ventilatory-kadlec.cz

27. září 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: firemní prezentace, představení výrobků

Cílová skupina: zákazníci, zájemci o bližší informace, technici

Omezující podmínky: –

Použité technologie: XHTML, CSS, JavaScript, PHP

Předmět kritiky: první dojem, navigace a přehlednost

Autor: Jiří Tužil


Komentář Plaváčkův

Ventilátory, ač to na první pohled nevypadá, jsou nedílnou součástí lidského života. Asi jako rýma nebo daně. Jsou to nenápadní a spolehliví pracanti a přestože se nesdružují v odborech, mívám někdy nepříjemný pocit, že jsou obdařeni téměř lidskou inteligencí. A také svéhlavostí. Čtyřiadvacetihodinovou odvětrávací službu drží v našem moderním odsávači kuchyňských par ventilátor – umělec. Nazývám ho zdrobněle „Ventík Duc Duc Šit“, díky široké škále jednotvárných zvuků, které během záslužné odsmraďovací činnosti vyluzuje. Jeho zvukový projev nápadně připomíná dunění nepříliš vzdálené nepovolené technoparty.

V každém, byť sebelepším, kolektivu se ale pokaždé najde nějaký potížista. Ten můj se ukrývá v elektrickém přenosném zařízení sloužícím k přitápění v rozlehlém obývacím pokoji. Je obdařen svým vlastním rozumem a skřípavým, drnčícím a uši drásajícím metalovým repertoárem se projevuje zásadně v nejnevhodnějších okamžicích. Mou družku vyděsil k smrti právě v okamžiku, kdy Esmeralda po tolika letech zatmění se slzami v očích poprvé prohlédla a tím dal halasně najevo, co si o tvůrcích seriálu myslí. Musím přiznat, že v uvedeném případě jsem byl zcela na jeho straně. Inu, svět techniky je nevyzpytatelný, nicméně na základě lidského principu „oko za oko, zub za zub“ postačí k umravnění neposlušného aparátu jeden dobře mířený kopanec z pravé strany kombinovaný lehkým karatistickým úderem vedeným z levé strany, následovaný tímtéž ze strany opačné, a jadrná nadávka.

Web ventilátorům věnovaný se žádnými zvuky neprojevoval, naopak se projevil slušně otylým úvodním obrázkem, který dal mému modemu zabrat, a milou hláškou, že stránky vypadají nejlépe v prohlížeči Mozilla. Což je fajn, nebýt toho, že můj ženský protějšek si Mozillu plete s Godzillou a sci-fi není její oblíbená literatura. Beztabulkový layout vypadá poměrně slušně, ačkoli pro horní navigaci si autor tabulku neodpustil. Úroveň nadpisů bohužel začíná až u čísla tři a záhadná možnost nazvaná vychytrale „Skrýt menu“ mi zpočátku moc užitečná nepřišla. Respektive neobjevil jsem jediný závažný důvod k této javascriptové lahůdce. Snad mi to autor objasní. Design neurazí, tisková verze nechybí a texty na webu přítomné jsou zřejmě určeny především znalcům, kteří při nákupu ventilátorů vědí, do čeho jdou. Přesto na mě celý web udělal vcelku příznivý dojem, na nic si nehraje, předkládá poměrně přehledně fakta a informace, jež každému, kdo si hodlá do firmy či domácnosti pořídit užitečného ventilátorového pomocníka, jistě přijdou k duhu.

Závěrečný pokus o krátkou poetickou vsuvku byl nekompromisně uťat nenadálým zjevením se jinak milé osoby ženského pohlaví za mými zády. Škoda.

V kuchyni mám Ventíka,
jen ševelí, nic neříká,
vlastním také družku,
ta nezavře (cenzurováno).

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Další článek prodex-import.cz
Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *