Jaké jsou nejlepší praktiky pro psaní CSS kódu?

23. března 2010

Je zřejmé, že každý webdesigner přistupuje k psaní CSS kódu svým vlastním způsobem. Tohle je současně jeden z důvodů, proč může být pozdější úprava CSS kódu noční můrou pro někoho jiného, kdo dostal váš kód na starosti. Existuje ovšem několik osvědčených postupů, které můžete využít při psaní vlastního CSS kódu, a které mohou v budoucnu usnadnit čtení a modifikace vašeho kódu někomu jinému (a možná i vám samotným :-). Článek Write Better CSS With Best Practices popisuje několik takových praktik, které sahají od prostého formátování CSS kódu (víceřádkový přístup versus jednořádkový) přes využívání vícenásobných tříd pro jeden HTML prvek až k použíání komentářů a vyznačování jednotlivých sekcí dokumentu.

Zdroj: problogdesign.com.

Štítky: Zprávičky

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

2 komentářů

  1. VfB

    Bře 24, 2010 v 6:59

    pokud nemáte monitor, který lze otočit, tak jasně vede jednořádkový způsob zápisu css, vzhledem k stále většímu rozšíření širokoúhlých monitorů je blbost využívat jen úzkou nudli u levého okraje a 95% plochy editoru mít jen prázdnou bílou plochu

    Odpovědět
  2. Miroslav Kučera

    Bře 24, 2010 v 9:15

    No ja zrovna davam prednost viceradkovemu zapisu stylu. Prave z toho duvodu, ze pro me osobne je to prehlednejsi. Okamzite vidim, kde je jaka vlastnost.

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *