mirea

20. září 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: prezentace kadeřnického salónu

Cílová skupina: široká veřejnost

Omezující podmínky: –

Použité technologie: XHTML, CSS, JavaScript

Předmět kritiky: www-projekt

Autor: Peter Masarik


Komentář Plaváčkův

Velmi nerad navštěvuji kadeřnické oficíny. Většinou mě jak motýlek obletuje půvabně zaoblená reprezentantka řemesla frizérského a vyžaduje po mě konkrétní představu o tom, co mi má hbitými prstíky vykouzlit na hlavě. A přestože jsem člověk s poměrně bujnou představivostí, při těchto příležitostech zásadně selhávám, pošilhávám po svůdně se natřásajících vnadách, můj šarm a výřečnost se kamsi vytratí a po několika minutách trapného mlčení ze mě vypadne pouze nevynalézavé: „Tak mi to tak nějak zkraťte, nebo co.“ Přičemž si připadám jako introvertní hňup. S kadeřemi tvářícími se jako nakulmované koňské žíně nakonec ani nemám jinou možnost, než ponechat odbornicím volné pole působnosti a doufat, že při odchodu z provozovny nebudu vypadat jako Elton John pro nepovedené trvalé ondulaci.

Pouťově rozjásaný web kadeřnického salonu se drží stejného hesla jako náš osobní malíř pokojů a barev se nebojí, což myslím v tomto případě na škodu není, i když zvolený odstín pozadí stránky je natolik výrazný, až bije do očí. Jenom jedno povzdechnutí si povolím – proč tolik nudných ostrých hran a žádný efektní oživující oblouček či vlnka nebo umná spirálka? Rozevláté účesy uhrančivých tmavovlásek, roztomilých zrzek i oslnivých blondýn by si zasloužily trochu více grafické fantazie a rozletu. Zdrojový kód je sympatickou ukázkou kvalitně odvedené práce a ať jsem hledal, jak jsem hledal, nenašel jsem nic, co bych mohl autorovi vytknout. Možná jenom použití acceskey bych se asi vyhnul, protože jejich přínos je ve své dnešní podobě prozatím víc než sporný. Vzhledem k předchozím větám si dovolím malou věšteckou poznámku – diskuse k dnes kritizovanému dílku se povleče v rovině spíše akademické a bude se točit kolem vzhledu celé prezentace, protože z technického hlediska není vlastně co vytýkat.

Závěrem jednu malou glosu. Jako nepříliš častý návštěvník holičských dílniček jsem pravděpodobně zaspal dobu. Maně si vzpomínám na nehezké až ohavné helmice, připomínající fukary v atomové elektrárně, pod nimiž mé přítelkyně trávily podstatnou a hlučnou část všedních odpolední. Vypadaly přitom jako mimozemšťanky s přerostlým nádorem mozku. Proto mě mile překvapil fén s moderním názvem Climazon Millenium, který víc než co jiného vyhlíží jako futuristická helma určená k procházkám virtuálním světem. Inu, pokrok je nekonečný.

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Předchozí článek bedrichov
Další článek Šetřete svým časem!
Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *