linuxsoft.cz

18. srpna 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: linuxový portál

Cílová skupina: linuxáci

Omezující podmínky: –

Použité technologie: HTML, CSS, PHP, pgSQL

Předmět kritiky: www-projekt

Autor: Pavel Kysilka a Vladimír Suchý (aplikace), Václav Hlobil (design)


Komentář Plaváčkův

Po bezvadném beztabulkovém zážitku na vás dnes opět číhá tabulkový zázrak, věnovaný tentokráte tématu, které rozděluje počítačové obyvatelstvo do dvou nesmiřitelných táborů. Tučňáků a okenářů. Nebudu se pouštět do žádných proslovů nesouvisejících s tématem této rubriky (o totéž prosím i vás), podotknu jenom, že osobně jsem šťasten, že žijeme ve světě rozmanitém, kde má obyčejný člověk možnost volby nejen partnera, ale i operačního systému. Nakonec rozdíl mezi partnerem (či partnerkou) není zase tak propastný, jak by se zdálo na první pohled. Obojí dokáže svým leckdy nevyzpytatelným chováním obyčejného uživatele vytočit k nepříčetnosti, o čemž by mohli zasvěceně pohovořit rozvodoví advokáti.

Web samotný patří do rozhárané skupiny tabulkově-beztabulkových přeclassovaných internetových magazínů, jehož autoři se nedokázali na technologické křižovatce rozhodnout a tak pro jistotu vyrazili oběma směry. Navíc jsou to zřejmě grafičtí stydlivkové, kterým je líto narušit design naprosto zbytečným podtrháváním odkazů. Ale což, ruka šmejdilka objeví každý i pozapomenutý odkázek a alespoň nezakrní. Abych ale nebyl krutý, o špatný web se určitě nejedná, informacemi je doslova nabitý a kus poctivé práce za ním určitě stojí, což dokazuje fakt, že alespoň na úvodní stránce se tvůrci poprali s validitou a z těžkého souboje vyvázli jako vítězové. Budiž jim to připsáno ke cti.

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *