esso

4. srpna 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: časopis strednej školy

Cílová skupina: Stredná priemyselná škola v Bardejove

Omezující podmínky: –

Použité technologie: XHTML, CSS

Předmět kritiky: www-projekt

Autor: Stanislav Cocuľa


Komentář Plaváčkův

Jsem absolventem Obchodní akademie (ačkoliv v šerém dávnověku nesla tato škola název Střední ekonomická škola) a dodnes léta strávená v jejím nitru považuji za nejkrásnější období svého života. Dovolte několik konkrétních cifer: počet žáků ve třídě – 42, z toho budoucích mužů – 7. Z uvedené statistiky je patrné, že na nedostatek krásy a půvabu kolem sebe si nikdo z nás stěžovat nemohl. Pokud je mi známo, také si nikdo nestěžoval. Snad kromě podivínského profesora fyziky přezdívaného něžně Lulík, jenž byl proslaven absolvováním tří vysokých škol a náklonností k mužskému pokolení.

Jednoho jarního dne se ve dvou postpubertálních hlavách v útulném prostředí ovocného bistra zrodila geniální myšlenka. Založíme třídní časopis. Spolužák sdílející se mnou školní lavici jako nadaný básník, já spíše jako prozaik, jsme zajásali a vrhli se ruče do díla. Bohužel jediným počítačem, který jsme mohli využívat, byl můj obstarožní kufříkový psací stroj neidentifikovatelné značky. Internet byl v tehdejší době teprve dítkem rodícím se daleko za hranicemi ve vykořisťovatelské cizině. Důsledek byl pochopitelný – k funkci šéfredaktora, která mi byla s důvěrou svěřena, jsem musel postupem času přibrat i grafické a malířské práce. Následně stal jsem se též redaktorem, korektorem, tiskacím strojem, vazačem a ve finále i kolportérem. Vím tedy z vlastní zkušenosti, že vydávání časopisu (byť se jednalo o pouhý občasník), je nehorázná dřina vesměs čtenáři nedoceněná.

Snad proto jsem si web, který vám nyní předkládám, vybral jako dalšího adepta k objektivní kritice a to i přesto, že je z grafického hlediska lehce nedopracovaný. Ale jak praví klasik – každé poupě má slušnou naději stát se úchvatnou orchidejí.

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *