bude přidělen. Na disku vám program zabere pouhých 1,5 MB.

Vzhled programu

Vzhled programu je velice podobný vzhledu konkurenčního produktu Go!Zilla, ovšem narozdíl od jmenovaného produktu má jednodušší grafiku. Jednoduchou grafiku mohou ocenit zvláště majitelé pomalejších počítačů, kterým velké množství grafiky zpomaluje počítač. První, co vás zaujme po otevření hlavního okna, je reklamní proužek, který je vklíněn mezi menu a panel nástrojů. V hlavním okně naleznete i seznam souborů, které jste stáhli nebo stahujete. Samozřejmostí je uvedená velikost stahovaného souboru, odhadovaný čas a rychlost stahování.

Funkce programu

Program se automaticky integruje při instalaci do vašeho prohlížeče a nastaví se jako výchozí downloader. Download Accelerator Plus využívá zajímavý způsob stahovaní souborů a to, že soubor stahuje v několika kusech najednou a tím dosahuje i vyšších rychlostí. Pokud program nalezne servery, které obsahují stejný soubor, který stahujete v zájmu co nejvyšší rychlosti stahuje i kusy souborů z těchto serverů. K dispozici je i obnovení downloadu na místě, kde jste skončili (například při přerušení spojení). Pokud znáte URL umístění stahovaného programu, můžete využít nabídku Add New URL.

Nabídka Options, která se skrývá pod Downloads, je řešena velice jednoduše a účelně. Obsahuje všechny potřebné akce – například nastavení proxy serveru, volbu stahování jen daných souborů, umístění staženého programu, nastavení kontroly souboru antivirovým programem atd. Velice zajímavou a užitečnou funkcí, která se skrývá v menu pod nabídkou Search je vyhledávání MP3, programů. Při stahování programu se vám objeví samostatné okno s informacemi o stahování souboru. Program integruje ikonku do SysTray, kde máte k dispozici většinu funkcí. Pro vyhledávání nových verzí Download Accelerator Plusu je určena akce Easy Update – celým upgradem vás bude provázet jednoduchý průvodce pro inovaci programu.

Download Accelerator Plus doporučuji všem uživatelům, kteří chtějí stahovat co nejrychleji a přitom mít jednoduché ovládání. Hlavním kladem programu je již zmiňovaná rychlost, snadné ovládání, jednoduchá konfigurace, vyhledávací centrála a možnost jednoduchého upgradu. K záporům programu patří reklamní proužek a vyplňování základních osobních informací při instalaci.

Aktuální verzi programu si můžete stáhnout také na Stahuj.cz.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *