prodex-import.cz

29. září 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: prezentace firmy, nákupní katalog

Cílová skupina: jednotlivci a drobní prodejci

Omezující podmínky: –

Použité technologie: XHTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL

Předmět kritiky: www-projekt

Autor: Milan Chvojka


Komentář Plaváčkův

Při turistické cestě dnešním webem neopomeňte navštívit sekci „Dekorační kovové předměty“. Upřímně řečeno, vypadá to, že opět učiním zářez do svého podvyživeného bankovního účtu a nějakou milou drobnost si jenom tak pro radost pořídím. I přesto, že díky sběratelské vášni mé družky počet zbytečností v naší bytové jednotce narůstá téměř geometrickou řadou a zbavovat všechny žďorby, cincajdy a duperetle prachových částic je úkolem na celý víkend. Přičemž ta tři slova, kterým jste zřejmě nerozuměli, znamenají v překladu do češtiny v podstatě totéž, co slovo harampádí. Takto se hovoří na moravsko-polském pomezí a mě trvalo téměř pět let, než jsem pochytil alespoň základní slůvka tohoto záhadného dialektu.

Elektronický obchod se zbytečnostmi je praktickým důkazem, že pokud webdesignér ví, co činí, lze stvořit uživatelsky velmi sympatický nákupní webík. Je sice pravda, že grafik kráčel evidentně cestou nejmenšího odporu, ale výsledek není tak špatný, přestože alespoň hlavička by si zasloužila větší míru invence. Na druhou stranu – vše je jednoduché, na svém místě a snadno ovladatelné, mému nákupu nebyly kladeny do cesty žádné zbytečné nástrahy a během několika minut bylo utraceno. Jenom mi chybělo povícero základních informací, jako třeba reklamační řád, nákupní řád, termíny dodání a tak podobně. Pokud web není určen obyčejným maloodběratelům, pak by na to měl být zákazník na úvodní stránce upozorněn. Tolik pocit zákazníka.

Z technického hlediska není kodérovi co vyčítat, zvolenou striktní normu dodržel bez ztráty krtečka a naplnil mě tak uspokojením nad tím, že poslední web, který vám mohu v tomto měsíci předložit, je skutečně dobře odvedenou profesionální prací. Věřím, že mi dáte za pravdu a sejdeme se plni očekávání toho, co na vás Plaváček nachystal, začátkem měsíce října, v době, kdy do vánočních svátků budou zbývat pouhé dvě výplaty. Někomu tři.

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Předchozí článek ventilatory-kadlec.cz
Další článek CSS pro zelenáče
Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *