Seznam článků Interval.cz pro vaše HTML stránky

29. března 2001

Líbí se vám server Interval.cz? Použili jste rady a tipy z něj při tvorbě vlastní HTML stránek? Chcete své čtenáře upozornit na existenci Interval.cz anebo byste chtěli své www stránky doplnit o seznam zajímavých článků z Interval.cz? Nyní máte možnost…

Ve světě je zcela běžné a také často využívané přebírání titulků a odkazů na články z daného serveru. Tato možnost je námi nabízena každému pochopitelně zcela zdarma. V tomto článku naleznete cca 6 způsobů, jak dostat titulky článku z Interval.cz až na své stránky.

Statická ikona Interval.cz

Pokud dáváte přednost propagaci prostřednictvím ikon, máme pro vás decentní, statickou ikonu 88×31. Pro její umístnění na vaše stránky stačí zkopírovat níže uvedený HTML kód a ten vložit do svých stránek. Kód může obsahovat ID vašeho serveru, což je libovolný text o maximální délce 30 znaků, pomocí kterého vás můžeme identifikovat (id=vas-server). Text „vas-server“ v HTML kódu si tedy změňte na svůj vlastní – budeme schopni tak na požádání sdělit, kolik lidí přišlo k nám z vašeho serveru.

<a href=“http://www.interval.cz/default.asp?id=vas-server“><img src=“http://www.interval.cz/images/ikona.gif“ WIDTH=“88″ HEIGHT=“31″ ALT=“Interval.cz – web, grafika a e-komerce“ BORDER=“0″></a>

Animovaná ikona Interval.cz

Web má být dnes živý a trochu animace neškodí a proto vám nabízíme i animovanou ikonku 88×31. Pro její umístnění na vaše stránky stačí zkopírovat níže uvedený HTML kód a ten vložit do svých stránek. Stejně jako v minulém případě může kód může obsahovat název ID vašeho serveru.

<a href=“http://www.interval.cz/default.asp?id=vas-server“><img src=“http://www.interval.cz/images/ikona2.gif“ WIDTH=“88″ HEIGHT=“31″ ALT=“Interval.cz – web, grafika a e-komerce“ BORDER=“0″></a>

Animovaný ticker 468×18

Úzký animovaný banner o rozměrech 468×18 – ideální pro zpravodajské servery. Obvykle se umísťuje pod banner. Do stránky jej umístníte níže uvedeným HTML kódem. A opět – pokud chcete, abychom sledovali přístupy z vašeho serveru k nám, nezapomeňte změnit textový řetězec ID v odkazu.

<a href=“http://www.interval.cz/default.asp?id=vas-server“><img SRC=“http://www.interval.cz/images/ticker.gif“ WIDTH=“468″ HEIGHT=“18″ ALT=“Interval.cz – web, grafika a e-komerce“ BORDER=“0″></a>

Seznam článků v boxíku

Pokud byste Interval.cz chtěli na svých stránkách zvýraznit ještě více, můžete použít náš HTML box, který obsahuje posledních pět nejauktuálnějích článku. Boxík naleznete na adrese http://www.interval.cz/xchange/all_servers1.asp, odkud si jej také můžete stahovat nějakým skriptem a poté beze změn vkládat do svých stránek.

Seznam článků v boxíku II.

Je možné, že nebudete schopni zprovoznit skript pro automatické stahování boxíku. Třeba neumíte vůbec programovat v ASP či PHP, anebo to server, kde jsou umísťěny vaše stránky, jednoduše vůbec nepovoluje (typicky u freehostingů). Pak pro vás máme na http://www.interval.cz/xchange/all_servers.asp přichystanou javascriptovou variantu předchozího boxíku, kterou může použít opravdu každý s minimálními znalostmi.

Do stránky jej automaticky vložíte pomocí tohoto krátkého JavaScriptu:

<script language=“JavaScript“ src=“http://www.interval.cz/xchange/all_servers.asp“></script>

Tento box se zobrazí každému návštěvníkovi vašich stránek, který bude mít zapnutý JavaScript (převážná většina). Pokud bude mít návštěvník prohlížeč, který JavaScript nepodporuje, či bude mít vypnuté aktivní skriptování, vaše stránky budou nadále zobrazitelné, jenom tam bude chybět náš box.

Seznam článků k pozdějšímu zpracování

Pokud by se vám žádný z výše uvedených způsobů nelíbil, můžete si na adrese http://www.interval.cz/xchange.txt skriptem automaticky stahovat jednoduchý textový soubor, obsahující seznam posledních pěti článku a ten si zobrazit na svém serveru v libovolném designu.

Všechny texty jsou v kódování Windows-1250. Seznamy článků jsou generovány přibližně jednou za čtyři hodiny, nemusíte je tedy stahovat každou minutu :o)

Pozn. red.: Vzhledem k datu publikace článku jsou zde uváděné informace spíše povahy historické než praktické. Aktuální informace můžete získat na stránkách redakce nebo na e-mailu redakce@interval.cz.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *